AKROBATISK: Fabien Barthez var en uortodoks målvakt, men gjorde likevel suksess på både klubb-og landslag. AFP Foto:

AKROBATISK: Fabien Barthez var en uortodoks målvakt, men gjorde likevel suksess på både klubb-og landslag. AFP Foto:

Frankrike snytt for straffe

... men sloknet i Stuttgart-varmen

(Frankrike - Sveits 0-0) Zinedine Zidane og Frankrike brlijerte før pause og ble snytt for straffe da Thierry Henry skjøt. Men i andre omgang sloknet de franske spillerne helt, og det var Sveits som kom nærmest vinnermålet.

Jørgen Meberg Gilbrant
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Frankrike dominerte mot Sveits i dagens førsteomgang, og skapte fem store målsjanser. Men takket være en god Pascal Zuberbuhler i det sveitsiske målet, en svak russisk dommer og ineffektive avsluttere, klarte ikke Frankrike å score.

VG NETT LIVEFyldig referat og bilder

Stjerneskuddet Franck Ribery, som debuterte fra start i dagens kamp, stormet inn i feltet, men valgte å spille svakere plasserte Henry. Arsenalstjernas skudd slo rett opp i hånda til Patrick Müller, men dommer Valentin Ivanov vinket altså spillet videre.

- Frankrike snytt for en soleklar straffe, konkluderte landslagssjef Åge Hareide i TV2s studio i Berlin.

Sveits i stanga

BEST: Zinedine Zidane er fortsatt best, mens dommer Ivanvov snøt Frankrike for straffe. Foto: AP

Men selv om Frankrike og spesielt Zinedine Zidane dominerte, var det Sveits som kom til kampens to største sjanser. En i første, og en i andre.

Et frispark fra Tranquillo Barnetta smalt i stolpen i andre omgang, da klovnekeeper Fabien Barthez ble stående urørlig fordi han mente det var offisde. Returen satte spissen Alexander Frei over.

I andre omgang kom innbytter Daniel Gygax til en stor sjanse, da han nikket mot mål fra fem meters hold. Denne gangen var imidlertid Barthez med på notene og gjorde en mesterlig redning.

Varmen så ut til å plage begge lag, og spesielt Frankrike falt i kvalitet utover i andre omgang. Innbytter Vikash Dhorasoo kom imidlertid til en stor sjanse i kampens siste spilleminutt.

Zidane best

Zidane fant Louis Saha med en lekker pasning. Manchester United-spissen brystet ned til Dhorasoo som skjøt utenfor fra 15 meter.

Zidane var forøvrig kampens store spiller, og fikk velfortjent skryt av Nils Johan Semb, tidligere landslagssjef, nå TV2-ekspert.

- Zidane har vært fantastisk for Frankrike, han har styrt alt utpå der, kommenterte Semb.

Frankrike har ikke scoret på fire VM-sluttspillskamper - eller siden de slo Brasil 3-1 i VM-finalen i 1998. Sist sluttspill scoret de ikke ett eneste mål på tre kamper, mens de i dag heller ikke evnet å sette ballen i mål.

PS! Juventus-toppscorer David Trezeguet satt på benken hele kampen. Skjønt satt på benken, spissen med 23 mål på 28 kamper i Serie A denne sesongen sto mer på sidelinjen og rev seg i håret over mangelen på fransk kvalitet. Juve-spissen starter nok neste kamp ...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder