Rasisme-skandale da England vant 6–0

(Bulgaria-England 0–6) England vant 6–0 over Bulgaria i en kamp som ble skjemt av rasistiske tilrop fra tribunen. Dommeren stoppet oppgjøret to ganger i 1. omgang.

Debutanten Tyrone Mings (26) ble utsatt for rasismen. Aston Villa-spilleren sa etterpå til Radio 5 Live:

– Jeg er stolt over hvordan vi håndterte det og tok de nødvendige skritt. Jeg kunne høre det så klart som dagen. Det påvirket meg ikke så mye. Jeg synes synd på de folkene som føler at de må komme med slike meninger.

– Jeg gikk først til Harry Kane. Han snakket med treneren, som så tok kontakt med fjerdedommeren. Alle var klar over det, men vi lot fotballen snakke og ble ikke distrahert av det, sa Mings om rasisme-lydene mot ham.

Mings forteller at de engelske spillerne og lederne snakket om det i pausen og at de bestemte seg for å takle det på riktig måte.

les også

Lagerbäck bekymret for rasisme – kan ta Norge av banen mot Romania

På spørsmål om han har vært borti noe lignende tidligere, svarte Mings:

– Nei, jeg har ikke det. Jeg tror det var noen supportere som ble fjernet i pausen. Det var bedre i 2. omgang.

– Slik skal ikke skje i 2019. Jeg er stolt over at vi hevet oss over det og tok tre poeng, men dette må det bli en slutt på, skriver lagkamerat Marcus Rashford på Twitter.

– Vi rapporterte alt øyeblikkelig vi hørte det. Vi hadde konstant kommunikasjon med fjerdedommer og dommer, sa Gareth Southgate til ITV.

– Vi har klart å komme med to uttalelser ved både å vinne kampen og å ta opp denne situasjonen, sier landslagssjefen videre.

Etter 26 minutter ble kvalifiseringskampen stoppet i tre minutter. Lagkapteinen Harry Kane snakket med dommeren Ivan Bebek fra Kroatia. Speakeren på stadion fortalte publikum at matchen ville bli stoppet om rasismen fortsatte.

Rett før pause ble kampen stoppet igjen. TV-bildene viste en rekke tilskuere som forlot arenaen. Mange av dem dekket hodet i hettegensere – og viste mindre hyggelige gester mens de gikk ut.

les også

Franske politikere krever at kveldens fotballkamp avlyses

Flere gjorde nazihilsener, mens en holdt fram genseren sin mot TV-kameraene – det sto «No respect», i stedet for «Respect», som er navnet på fotballens anti-rasisme-kampanje.

I pausen var Bulgarias kaptein, Ivelin Popov, ute og snakket med tilskuerne og forklarte hvilke følger det kunne få over de fortsatte med de rasistiske lydene.

PUBLIKUM: Svartkledde bulgarske supportere på stadion i Sofia. Dommeren truet med å stoppe kampen. Foto: CARL RECINE / X03807

– Vi kan bekrefte at England-spillerne ble utsatt for avskyelig rasistisk sang, bekrefter det engelske fotballforbundet FA i en uttalelse mandag kveld.

– Dette er uakseptabelt på alle nivåer, og vårt umiddelbare fokus er å støtte spillerne og personalet som er involvert.

FA vil be UEFA (Det europeiske fotballforbundet) granske saken.

Marcus Rashford satte inn 1–0 for England på et skudd fra skrått hold, så satte Ross Barkley inn 2–0 og 3–0. På overtid i 1. omgang ble det 4–0 ved Raheem Sterling. Begge de siste målene kom etter pasning fra Harry Kane.

les også

Derfor blir ikke La Ligas toppscorer tatt ut på landslaget

Kane var nest sist på ballen også da Raheem Sterling gjorde 5–0 midtveis i 2. omgang.

Så endelig – etter flere store muligheter – satte Harry Kane selv inn 6–0. Ett mål og tre målgivende sier det meste om hans kveld i Sofia.

Plamen Iliev hadde, for å si det forsiktig, en tung dag i Bulgarias mål.

PS: En britisk mann døde i den bulgarske hovedstaden tidligere mandag. En annen mann skal ha pådratt seg mindre skader i den samme situasjonen. Det engelske fotballforbundet vil ikke kommentere hva som skjedde før de får full oversikt over hva som skjedde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder