KJEMPETREFF: Her setter Dejan Stankovic ballen i et tomt mål på hel volley fra 50 meter. Foto: AP

Inter scoret fra 50 meter

... men så svarte Schalke med et fotballjordskjelv i Italia

(Inter-Schalke 2-5) Inter slapp inn fem mål på hjemmebane da Schalke skaffet seg et fantastisk utgangspunkt i den første Champions League-kvartfinalen mellom lagene tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

De tyske gjestene ga seg ikke før det sto 5-2, noe som må betegnes som et sjeldent godt utgangspunkt fra en bortekamp i Champions League-sammenheng.

Schalke har gjort en overraskende god figur i Champions League, i en sesong som nærmest har vært et mareritt i hjemlig serie.

Klubben ligger på en svak tiendeplass i Bundesliga og kan mest sannsynlig glemme europacupspill neste sesong. I alle fall så lenge de ikke går hen og vinner hele Champions League.

Men tirsdag var det lite som tydet på at Schalke har tapt flere kamper enn de har vunnet i hjemlig serie denne sesongen.

Les også: Tottenham ydmyket av Real Madrid

- Jeg har aldri opplevd før at et lag har scoret fem mål i en kamp som denne. At det skjer mot Inter er simpelthen utrolig, sa Schalkes målvakt Manuel Neuer etter oppgjøret.

- En stor prestasjon. Vi ble selvfølgelig litt overrasket over at vi vant med 5-2. Vi gjorde en god kamp, mens Inter nok kunne vært bedre, istemte målscorer Joël Matip.

Årets mål?

Starten kunne imidlertid ikke vært dårligere for laget som nylig kvittet seg med trener Felix Magath og erstattet ham med tidligere Hoffenheim-sjef Ralf Ragnick.

Den ettertraktede keeperen Manuel Neuer var langt ute og klarerte med hodet i kampens første spilleminutt.

Ballen gikk rett til Dejan Stankovic som sto omtrent på midtstreken. Serberen benyttet sjansen til å skyte direkte med en volley fra 50 meter - og fikk et fantastisk treff.

Ballen dalte perfekt ned i det tomme målet og Inter fikk en pangstart.

Joël Matip utlignet for Schalke før Diego Milito igjen sendte vertene i føringen. Men Schalke kom tilbake igjen i en forrykende førsteomgang. Edu sørget for 2-2 til pause.

Marerittomgang

Annenomgangen ble helsvart for Inter. Først gjorde mål av den gamle måltyven Raúl og et selvmål av Andrea Ranocchi at gjestene høyst overraskende kom to mål foran.

Deretter ble Christian Chivu utvist med sitt annet gule kort og gjorde vondt verre for Leonardos menn.

En storspillende Edu gjorde ydmykelsen total med Schalkes femte et kvarter før slutt.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder