... men tidligere styremedlem mener enkeltsaker bidro til innstillingen

FÅR FORTSETTE: Ynge Hallén er innstilt til en ny periode som fotballpresident her er han avbildet fornøyd sammen med UEFA-president Michel Platini under franskmannens norgesbesøk under cupfinalene for kvinner og herrer for 11 dager siden. Foto: Lise Åserud, Scanpix

Glad Hallén innstilt som NFF-president

(VG nett) Fotballpresident Yngve Hallén har vært utsatt for stor kritikk i en lengre periode. Nå har en enstemming valgkomité innstillt ham på en ny periode som president i Norges Fotballforbund.

 • Mikal Aaserud
 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over åtte år gammel

Det melder fotballforbundet i en pressemelding torsdag. Innstilling av øvrige styre- og komitemedlemmer opplyser fotballforbundet at vil bli offentiggjort ved et senere tidspunkt.

- Hatt våre problemer

- Det er klart at en setter pris på på det. Men det er også viktig at det gir motivasjon å gjøre en skikkelig jobb frem til fotballtinget, sier Yngve Hallén til VG Nett i ettermiddag.

Det har vært en høst preget av konflikter for Hallén. Tre medlemmer av forbundsstyret har trukket seg hovedsaklig på grunn av samarbeidsproblemer med fotballpresidenten.

- Jeg håper vi har kommet styrket ut av denne prosessen som kollegium. Vi har hatt våre problemer men de må være saksorienterte. Når man har vært nede i en bølgedal kommer man sterkere ut av det som et kollegium og ikke bare meg som enkeltperson, avslutter Hallén.

Les også: Divisjonsforeningen uten leder etter Hallén-bråk

- Valgkomiteen er kjent med at det har vært utfordringer i sittende styre i en tid med store og komplekse saker og endringer i administrasjonen. Til tross for dette kan forbundsstyret vise til gode resultater, skriver NFF.

Samarbeidsproblemer

- Jeg registrerer at de har tatt det valget og tar til etterretning at det er sånn det er. De tar sin beslutning ut ifra det de mener er best, sier tidligere styremedlem i NFF, Hege Andersen Leirfall.

Leirfall gikk fra styret etter uenigheter og samarbeidsproblemer med nåværende fotballpresident Yngve Hallén tidligere i høst.

- Har blant annet TV-avtalen gjort Halléns kandidatur sterkere?

- Det er klart sånne enkeltsaker blir dratt frem der han har gjort en god jobb. Det vil alltid dra i en positiv retning.

- Jeg forholder meg til valgkomiteens innstilling og at jeg ikke har noen kommentar utover det, sier Hege Jørgensen, den andre kvinnen som trakk seg som styremedlem, til VG Nett.

Mer om

 1. Idrettspolitikk

Flere artikler

 1. Fire vil ha Hallén - to vil ha ny president

 2. Nytt styremedlem i fotballforbundet trekker seg

 3. Hallén gjenvalgt som fotballpresident

 4. Vil ha Espelund som ny fotballpresident

 5. Yngve Hallén gjenvalgt som president: - Veldig kjekt

Fra andre aviser

 1. Kretsene støtter Hallén

  Aftenposten
 2. – Hallén har fått ufortjent mye kritikk

  Aftenposten
 3. Tidligere visepresident beklager at Hallén blir gjenvalgt

  Aftenposten
 4. Trekker seg etter Hallén-bråk

  Aftenposten
 5. Kretsene støtter Hallén

  Fædrelandsvennen
 6. Hallén gjenvalgt

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder