FIKK REFS: Martin Andresen (t.v.) tok et oppgjør med matchvinner Martin Pusic etter 2-1-seieren mot Haugesund. Foto: Scanpix

FIKK REFS: Martin Andresen (t.v.) tok et oppgjør med matchvinner Martin Pusic etter 2-1-seieren mot Haugesund. Foto: Scanpix

Andresen måtte ta to oppgjør med matchvinneren

VIF-treneren: - Viljehands og budskap på trøya er ikke greit

Singh: - Føler det er mange der ute som snakker piss

ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga - Haugesund 2-1) Martin Pusic (24) mener han gjorde helt rett da han med vilje dro med seg ballen med hånda i jakt på scoring. Trener Martin Andresen er langt fra enig.

Stein-Erik Stormoen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Pusic kom inn fra benken i pausen, og rakk å gjøre seg veldig bemerket ute på Ullevaal-matta.

Først da han satte ballen i nettet, men fikk scoringen annullert for hands i forkant - før han på overtid gjorde seg til matchvinner og sendte det norske folk en melding om hvem han mener æren må deles med, i form av en t-skjorte med teksten «I love Jesus» på.

- Det med skjorten gjorde jeg for å fortelle hele Norge om at de bør lese bibelen og følge ham, sier Pusic til VG Nett.

VG LIVE: Les fyldig referat!

Og den Wien-fødte 24-åringen med kroatiske foreldre er veldig klar på at han mener han gjorde rett i å prøve å ta med seg ballen med hånden for å score mål.

- Det var «Guds hånd», jeg brukte hånden for å score, sier Pusic med et smil.

- Synes du det er ok å gjøre det på den måten?

- Ja, hvis dommeren ikke ser det, er det ok. Da kan man score, man gjør en jobb for klubben. Det er bra for klubben hvis vi scorer, sier han til VG Nett.

Prat på kammerset

Martin Andresen, som var inne på det samme temaet da han var gjest i VG Netts «Foppall», hadde allerede fortalt Pusic hva han mente om skjorten da han kom ut for å snakke med pressen i lokalene under tribunene på Ullevaal.

- Han sier handsen var med vilje, og at han mener det er en helt riktig måte å gjøre det på?

- Det er vi uenige i. Å jukse er ikke greit, vi skal vinne på en ærlig måte. Det må jeg snakke med ham om. Samtidig som det å vise budskap på skjorten heller ikke er lov. Men det var den første kampen og det er forskjellige kulturer, sier Andresen til VG Nett.

Les også: Innbytter Pusic ble Vålerengas frelser

Pusic fikk gult kort for den omtalte handsen. På overtid risikerte han å bli utvist for feiringen. Trøyen ble ikke dratt helt av, men i stedet trukket over hodet.

- Skulle han hatt rødt kort?

- Det må du nesten høre med dommeren om, det kan godt hende han skulle hatt et gult kort der. Nå var det på slutten, men likevel. Jeg forklarte ham at det ikke går an å gjøre slik, sier Andresen til VG Nett.

Skadeproblemer

Pusic kom til Vålerenga etter et opphold i engelske Hull, og mener meniskproblemer ødela for ham. Ifølge 24-åringen, som har skrevet ettårskontrakt med Vålerenga, hadde han kunnet spilt et helt annet sted om det ikke hadde vært for skadene.

- Jeg kunne spilt på toppnivå, sier Pusic bombastisk til VG Nett.

VG Debatt: Diskuter her!

Andresen var naturligvis meget fornøyd med måten laget hans slo tilbake og vant på, men svarer at det ikke var så mye mer, heller.

Singh arkitekt

Harmeet Singh kom inn fra benken rett i forkant av hvilen, og det var han som leverte den målgivende pasningen på begge Vålerengas mål.

- Vi startet dårlig, men i andre omgang hadde de ingenting.

Historien om Singh og kontrakten som går ut etter sesongen er etter hvert ganske kjent. Den påfølgende historien om at midtbanemannen - dersom det sportslige nivået er likt - ikke

LA OPP TIL BEGGE MÅLENE: Harmeet Singh kom inn og imponerte for Vålerenga. Foto: Scanpix

prioriteres foran andre fordi han ikke skriver ny, er det samme.

- Martin må bare starte med det laget han mener er det beste for Vålerenga. De han vil starte med, støtter jeg. Jeg er lojal, vi er et lag. Vi er Vålerenga, svarte Singh på de mange spørsmålene han fikk om revansje, vraking og laguttak.

Uaktuelt med ny kontrakt

Han svarer også at det fortsatt er uaktuelt å skrive ny kontrakt, men vil ikke gå så mye inn på hvorfor. Han har heller ikke så mange svar til røstene som har vært kritiske.

- Jeg bryr meg egentlig ikke om det. Jeg spiller for de som er glade i meg, som støtter meg og for Vålerenga. Men jeg føler det er mange der ute som prater mye piss, sier Singh i pressesonen.

Minutter tidligere bidro han til at laget hans snudde og vant kampen mot et tappert Haugesund-lag, som begynte best og som rett i forkant av utligningen var et tverrliggertreff fra Nikola Djurdjic unna å gå opp i 2-0.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder