RBK-keeper Hansen slakter Rosenborg etter nytt tap: - Jeg er møkk lei

(Haugesund– Rosenborg 2-1) Haugesund senket Rosenborg da trener Eirik Hornelands ble møtt med «Judas-banner» på sin gamle hjemmebane. Etterpå slaktet RBK-keeper André Hansen eget lag.

For etter et nytt tap denne uken fikk André Hansen nok.

– Jeg er møkklei. Møkklei rett og slett. Det er så tannløst og går så seint. Det er statisk. Det er de samme spillerne som i fjor og vi har ikke et snev av utvikling. Det var OK i åtte europacupkamper, så er det tilbake til det samme, sier Hansen til Eurosport.

Han mener det er altfor lett for motstanderne å tre ballen gjennom, slik at de er alene mot RBK-målet. Det skjedde også mot Haugesund. Og tidligere i uken gikk også RBK på stormsell mot PSV på Lerkendal i Europa League.

Hansen mener problemet sitter i hodet og RBK-trener Eirik Horneland mener Hansen har rett.

les også

Imponerende Tromsø-seier i nedrykksstriden

– Jeg er helt enig med ham. Vi hadde åtte gode kamper i Europa-kvaliken. Bortsett fra det er det lite kvalitet og tempo. Det er dødt over oss og vi er ikke i nærheten av der vi skal være.

Han mener det nå er «bom stopp» etter at RBK var i flyten i sommer.

– Det er mitt ansvar å lede laget fra seier til seier. Når jeg ikke klarer det så svir det, sier Horneland.

Han ble også møtt med et banner med påskriften «Evig Judas» på sin tidligere hjemmestadion etter at han brøt med klubben og ble RBK-trener på nyåret. Saken var konfliktfylt da klubbledelsen egentlig ikke ville la Horneland gå.

Om banneret sier Horneland til Eurosport:

– Det er masse følelser i spill rundt dette. Det er ikke problem at de viser det på den måten.

Hornelands oppfatning er at fansen mener og står for budskapet og at han aksepterer den meningen. Det sa han etter en kamp som først fyr i kampen etter at 80 minutter var spilt.

Først utlignet Rosenborg Haugesunds ledelse ved Bjørn Maars Johnsen etter 83 minutters spill. Spissen scoret sitt tredje mål etter at han kom til Rosenborg etter å ha vendt av to Haugesund spillere på lekkert vis og kaldt satt ballen i mål.

Men da gikk det bare omtrent ett minutt før den satt motsatt vei. Martin Samuelsen scoret i sin tredje kamp på rad for hjemmelaget da han nydelig tok tilbake ledelsen på direkten fra den herlige pasningen fra lagkamerat Desler.

les også

Stabæk trolig snytt i uavgjortkamp mot Viking

Og seieren smakte godt for Haugesund som har slitt på hjemmebane med svake resultater. Søndag tok det over 50 minutter før noen av lagene noterte seg for en real målsjanse i Haugesund, men da satt ballen til gjengjeld i nettmaskene bak André Hansen.

For da hadde Martin Samuelsen tredd gjennom Niklas Sandberg så han fikk fri vei mot RBK-målet. Der gjorde han ingen feil og sendte ballen til side for Hansen til 1–0.

les også

Sarpsborg 08 tok viktige poeng i bunnstriden

Rosenborg kunne tatt steget inn i medaljekampen etter poengtapet til Odd lørdag mot Vålerenga. Men nå økte i stedet avstanden opp til Odd på tredjeplassen og trønderne ligger nå fem poeng bak Skiens-laget.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder