TAUS ETTER KAMPEN: Haris Hajradinovic sa ikke et ord på vei fra garderoben til bussen etter det røde kortet. Haugesund-trener Mark Dempsey tok seg av pratingen i mixed sone. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Haugesund-treneren lover: – Det skal aldri skje igjen

DRAMMEN (VG) (SIF-FKH 2-0) Her går Haris Hajradinovic ut av Marienlyst uten å si ett ord. Bosnieren plantet en hånd i fjeset på egen keeper. Haugesund-trener Mark Dempsey lover at det aldri skal igjen.

Publisert:

–– Jeg skal se på det som skjedde igjen, men jeg har snakket med spillerne. Det er mye «passion» i fotball. Men vi må bli bedre og mer disiplinerte. Det skal aldri skje igjen, sier Dempsey til VG.

VG-saken fra kampen: Fikk rødt kort etter å ha dyttet egen keeper

Han hevder det ikke er noe vondt blod mellom keeperen og spissen – og at det ble gjort opp mellom dem i garderoben. Strømsgodset ledet 2-0 da det smalt på Marienlyst 11 minutter før slutt. Hjemmeseieren kom helt i bakgrunnen av dagens andre Haugesund-utvisning.

– Jeg er selvfølgelig ikke glad for at to av mine spillere havner i krangel med hver andre. Men de er begge unge, de vil begge lære, så går vi videre, sier Dempsey.

Podcast: Begge spillerne slaktes

Etter å ha felt Godset Martin Rønning Ovenstad - noen centimeter utenfor 16-meterstreken - fikk Hajradinovic (22) raskt besøk av en illsint keeper Per Kristian Bråtveit (20). Det endte med at spissen plasserte venstrehånden på Bråtveits høyre kinn.

Dommer Ken Henry Johnsen har aldri opplevd noe lignende.

– Jeg får informasjon av kollegaen min at det har vært voldsom opptreden fra en spiller mot sin egen keeper. Det er pr. definisjon et rødt kort, sier Johnsen til VG.

FULLTREFF: Haris Hajradinovic plasserer hånden i fjeset på sin egen keeper, Per Kristian Bråtveit. Foto: Bjorn S. Delebekk VG

– Reglene skiller ikke på om det er mot med- eller motspillere, sier dommeren som beklager om han ikke fikk med seg at fellingen i forkant skjedde utenfor 16-meteren.

Vålerengas problemer øker: Fem oppsigelser og ingen lønn

Både Hajradinovic og Bråtveit fikk munnkurv av Dempsey etter kampen. De avslo å kommentere. Men Hajradinovic sa til TV 2 rett etter kampslutt:

– Han startet å dytte meg og jeg dyttet ham tilbake. Jeg slo ham ikke fjeset. Det var ingen ting, sier Hajradinovic som var «overrasket» over det røde kortet.

– Det var spontanreaksjonen min. Det skal selvfølgelig ikke skje, men inni mellom så skjer det, sier Bråtveit som vartet opp med en glimrende redning på Tommy Høilands straffespark rett etterpå.

Haugesund-kaptein William Troost-Ekong er klokkeklar:

– Det som skjedde er uakseptabelt. Vi snakket om det i garderoben. Jeg kan ikke si så mye mer.

– Kan det skje igjen?

– Vi har en ung gruppe. Noen av guttene må være litt mer vokse i en slik situasjon. Men jeg tror ikke det skal skje igjen, svarer midtstopperen som selv fikk gult kort for andre kamp på rad.

Forbannet Riise etter Aafk-tap: – Måtte blåse litt ut

Haugesund har fått 10 gule og to røde kort på de tre første seriekampene.

– Vi skal spille på grensen. Det er vår stil. Men jeg er enig i at det ble for hardt her. Det kostet oss denne kampen, mener William Troost-Ekong.

– Vi har et aggressivt lag, men det finnes en balanse mellom aggressiv og «stupid». Vi må bli flinkere, spille med hodet, men det nytter ikke å ta vekk aggressiviteten. Det har gitt oss seks poeng før på de to første kampene, sier Mark Dempsey som opplevde at midtbaneankeret Filip Kiss forsvant ut med to gule kort allerede etter 27 minutter.

GRATULERES AV KONA: Susana Boateng var rask med å gratulere ektemannen med en god kamp, scoring og målgivende pasning. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Det første røde korte kom altfor sent. De sparket oss ned hele veien i starten av kampen. Det burde vært flere kort. Det var ikke noe særlig, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen.

Strømsgodset fikk selv tre gule kort på protester mot dommeravgjørelser. Både Martin Rønning Ovenstad, Tommy Høiland og Marcus Pedersen får svi på pungen.

Målløse Sarpsborg: – Det lukter ikke svidd

– Det er så unødvendig. Det blir bøter. Jeg ikke vet ikke hvor mye de må betale, men dette må de betale for til bøtekassen. Det bestemmer jeg, sier Strømsgodset-treneren som ellers var strålende fornøyd med årets første seier.

Bismark Boateng dominerte stort før pause.

– Han dekker store rom og scorer mål. Han var veldig god. Særlig i 1. omgang, mener «BP». Nana brystet også ballen ned til Martin Rønning Ovenstad på 2-0-scoringen.

– Det beste jeg har spilt for Strømsgodset. Det gir meg så mye selvtillit, sier banens beste og kommenterer den siste utvisningen slik:

– Alt kan skje i fotball. Men du må kontrollere deg selv på banen, sier Nana og benekter at han kunne ha dyttet til en medspiller i fjeset ute på banen.

– Jeg hadde ventet til garderoben, ler han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder