VISES PÅ TV 2: Cristiano Ronaldo og hans Real Madrid blir å se på TV 2 fra høsten 2018. Foto: Andrew Medichini AP

TV 2 skal sende Champions League

Norske TV-seere kan se Champions League på TV 2 fra høsten 2018.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

TV 2 har inngått et samarbeid med Modern Times Group (MTG), mediehuset som eier Viasat-kanalene, som innebærer at de sammen har rettighetene for Champions League i det norske markedet. Det melder TV 2.

Fra og med høsten 2018 vil Champions League-fotball sendes på TV 2. Kanalen har første- eller andrevalg av kamper på alle kampdager. Rettighetene gjelder fra høsten 2018 til og med våren 2021.

Lest denne? Mener Joshua King kan koste 450 millioner i sommer

– Jeg er enormt glad for at vi har sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo. Også finalen vil vises på TV 2, sier TV 2-sjef Olav Sandnes til sin egen kanal.

MTG/Viasat vil, når samarbeidet med TV 2 trer i kraft på høsten 2018, ha hatt rettighetene til Champions League i Norge sammenhengende i 26 år.

Premier League-streaming: TV 2 reagerer på Viaplay-smutthull

– Dette er en god avtale for MTG. Nå var det litt lettere å dele på rettighetene, ettersom det blir flere forskjellige sendetidspunkter, sier Viasats sportssjef Anne Tufte.

Frem til nå har Champions League-kampene blitt sendt på kun ett tidspunkt hver kveld: klokken 20.45. Fra og med neste sesong vil kampdagene bli delt opp i to sendetidspunkter: 19.00 og 21.00.

TV 2 vil vise to kamper fra hver runde: én på tirsdag og én på onsdag. TV 2 og Viasat vil bytte på å ha førstevalg på de enkelte kampdagene.

– Vi håper at dette samarbeidet vil føre til at det blir enda mer blest, og masse innhold om Champions League. Det håper jeg blir positivt, sier Tufte.

– Dere har hatt rettighetene alene i 26 år. Er det utelukkende positivt å dele dem med noen andre nå?

– Det vil jo tiden vise. Men jeg tror det blir positivt. Det er masse innhold å ta av.

– Hvor viktige er Champions League-rettighetene for MTG/Viasat?

– De er svært viktige. Vi har hatt de lenge, og det er hovedrettigheten vår, så den er viktig, sier Anne Tufte.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder