Liverpool sikret ligagullet uten å spille

(Chelsea – Manchester City 2–1) De mest pessimistiske Liverpool-supporterne kan puste lettet ut. Klubbens 19. ligagull, og det første siden 1990, er endelig i boks etter at Manchester City rotet det til på Stamford Bridge.

 • Per Opsahl

– Jeg har ingen ord! Det er utrolig! Mye mer enn det jeg trodde ville være mulig. Det å bli mester med dette laget er fantastisk. Dette er for deg, Kenny (Dalglish), som har ventet i 30 år, og det er for Stevie (Gerrard), sa en tydelig rørt Jürgen Klopp da han ble intervjuet på Sky Sports i kveld.

– Jeg personlig har ikke ventet 30 år på dette. Jeg har vært her i fire og et halvt, og det var egentlig bare forrige sesong vi hadde en sjanse. Det er en utrolig lettelse nå. Det var tre måneder vi ikke visste hva som ville skje, når og om det ville starte opp og hvordan det ville bli, fortsatte Klopp.

– Det er til alle dere der ute, sa han og henvendte seg til Liverpool-fansen verden over før han understreket at de måtte ta smittehensyn.

Neste torsdag får Manchester City besøk av Liverpool hjemme på Etihad i Manchester, men da har Klopp og hans mannskap allerede sikret seg det svært etterlengtede ligatrofeet, og fansen har allerede feiret i en hel uke.

Endelig er altså ligatrofeet tilbake på Anfield. Torsdag kveld ble gatene i Liverpool fylt med lykkelige mennesker. Det ble rørende scener da en rekke gamle helter ble intervjuet på britisk TV:

– De to årene siden Jürgen kom har vært veldig positive. Han har vært fantastisk, og han symboliserer alt Liverpool står for som fotballklubb. De fortjener alt de har fått, og vi har mye mer å se fram til så lenge han er manager, sa Kenny Dalglish til BT Sports etter at gullet var i boks.

Dalglish var manager i Liverpool i 1990 da Liverpool tok sitt hittil siste ligamesterskap.

Overlegen seier

Når syv runder gjenstår av Premier League er Liverpool 23 poeng foran Manchester City, som altså måtte vinne torsdag kveld for å utsette Liverpool-feiringen.

Det klarte de ikke, til tross for et herlig frisparkmål av Kevin De Bruyne som sørget for 1–1 tidlig i 2. omgang.

FEIRING: Liverpool-fans feirer ligagullet i Liverpools gater i kveld. Foto: REUTERS

Gullkampen ble omsider avgjort et kvarter før full tid da Fernandinho handset på streken. Etter at situasjonen ble VAR-sjekket fikk City-stopperen korrekt rødt kort og Chelsea straffespark.

Det satte Willian sikkert i nettet, mens City-manager Pep Guardiola snudde seg bort og bare måtte erkjenne at slaget er tapt.

Nå kan hverken coronaviruset eller Manchester City stoppe et Liverpool-lag, som imponerte stort ved å knuse Crystal Palace 4–0 onsdag kveld.

les også

Liverpool kan bli ligamester torsdag: – Den perfekte fotballkampen for oss

Mendy-rot

Christian Pulisic scoret 1–0-målet etter 36 minutter, men City-forsvarer Benjamin Mendy skal ha sin del av «æren». En Manchester City-corner ble halvklarert og Mendy så ut til å ha full kontroll. Så gjorde han to store feil.

Først en håpløs pasning til Ilkay Gündogan, som Pulisic plukket opp og satte fart. Mendy hadde kommet seg over sjokket etter pasningsmissen, men fulgte opp med elendig taklingsforsøk på Pulisic. Amerikaneren kunne fosse igjennom, og satte behersket ballen til side for Ederson.

Kevin De Bruyne utlignet etter 55 minutter da han tok et frispark fra 25 meter, og på herlig vis skjøt rett i krysset til høyre for Kepa i Chelsea-målet. To minutter senere var Raheem Sterling alene igjennom, og overlistet Kepa – før ballen smalt i stolpen.

Manchester City, som også hadde byttet inn David Silva og Gabriel Jesus for å vippe kampen til sin fordel, hadde et visst overtak da utvisningen og straffesparket ødela det siste lille håpet.

Førstkommende søndag spiller Manchester City kvartfinale i FA-cupen mot Newcastle, og torsdag kommer Liverpool på besøk til Etihad.

PS! Etter planen får Liverpool troféet utdelt etter den siste hjemmekampen, som for øyeblikket er mot Chelsea 18. juli.

Premier League

SVUTMP
1Everton33008359
2Leicester City22007256
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace32015326
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Chelsea FC
 3. Manchester City
 4. Liverpool FC

Flere artikler

 1. Dobbel festaften for Liverpool: Fikk ligatrofeet for første gang på 30 år

 2. Carragher fryktet at Klopp ville bli en flopp: – I ekstase over å ha tatt så feil

 3. Slik feiret Liverpool-stjernene ligagullet

 4. Klopp: – «Trenger ikke» City i æresvakt

 5. Ekspert: – Klopp har allerede oppnådd mer enn Guardiola i England

Fra andre aviser

 1. Liverpool tok sitt første ligagull på 30 år: Slik feires det

  Aftenposten
 2. Klopp-statue utenfor Anfield? Liverpools gullmanager sier klart ifra hva han mener om det.

  Aftenposten
 3. Ville jubelscener i England: Tusenvis av supportere brøt politiets oppfordring

  Aftenposten
 4. Ville jubelscener i England: Tusenvis av supportere brøt politiets oppfordring

  Bergens Tidende
 5. Første gull på 30 år: Slik reagerer Liverpool-fansen fra Tromsø

  Aftenposten
 6. Første gull på 30 år: Slik reagerer Liverpool-fansen fra Tromsø

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no