Ny supporterskandale i Sverige: Brannmann skadet av fyrverkeri

(Elfsborg - Djurgården 0-1) Først måtte dommeren utsette Allsvenskan-kampen mellom Elfsborg og Djurgården på grunn av røyk fra bengalske lys. Deretter ble en brannmann skadet av fyrverkeri fra Djurgården-supporterne.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dermed er nok en supporterskandale i svensk toppfotball et faktum. Da dommer Markus Strömbergsson skulle blåse i gang kampen på Borås Arena ble en rekke bengalske lys kastet ut på gresset fra gjestenes del av tribunen. Røyken la seg over stadion og kampen måtte utsettes noen minutter.

Like etter pause slo Djurgården-supporterne til igjen. Nødbluss og fyrverkeri havnet på gresset og da en brannmann prøvde å fjerne ett av disse, skadet han seg i ansiktet.

TV-bildene viser at idet brannmannen løfter opp det som ligner en røykbombe, smeller det foran ham. Han snur seg umiddelbart og løper unna.

- Kjempetrist

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet hadde brannmannen tydelig vondt etter smellet, men på Cmores TV-sending ble det opplyst at brannmannen skal ha sluppet unna uten alvorlige skader og varige mén.

Djurgårdens trener Pelle Olsson gjorde et pauseintervju samtidig som dramatikken utspant seg på Borås Arena. Han var sjokkert over det som skjedde.

- Å, jævler, utbrøt treneren da det smalt.

- Det var en brannmann som skulle ta den opp og det smalt akkurat rundt øynene hans. Det er ikke bra. Det er trist, kjempetrist. Vi er her for å spille kamp og vil komme i gang med den. Dette vil vi ikke ha, fortsatte Olsson.

Løp unna

Cmores TV-bilder viser at lagene ble tatt av banen og at brannmannen løp bort fra Djurgården-supporternes tribuneseksjon etter smellet. Hjemmepublikummet svarte med å pipe på gjestenes tilhengere.

Kampen ble etter en stund satt i gang igjen.

At Djurgården er innblandet er neppe tilfeldig. Storklubbens tilhengere har hatt en tendens til å lage bråk i forbindelse med lagets kamper, og i mars mistet også en av Djurgårdens supportere livet da det ble bråk i møtet med Helsingborg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder