ENDRINGER: FIFA-president Sepp Blatter vurderer å droppe ekstraomganger. Foto: AP
ENDRINGER: FIFA-president Sepp Blatter vurderer å droppe ekstraomganger. Foto: AP

Blatter vil droppe ekstraomgangene i VM

FOTBALL

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vurderer å kutte ut ekstraomganger etter uavgjortkamper i framtidige fotball-VM.

Publisert:

Sepp Blatter og co. ønsker i stedet at lagene skal gå rett på straffesparkkonkurranse etter kamper som ender uavgjort i cupspillet.

VGD:Diskuter internasjonal fotball her!

Det opplyste den mektige FIFA-presidenten torsdag foran FIFAs møte i tekniske komité. FIFA jobber med å finne løsninger for å få til mer offensiv fotball under VM-sluttspillene. Årets VM i Sør-Afrika ble et av de mest scoringsfattige, og derfor har denne problemstillingen blitt svært aktuell.

- I de første kampene i Sør-Afrika var vi vitner til at noen lag gikk på banen for å unngå å tape for en hver pris. Det vil vi ha en forandring på, sier Blatter til FIFAs hjemmeside.

Les også:Blatter åpner for videodømming

- Dette er et emne vi kommer til å ta opp på vårt neste møte i teknisk komité. Vi må legge til rette for at skal lønne seg å vinne kampene i en turnering som VM, legger han til.

- Vi planlegger også å se på ekstraomgangene. Det ser ut som om lagene vil unngå å tape ved å gå enda mer defensivt ut. For å unngå dette kan vi gå direkte til straffesparkkonkurransen eller gjeninnføre opplegget med at første-mål-vinner, mener FIFA-presidenten.

Her kan du lese mer om