Giroud jubilerte da Arsenal-reservene vant målfesten mot Bate Borisov

(Bate Borisov-Arsenal 2-4) Mens Arsenals beste hvilte hjemme,  benyttet Olivier Giroud anledningen til å score mål nummer hundre for klubben.

  • Herman Tinius Folvik

Artikkelen er over to år gammel

Kun Shkodran Mustafi og Mohamed Elneny var igjen fra startoppstillingen i 2-0-seieren over West Bromwich mandag. Alexis Sanchez, Alexandre Lacazette og resten av de antatt største stjernene fikk fri fra å reise til Hviterussland. Arsenals snittalder var på 25 år og 34 dager.

– Vi hadde et lag mikset med unge og eldre. Vi spilte fotball på måten vi ønsket hele veien med god fart i spillet. Vi var gode i 65 minutter før de siste 25 ble litt vanskeligere, men alt i alt er jeg fornøyd med forestillingen, sier Arsene Wenger, Arsenal-manager, på pressekonferansen.

I stedet kunne reservene og juniorene vise seg fra en god side, særlig i første omgang, og kampen rakk aldri å bli særlig spennende. Men god underholdning ble levert fra Borisov Arena.

– Når du scorer fire mål på bortebane, pleier du å vinne. Jeg følte at vi presset og angrep veldig bra. Spesielt i de første 60 minuttene, sier Theo Walcott, tomålsscorer, til BT Sport.

Sett denne? Han har over 700 Arsenal-plagg hjemme

Walcott mye involvert

JUBEL: Arsenal scoret fire mål borte mot Bate Borisov. Olivier Giroud (12) kunne juble for sitt 100. mål i klubben. Foto: Sergei Grits AP

Etter åtte minutter ble Theo Walcott fint spilt gjennom av Jack Wilshere. Raske Walcott satte ballen i stolpen før Bate fikk avverget returen og slapp med skrekken. I ett minutt til hvert fall.

RBK-seier: Tidligere Arsenal-spiller herjet

Etter vakkert veggspill med Olivier Giroud løftet Wilshere ballen presist inn til Walcott som sto fri rett foran mål. Det første forsøket satte han rett på Denis Scherbitski, men da Walcott fikk ballen rolig og pent på foten sin to meter fra et åpent mål kunne han ikke unngå å sette inn 1-0.

Se hva Ada Hegerberg sier om Arsenal-stjernen:

Mirko Ivanic prøvde et skudd fra 35 meter som gikk flere knepp utenfor i 20. minutt. Like etter forsøkte han en volley fra 20 meter som dundret like på feil side av stolpen.

Arsenal-fan? Da bør du lese vår store analyse av Arsenals overgangsvindu (VG+)

Tre mål på seks minutter

Deretter scoret Arsenal 2-0 og 3-0 på to minutter. Walcott utnyttet først en håpløs pasning fra keeper Scherbitski og satte ballen i mål fra 14 meter. Før Rob Holding fikk en like enkel jobb som Walcott hadde på 1-0, da han fra tre-fire meter plasserte ballen i mål etter at Per Mertesacker stusset ballen videre på corneren.

Nicklas Bendtner-intervju: Nekter å prate om Arsenal-tiden

Arsenal-supporterne rakk knapt juble ferdig før Ivanic scoret med en fin heading som var Bates første avslutning på mål. Rett før lagene gikk til pause burde Rob Holding blitt tomålsscorer. Engelskmannen tok ned ballen i femmeteren, men volleyen fra stopperen gikk i stolpen.

Tidligere Arsenal-spiller: Wenger er som en far for meg

Husker du denne fra Stavanger?

Giroud i hundre

Etter hvilen ble Arsenal tildelt straffe for en holding på Mustafi. Med det kunne Oliver Giroud sette ballen i mål og feire for sin 100. scoring i kamp nummer 233 for «The Gunners». Det er 18. flest mål i klubbhistorien.

– Han er i fint selskap nå. Det er en strålende prestasjon. Det er bare å gratulere, forteller Wenger.

Kun Walcott med sine 107 har flere av dagens Arsenal-gutter. På topp troner Thierry Henry med 228 scoringer.

– Det var en mulighet for meg å ta straffen og gå for hat-trick, men jeg visste at Olivier hadde 99 mål. Det var en fin mulighet for han å få nummer hundre, så det var derfor han tok straffesparket, sier Walcott.

Toppscoreren i den hjemlige serien, Mikhail Gordeychuk, reduserte til 4-2 i 67. minutt. Først reddet Ospina en heading fra Ivanic, men altså til ingen nytte for på returen viste Gordeychuk seg som den målsniken han er.

Husker du? Perle fra Giroud - kalt «århundrets scoring»

Det tok ikke lang tid før Bate fikk en ny gigantsjanse - uten at den ble tatt vare på. Etter en fin pasning 45 grader ut fra Gordeychuk banket Igor Stasevich ballen over og utenfor fra 15 meter. Derfra og ut hadde Bate mye ball, men Arsenal holdt tett hjemover og står med seks av seks poeng i Europa League. Søndag venter Brighton i Premier League.

PS! Joseph Willock og Edward Nketiah fikk sine debuter for Arsenal.

PS2! Arsene Wenger har nå vunnet mot 116 av 122 motstandere han har møtt som Arsenal-manager, ifølge BBC.

Les også

Mer om

  1. Arsenal FC
  2. Europa League

Flere artikler

  1. Arsenal videre i Europa League tross tam forestilling – reddet av Köln

  2. Bellerins første mål på 227 dager reddet Arsenal på overtid

  3. Luiz utvist i målløst London-derby

  4. Alexis Sánchez med frekk scoring da Arsenal snudde til seier

  5. Straffescoring på overtid førte Arsenal forbi rivalene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder