GAMMEL HELT: Zlatan Ibrahimovic gjorde seg bemerket sist han var i Milan. Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Zlatan Ibrahimovic returnerer til Milan: – Vekker frykten hos motstanderen

Zlatan Ibrahimovic (38) returnerer til italiensk Serie A og Milan. Han har signert en avtale som strekker seg ut sesongen med opsjon om forlengelse en ytterligere sesong.

  • Fredrik Tombra
  • Henrik Myhrvold Simensen

Det bekrefter den italienske klubben fredag kveld, meldingen kom etter flere hint på klubbens Twitter-profil tidligere på kvelden.

– Jeg returnerer til en klubb jeg har enorm respekt for og en by jeg elsker, sier Ibrahimovic i klubbens pressemelding.

Ibrahimovic returnerer til motebyen Milano etter opphold i Paris Saint-Germain, Manchester United og LA Galaxy.

– Akkurat nå trenger Milan mye, og de trenger spesielt en spiss som er målfarlig og tar del i det oppbyggende spillet. Piatek var i fjor en veldig god målscorer som ikke deltok så mye i det oppbyggende spillet. Han har ikke funnet den samme flyten denne sesongen. Samtidig er det mer ved Zlatan til Milan enn at de kun trenger en spiss. Han er en type som kommer til å skape blest rundt klubben og stå bak overskrifter, sier Strive-kommentator Even Braastad til VG.

Klubbens toppscorere er for øyeblikket Theo Hernández (back) og den polske spissen Krzystof Piatek med fire mål hver. Den gamle storheten har startet sesongen svakt med kun 21 poeng på 17 kamper, og sliter stort med å finne veien til nettmaskene. Med 16 mål fordelt på seks seirer, tre uavgjorte og åtte tap, ligger de plassert på nedre halvdel av tabellen i Italia.

les også

Zlatan-statuen utsatt for hærverk – igjen

– Milan har vært tannløse – ingen frykter motstandere frykter dem i øyeblikket. Nå får de en person som sprer ro i egne rekker og vekker frykten hos motstanderen. Det er et deilig tilskudd til en klubb som lider, mener Braastad.

Svensken er godt bevandret på italienske stadioner etter å ha spilt syv sesonger for henholdsvis Juventus, Inter og Milan. Han ankom sistnevnte i 2010/11, og ble umiddelbart en hit hos sin gamle rival. Klubben stakk av med serietittelen, seks poeng foran Inter. Sesongen etter endte de røde og sorte fire poeng bak Juventus i ligaen, men «Ibra» doblet antallet mål fra den foregående sesongen og endte som toppscorer med 28 scoringer – før han dro til Paris.

Ibrahimovic startet Italia-karrieren i Juventus (2004–2006) og fortsatte i Inter (2006–2009). Han vant serien i samtlige sesonger, men Juventus-triumfene ble senere underkjent på grunn av Calciopoli-skandalen som sendte storklubben ned en divisjon på bakgrunn av anklager om kampfiksing.

Mellom oppholdene hos byrivalene Inter og Milan var han innom Barcelona, hvor han sikret seg en spansk ligatittel.

Dette er blant tingene Zlatan Ibrahimic huskes for i Milan-drakten:

Mer om

  1. Serie A
  2. Zlatan Ibrahimovic

Flere artikler

  1. Zlatan presentert i Milan: Løvens siste brøl

  2. Italienske medier: Zlatan skal ha skjelt ut direktør

  3. Zlatan: – Denne utfordringen gir meg adrenalin

  4. Zlatans elleville derbyretur: – Vi kollapset

  5. Zlatan trente med Hammarby: – Han scoret noen mål

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder