CUPDEBUT: Sander Berge i duell med Reading-spiller Michael Olise under FA-cupkampen på Madejski Stadium. Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Rollebytte og kvartfinale for Sander Berge: – Bedre og bedre

READING (VG) (Reading – Sheffield United 1–2 e.e.o.) Etter tre kamper i uvant posisjon fikk Sander Berge (22) endelig sjansen i yndlingsrollen. Nordmannens debut i FA-cupen endte med seier.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Sheffield United er klare for kvartfinale i FA-cupen etter ekstraomganger mot Championship-klubben Reading.

Sander Berge, som startet sin fjerde strake kamp for klubben, er dermed fortsatt ubeseiret etter rekordovergangen til England.

– Vi gjennomfører det meget solid. Det er en kamp der man ofte kan ryke, men det er der vi er så mentalt sterke at vi står distansen, sier 22-åringen til VG.

Den norske landslagsprofilen har så langt spilt høyre indreløper i Premier League, men manager Chris Wilder flyttet ham for anledningen til en rolle som midtbaneanker, posisjonen der Berge har slått seg opp i europeisk fotball de siste årene.

– Jeg følte meg hjemme. Det var godt å ha ballen mer og gjøre det jeg kan. Det var tøffe vilkår, men digg å spille i den rollen. Jeg følte det gikk bra, og hver kamp har bare gått bedre og bedre, sier Berge.

les også

Berge-klubbens trekk vekker oppsikt: – Aldri opplevd det

Han startet kampen godt, åpenbart mer komfortabel i denne rollen.

Berge dominerte den første omgangen, både som ballsentral og ballvinner, til stor begeistring hos Sheffield United-fansen som fulgte kampen på sosiale medier.

– Man ser at dette er hans foretrukne posisjon, poengterte en Sheffield United-ansatt overfor VG i pausen.

Da hadde de to lagene scoret én gang hver: Sheffield United tok en tidlig ledelse på en heading av David McGoldrick, før hjemmelaget utlignet på straffespark ved George Puscas.

Kvaliteten på den andre omgangen var svakere både for de to lagene og for Berge, som slo noen slurvete feilpasninger. Etter tre målløse kvarter var det klart for ekstraomganger.

– Som alle andre mister man jo hodet et par ganger, når man skal sette en tometerspasning på fot, men treffer ved siden av, men det blir jo sånn når man har så mange ballberøringer, jeg hadde vel ballen hundre ganger, sier Berge.

Han spilte bare ni minutter av første ekstraomgang før han ble byttet ut til fordel for Jack Robinson. Asker-gutten fullførte kampen med 95 pasninger, nest flest på banen, og lyktes med tre av tre driblinger. Ifølge WhoScored var han en av sitt lags bedre spillere med 7,06 av 10 mulige poeng, basert på diverse statistikker fra kampen.

– Han er vant til å spille som anker, det er hans naturlige posisjon, så det var viktig at vi ga ham noen minutter der. Det er der han har spilt så bra for Norge og for Genk, sier Sheffield United-manager Chris Wilder til VG og fortsetter:

– Han har vært involvert i tre seirer på fire kamper, så vi er storfornøyd med ham. Det er ikke alltid lett for en unggutt, vi må erkjenne at han fortsatt bare er 22 år, og jeg er sikker på at han kommer til å bli bedre de neste kampene og månedene.

les også

Sander Berge får ros av sjefen: – Enestående

Kampen ble avgjort helt på tampen av første ekstraomgang takket være gjestenes kulthelt og kaptein Billy Sharp.

Det betyr at Sheffield United sikrer en plass blant de åtte gjenværende lagene i FA-cupen. Arsenal, Chelsea og Newcastle utgjør resten av de kvalifiserte lagene i påvente av de resterende åttedelsfinalene onsdag og torsdag.

Mer om

 1. FA-cupen
 2. Sheffield United FC
 3. Sander Berge

Flere artikler

 1. Sander Berges «brutale» kveld: – Klarte ikke røre meg

 2. Sander Berge får ros av sjefen: – Enestående

 3. Berge fikk PL-sjokk

 4. Berge-klubbens trekk vekker oppsikt: – Aldri opplevd det

 5. Tapte mot Everton: Europa-drømmen knust for Berge

Fra andre aviser

 1. Premier League-klubb «knuste overgangsrekord» for å hente Berge

  Aftenposten
 2. Berge og Sheffield United videre til kvartfinale etter ekstraomganger

  Aftenposten
 3. Berge og Sheffield United kunne hjelpe Solskjær. Det ble vanskelig.

  Aftenposten
 4. Berge og Sheffield United videre til kvartfinale etter ekstraomganger

  Bergens Tidende
 5. Berge involvert i målet som holder liv i Champions League-drømmen

  Aftenposten
 6. Berge og Sheffield United kunne hjelpe Solskjær. Det ble vanskelig.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder