FULL JUBEL: Kevin Martin Krygård feirer scoringen sin mot Sturm Graz på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Solgte pølser og softis på onsdag – torsdag ble han Haugesund-helt

Haugesund-spilleren Kevin Martin Krygård (19) har en nokså utypisk deltidsjobb ved siden av fotballen.

Tenåringen som torsdag startet sin første kamp for FK Haugesund, og kronet det med scoring i 2–0-seieren over Sturm Graz i Europa League-kvalifiseringen, tilbragte dagen i forveien bak disken på Shell på Haukås bensinstasjon.

– Jeg lager hamburgere og selger snop, snus og pølser. Nå om dagen går det mye i softis, sier Krygård til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han debuterte i Shell-jobben så sent som mandag, tre dager før Europa League-debuten, og rakk å selge softis til flere av lagkameratene i løpet av uken. En av dem var Torbjørn Kallevåg, som blottla Krygårds bigeskjeft på Twitter etter Haugesunds bragd i Europa League:

– Jeg er rimelig fersk på området. Det er en spesiell historie, innrømmer den ferske FKH-helten, som er glad for å ha fri fra bensinstasjonen fredag.

– Jeg hadde løyet hvis jeg hadde sagt at det er en helt vanlig dag. Jeg er fortsatt rett og slett i lykkerus. Det er det beste jeg har vært med på fotballbanen noen gang. Bare det å skulle starte, toppet dagen. Å krone det med scoring var helt spesielt, sier han.

Her kan du se scoringen hans mot Sturm Graz:

– Får ingen friheter

Mandag skal han derimot tilbake på jobb på Haukås bensinstasjon, og det venter ingen særbehandling til tross for scoringen i Europa League, varsler daglig leder Thor Kinn, faren til Krygårs kompis Thomas Kinn (keeper i Vard Haugesund).

– Han får ingen friheter her i gården. Her må han stå og selge pølser, vaske gulv og smøre baguetter som alle andre, sier han til VG og fortsetter:

– Vi er veldig stolte over Kevin. Vi har kjent ham siden han var 12 år, og han har vært med oss både til Syden og på fjellet.

les også

Klubben hånet FKH-supporterne: – Skikkelig skuffende

– Er han like skarp bak disken som han er foran mål?

– Han klarer seg godt bak disken. Han leverer varene, sier Kinn.

«Russekongen»

Men Krygårds sesong har ikke bare inneholdt oppturer. I mai ble G19-landslagsspilleren degradert til Haugesunds andrelag etter å ha sagt til klubben at han var syk når han i realiteten var på russetreff.

Episoden blir dratt frem også etter Europa League-oppturen: Dennis Horneland kaller Krygård for «russekongen» i et Instagram-klipp fra garderoben torsdag kveld.

les også

Kevin Martin Krygård fikk tillit fra start og scoret: – Det var rett før jeg løp bort til bortefansen

– At det er humor rundt den situasjonen der, synes jeg bare er morsomt. Det er noe jeg spøker med selv. At han legger ut det, synes jeg bare er gøy, sier Krygård, som har brukt den uheldige episoden som motivasjon i sommer:

– Når jeg klarte å gjøre noe så dumt når jeg hadde muligheten til virkelig spille meg inn i laget, var det bare å jobbe hardt og vise at jeg vil bli fotballspiller. Jeg måtte gjenvinne tilliten til spillere og trenere. Jeg sviktet både dem og meg selv.

Han viste seg også frem i cupen tidligere i år:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder