Di Maria-show da PSG knuste Real Madrid

(Paris Saint-Germain – Real Madrid 3–0) Ángel Di María (31) var i en klasse for seg selv, og herjet med sine gamle lagkamerater. Dermed fortsatte Real Madrids svake sesongåpning.

Få lag har dominert Champions League slik Real Madrid har gjort de siste årene. De har faktisk vunnet fire av de seks siste utgavene av turneringen.

Men om man skal ta åpningskampen i årets utgave som et tegn, ser det ikke ut som dominansen fortsetter. For alt handlet om hjemmelaget PSG på Parc des Princes, og spesielt en mann – Angel Di Maria.

Han kjørte over gamle lagkamerater. I løpet av første omgang scoret han to, og et PSG uten sine største stjerner med på laget, feide over Real Madrid. Superstjernen Neymar er suspendert, og både Edinson Cavani og Kylian Mbappé var ute med skader.

– Det er ingen tvil om at vi savner Mbappé, Neymar og Cavani, men vi har et godt lag som klarte å prestere på høyt nivå. Det var en fantastisk laginnsats. Vi var det beste laget, og vi vant fortjent. Det var en fullstendig laginnsats, og det er det som gjør en trener mest glad, sa PSG-trener Thomas Tuchel til Viasat etter kampen.

les også

Manchester City tilbake på vinnersporet: Herjet i Ukraina

Kampen hadde knapt rukket å sette seg skikkelig da PSG kombinerte fint, før Juan Bernat kom seg rundt på kanten og svingte inn til Di Maria. Med en berøring tuppet han ballen i keeperhjørnet, og i mål.

– Super-fotball av hjemmelaget, utbrøt Viasat-kommentator Roar Stokke.

Flott lagarbeid ga scoring på det første målet, men den andre scoringen var kun Di Marias fortjeneste. På 18 meters hold la han ballen til rette med en berøring, og hadde all verdens tid til å sikte. Han skrudde ballen vakkert i nærmeste hjørne, og sjokkerte sine gamle lagkamerater.

les også

Eden Hazard vekker oppsikt: – Her er supporterne virkelig supportere

VAR-drama

Gareth Bale tente et lite håp i Real Madrid-supporternes hjerter rett etter scoringen. Spanjolene løftet ballen langt opp rett fra avspark, og den ramlet ned i beina til Bale. Han vippet den opp til seg selv, før han løftet ballen over keeper og i mål.

Men VAR hadde plukket opp noe dommeren ikke hadde sett. Da Bale vippet ballen opp til seg selv, traff den armen hans. Dermed annullerte dommeren målet for hands.

VAR-DRAMA: Dommer Anthony Taylor fikk hjelp av VAR og annullerte målet til Bale. Foto: CHARLES PLATIAU / X00217

Real Madrid fikk en ny scoring annullert et drøyt kvarter før slutt da Benzema satte ballen i mål, men de ble avblåst for offside. Nærmere kom de ikke scoring. PSG var på sin side nærme 3–0 ved flere anledninger, og Di Maria var også nære å få seg et hat trick. Lobben alene med keeper gikk like over.

På overtid kontret de inn 3–0, og sikret seieren. Thomas Meunier vant ballen på egen halvdel, og fikk til slutt æren av å sette ballen inn i åpent mål, for å fastsette resultatet.

Dermed fortsetter den tunge sesongstarten for Real Madrid. Til nå har de kun vunnet to av de første fire kampene, mot overkommelig motstand i La Liga. Nå skaper også Champions League-åpningen en utfordring for spanjolene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder