SARPSBORGS EIENDOM: Geir Bakke etter bortetapet for Odd denne sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bakke nevnes som trenerkandidat i Lillestrøm: – Ikke aktuelt

Geir Bakke (50) figurerer som en av mange på en liste over mulige trenerkandidater i Lillestrøm. Sarpsborg-trenerens navn kan den nedrykksklare romeriksklubben stryke umiddelbart.

Det er Romerikes Blad som lister opp Bakke som en mulig Lillestrøm-kandidat, men ifølge Sarpsborgs daglige leder Espen Engebretsen – sjefen til Geir Bakke – kommer ikke det til å skje.

– Det kjenner vi ikke til, og ikke er det aktuelt fra vår side. Geir og Tom Freddy (Aune) er trenere hos oss, og det er de også i 2020. De har vel fem år til på kontrakten, sier Engebretsen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Selv melder den opprinnelig romerikingen Bakke at han «ikke har tenkt den tanken». Derimot kunne han blitt Rosenborg-trener om han ønsket etter 2018-sesongen, da østfoldingene markerte seg i Europa Leagues gruppespill.

Istedet skrev han ny langtidskontrakt med Sarpsborg, ut 2024, og samtidig foretok klubben et uvanlig grep med å gjøre ansettelsesforholdet fast. Det vil si at Bakke fortsatt er arbeidstaker i Sarpsborg, også om han ikke ønsker å være trener lenger, eller om han ikke «får lov» av styret.

– Geir er viktig for oss. Han har bygd klubben de siste årene og gjort en formidabel jobb. Han har hatt dårlige resultater i år, men det er alltid en helhet bak resultatene, og klubben er innstilt på å slå tilbake neste sesong, sier Engebretsen, som selv går av som daglig leder når ny er på plass.

Geir Bakke skifter altså neppe jobb så lenge Engebretsen er på vakt, men Sarpsborgs daglige leder vedgår at det er en avtalt åpning for å kunne kjøpe ut treneren. Men den er først og fremst myntet på eventuell utenlandsk interesse.

– Den er sånn at hvis du skal du bytte i klubb i Norge i kontraktstiden, er det dyrt. Får du et tilbud fra Europa, stiller vi oss helt annerledes. Det er også i overensstemmelse med Geir, sier Engebretsen.

Sarpsborg har begynt å se imot 2020 etter en skuffende sesong (nummer 12), der de satte norsk rekord i antall uavgjortresultater (15) og sikret plassen i siste runde etter 0–0 mot nettopp Lillestrøm. Siden sesongslutt har den mangeårige sentrale midtbanen med Kristoffer Zachariassen og Matti Lund Nielsen forlatt klubben. Rosenborg kjøpte Zachariassen til et sted mellom fem og syv millioner kroner, men den summen øremerkes ikke nye spillere.

– Zachariassen-pengene skal styrke driften. Vi har brukt mye penger på sport i år. Så blir det hele tiden en balansegang om hvordan vi skal få en så god stall som mulig når sesongen starter. Men vi har et bra sportslig budsjett, så det er ingen grunn til ikke å sette sammen en god stall med det som ligger i potten, sier Engebretsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder