Norge G19 spilte 1–1 i EM-åpningen

(Norge G19-Irland G19 1–1) Det holdt nesten for Norge i åpningen av G19-EM mot Irland. Rosenborg-spiss Erik Botheim sørget for norsk ledelse, men ti minutter før slutt raknet det.

Norges G19-landslag har imponert på veien mot EM-sluttspillet i Armenia. Norge er ett av kun åtte lag som deltar i turneringen etter å ha slått store fotballnasjoner som Tyskland og Kroatia på veien mot EM.

– Det var litt surt at vi ikke klarte å dra det i land, sier landslagstrener Gunnar Halle - som måtte se kampen fra tribunen etter å ha blitt vist vekk på slutten av siste kamp i eliterunden.

– Jeg føler at vi har bra kontroll defensivt. Irland klarer nesten ikke å skape noe. Men en ser på begge lag det er varmt og tøft, fortsetter Halle.

– Hvor varmt var det?

– Det var 35 grader da kampen startet, og selv om sola gikk ned, så var det fortsatt veldig varmt. Det er klart at det tar på, sier Halle til VG.

– Hvordan ser du mulighetene til semifinale nå?

– Vi er fortsatt med. Muligheten er der, sier Halle før kampene mot Tsjekkia og Frankrike.

les også

Jostein Flo og Strømsgodset på bunn: – Det er mørke skyer over hele klubben

Mot Irland i åpningskampen startet de norske gutta best, og det tok kun åtte minutter før Erik Botheim satte inn 1–0 etter flott forarbeid av Halldor Stenevik.

Sistnevnte slo inn på bakerste stolpe hvor Edvard Sandvik Tagseth fikk tuppet ballen 45 grader til Botheim som enkelt sendte Norge i ledelsen.

MÅL: Erik Botheim sendte Norge i føringen etter åtte minutter. Foto: Stephen McCarthy / Sportsfile

Etter halvspilt første omgang slo Colin Rösler bort ballen med en fryktelig pasning i forsvar. Ali Reghba skjøt fart fremover, og fikk avsluttet inne i Norges 16-meter. Men der var Rösler nede men en strålende blokkering.

Resten av omgangen bølget det litt frem og tilbake uten de helt store sjansene.

les også

Hedenstads «drømmemål»: – Jeg lukket øynene og brente til

Etter pause presset Irland mer på. De var nære utligning da Jonathan Afolabi kom til avslutning på spissen av 16-meteren. Norges målvakt Kristoffer Klaesson var med på notene med en god redning.

Norge skapte ikke stort, og det var heller ikke det helt store tempoet i kampen. Men ti minutter før full tid traff Manchester City-eide Joe Hodge klokkerent etter en dårlig klarering av Rösler.

Ballen suste inn i nettet bak Klaesson som måtte konstatere at det ble med det ene poenget i åpningskampen.

Det kunne fort endt annerledes. To minutter før full tid klinket innbytter Mikael Ugland til fra 25 meter. Keeper var sjanseløs, men ballen traff stolpen.

Norge er i gruppe med dagens motstander Irland, Tsjekkia (torsdag 16.45) og Frankrike (søndag 19.00). De to beste lagene i gruppen går videre til semifinale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder