SKADET: Ada Hegerbergs korsbånd er røket. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Hegerberg langtidsskadet: – Det bare smalt

Ada Stolsmo Hegerberg (24) har pådratt seg en alvorlig kneskade. Lyon-spissen kan være borte fra fotballen i opp til ett år.

  • Joachim Baardsen

– Jeg røk korsbåndet i helgen. Dette er et tilbakeslag for meg, men jeg skal komme gjennom dette med hele mitt hjerte og med all min energi. Det beste har fortsatt ikke kommet. Dere ser meg snart igjen, skriver Hegerberg på sin egen Instagram-konto.

Det er foreløpig ukjent hvor lenge Hegerberg vil være ute av spill, men et avrevet korsbånd kan bety opp til ett år på sidelinjen.

Mamma Gerd Stolsmo opplyser at datteren skadet seg under en trening i helgen, uten at noen var nær henne.

– Det skjedde på en trening. Hun var litt ute av balanse. Så bare smalt det, sier Gerd Stolsmo til VG.

Lyon opplyser i en pressemelding at de vil bestemme seg for en dato hvor Hegerberg vil bli operert i løpet av de kommende dagene.

EUROPAS BESTE: Ada Hegerberg, mamma Gerd Stolsmo og Cristiano Ronaldo ble avbildet sammen etter at de to fotballspillerne ble kåret til Europas beste i 2016. Foto: Ole Kristian Strøm, VG

Skal tilbake

Ada Hegerberg ble kåret til Europas beste fotballspiller i 2016 og verdens beste i 2018. Hun var tidenes første kvinne som mottok den prestisjetunge prisen Ballon d'Or.

24-åringen har vunnet Champions League med Lyon fire ganger, og hun er ligamester med den franske klubben de fem siste årene.

Hegerberg er også tidenes mestscorende spiller i Champions League:

Mammaen til Hegerberg forteller at beskjeden om kneskaden var tung å få, men at datteren allerede har reist seg mentalt.

– Hva skal man si? Det er litt av en nesestyver. Vi har deppet en stund, men hun er allerede tilbake i bokseringen i dag – mentalt, sier Gerd Stolsmo.

– Det er veldig dumt at det skjer, men er det noen som skal komme tilbake, så er det Ada.

Prognosen

Olympiatoppens Lars Engebretsen (70) har doktorgrad i korsbåndskader. Han har blant annet vært lege for herrelandslaget i fotball. Han uttaler følgende til VG:

– Hvis det er en isolert korsbåndskade, noe det er rundt 4000 av i Norge i løpet av et år, vil halvparten bli operert og den andre halvparten vil trene seg opp. Det er veldig avhengig av aktivitetsnivå. Hvis du driver med idrett, må de fleste opereres. De fleste blir også OK, sier Engebretsen til VG.

– Hvis du i tillegg til korsbåndet har skade på menisk og brusk, er det vanskeligere å bli helt bra. Da er langtidsresultatene mer usikre, opplyser legen.

Engebretsen forteller at en fotballspiller som oftest er satt ut av aksjon i ni til 12 måneder ved det han omtaler som en isolert korsbåndskade.

LEGE: Lars Engebretsen er spesialist på korsbåndskader. Foto: Scanpix

Skal finne kirurg

Franske Victor Bernard representerer Hegerberg-søstrene. Agenten forteller at teamet rundt Lyon-spissen nå arbeider for å kvalitetssikre opplegget rundt henne.

– Vi skal være her for henne og finne den best mulige kirurgen og sikre den best mulige rekonvalesensen, sier Bernard til VG.

– Vi jobber med detaljene akkurat nå, siden dette er så ferskt. Men vi vil være her for henne gjennom hele prosessen, forsikrer agenten.

AGENT: Victor Bernard jobber for Ada og Andrine Hegerberg. Foto: Helge Mikalsen, VG

– Utrolig trist

Landslagslegende og nåværende fotballekspert Solveig Gulbrandsen (39) er lei seg på Hegerbergs vegne.

Hun ble selv rammet av samme type skade som aktiv.

– Det er utrolig trist. Det er en alvorlig skade og det tar tid å komme tilbake fra den. Selv om man hører om dem som ikke kommer like bra tilbake, så er det også dem som klarer det, sier Gulbrandsen til VG.

– Ada har hatt en lang karriere allerede, uten å ha hatt noen alvorlige skader. Hun er veldig sterk både psykisk og fysisk, så jeg regner med at hun kommer tilbake. Det viktigste med en sånn skade, er å ta seg tid. Den største feilen man kan gjøre, er å stresse. Da kan det gå gærent. Men Ada har en lang karriere foran seg. Jeg tror dette kommer til å gå bra, sier Gulbrandsen.

Ada Hegerberg har tirsdag ikke besvart VGs henvendelser.

HISTORISK: Ada Hegerberg ble den første kvinnelige fotballspilleren til å motta den prestisjetunge fotballprisen Ballon d’Or. Her fra utdelingen i 2018. Foto: FRANCK FIFE / AFP

So here it is. I ruptured my ACL this weekend. This is a setback for me, but I’m going to work through this with all my heart and my energy. The best is yet to come. YOU’LL SEE ME SOON! 🤘🏻

Mer om

  1. Ada Hegerberg

Flere artikler

  1. Hegerberg bruker mannen som «korsbånd-ekspert»

  2. Hegerberg-agenter med kraftig Sjögren-oppgjør: – Nå er det nok

  3. Hegerberg hyller Haaland: – Dødelig

  4. Pluss content

    Reiseguide: Slik får du sett de norske superstjernene i aksjon

  5. Det norske idrettsunderet: – Helt ekstremt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder