Sjokk i Allsvenskan: Maskert tilskuer stormet banen, slo ned keeper og kom med bombetrussel

Norsk spiller: – Veldig dramatisk

17-åring pågrepet av politiet

En maskert 17-åring løp inn på banen i oppgjøret mellom Jönköping Södra og Östersund i Allsvenskan og slo ned Östersund-keeper Aly Keita. Etterpå kom han med en bombetrussel. Norske Stian Semb Aasmundsen (26) satt på benken og var rystet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg var akkurat byttet ut og satt på benken, plutselig hørte vi noe bråk, da jeg så ned mot venstre så jeg han tilskueren komme mot keeperen og angrep ham. Det var veldig dramatisk, sier Jönköping-spiller Stian Semb Aasmundsen til VG.

17-åring pågrepet

Etter angrepet ble keeperen liggende på gresset og tok seg til hodet før kampen ble avbrutt, rett før slutt. Det melder svenske Aftonbladet. Avisen skriver også at Keita skal ha gått av banen for egen maskin, han skal være ok, men var i sjokk og har fått fysiske skader.

Les også: Allsvenskan-kamp stoppet av kinaputt

Men da den maskerte mannen ble eskortert ut av stadion fortalte han sikkerhetsvaktene at han hadde plassert en bombe utenfor en av tribunene på Stadsparksvallen.

ØYENVITNE: Stian Semb Aasmundsen. Her fra tiden som Mjøndalen-spiller. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

– Det var en anspent situasjon. Vi ble bedt om å sitte i garderoben til situasjonen var avklart, sier Semb Aasmundsen.

Svensk politi bekrefter at fotballpøbelen kom med en bombetrussel, men at tribunene ble gjennomsøkt uten funn. Den maskerte mannen skal være 17 år og fra Södertälje.

Kampen ble avbrutt

Etter den dramatiske episoden samlet dommer Jonas Eriksson seg sammen med sikkerhetsansvarlige og dommerdelegater for å avgjøre om kampen skulle spilles ferdig. Like etter kom beskjeden om at kampen måtte avsluttes, trolig på grunn av den uavklarte bombetrusselen. Kampdelegat Niklas Bengtsson uttalte ifølge TT at det er opp til Sveriges fotballforbund å avgjøre om resultatet 1-1 skal gjelde eller om Östersund tildeles seieren 3-0 og dermed får tre poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder