Målmaskinen Boli kunne vært tapt for Stabæk

BEKKESTUA (VG) (Stabæk – Bodø/Glimt 2–0) Han scoret 17 mål på 29 kamper da Stabæk reddet seg fra nedrykk i fjor. Nå har Franck Boli (25) fire scoringer på fem kamper. Og bekrefter at han kunne vært i en langt mer lukrativ liga.

– Jeg hadde tilbud fra klubber både i Asia og ute i Europa i vinter, det har jeg ikke tenkt å lyve om. Men det var mye frem og tilbake, og jeg følte ikke at det var dét riktig tilbudet nå, sier Franck Boli.

Han viste akkurat hvor viktig han er for Stabæk da han sto frem som lagets viktigste mann mot Bodø/Glimt, med to mål på to minutter. Og det kunne lett ha vært tre. Kanskje til og med fire.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

22 minutter var spilt da showet startet. Hjemmelaget fra Bærum ga bånn gass. Gjestene fra Bodø så ut som de sto stille.

Et skjebnesvangert balltap på midten gikk lynraskt i Stabæks offensive legderetning. Hugo Vetlesen fant Franck Boli. Han kriget ballen i mål etter å ha vunnet en duell med Glimt-stopper Marius Lode.

les også

Haugesund knuste Stabæk da Demidov ble utvist: – Min skyld at vi taper 3–0

MÅL-FRANCK: Franck Boli kriger inn 1–0. Marius Lode kommer for sent, og keeper Ricardo Friedrich er sjanseløs. Hugo Vetlesen ser på. Bak han er Brede Moe. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Så gikk det omtrent rett fra avspark før Ola Brynhildsen banket til med en skikkelig suser. Glimt-keeper Ricardo Friedrich avverget. Returballen havnet til slutt hos Vetlesen, som ikke var i scoringsposisjon, men ble lagt i bakken av Ulrik Saltnes.

Klønete av Glimts midtbaneanker, som tok et verbalt oppgjør med dommer Kristoffer Hagenes, til liten nytte.

Franck Boli trippet litt «sånn som Pogba». Men ekspederte ballen i mål fra krittmerket. Det var Stabæk-spissens fjerde for året i seriesammenheng. Det kommer garantert mer fra ivorianeren.

Boli innrømmer at han skylder Stabæk en tjeneste etter at de hentet han hjem fra et mislykket opphold Kina i 2017. De lot ham få trene seg opp etter en kneskade (korsbånd). Siden har han vært spissen alle konkurrentene Eliteserien misunner bæringene.

Hugo Vetlesen medgir overfor VG at han esker å spille med en klassespiller som Boli. Ola Brynhildsen er inne på mye av det samme.

– Franck er fantastisk. Han er god i alt. Og han scorer j ... mange mål. Han er et forbilde for oss unge som skal lære oss å score masse mål, sier Brynhildsen.

I fjor klarte Boli 17 på 29 kamper for bæringene, og ble toppscorer i Eliteserien, enda han spilte på et lag som måtte ha kvalifisering for å berge plassen.

Men Boli klarte på uforklarlig vis ikke å sette sitt tredje mål for kvelden da han kom fullstendig alene mot Friedrich like før full tid.

– Det var på slutten av kampen. Mye gikk gjennom hodet mitt. Men hadde det vært på et tidligere tidspunkt hadde jeg satt den i mål. Tre poeng er det viktigste, sier spissen til VG

les også

Helten om Glimt-suksessen: – Det er ikke tilfeldig

Bodø/Glimt har vært vårsesongens store positive overraskelse. Da banket Rosenborg i serieåpningen. Vant målfesten mot Mjøndalen. Og slo seriefavoritten Molde. Uavgjort mot Sarpsborg i forrige runde var også godkjent.

Men mot Stabæk så nordlendingene overhodet ikke ut som et ubeseiret topplag. Stabæk gjorde dem åpenbart dårlige. Henning Bergs gutter hadde lært seg en taktisk lekse. Men fremfor alt sviktet deres eget varemerke; hurtig og kreativt angrepsspill.

– Vi gir dem to mål. Fotball handler om sluttprodukt, og det klarer ikke vi å få til i dag. Vi har kun oss selv å takke. Det er lov å kontre i fotball, det har Bodø/Glimt gjort i mange år. Så der får vi smake vår egen medisin, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder