Sint Riise ble dyttet vekk av lillebror: – Legger meg paddeflat

ÅLESUND (VG) (AaFK - Viking 1-2) Like før pause skulle John Arne Riise drible seg fri, det endte i baklengsmål. Så snudde Viking kampen etter pause.

  • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Riise, som mistet ballen like utenfor 16-meteren i forkant av Vikings utlikningsmål, var sint etter kampen og så ut til å ville snakke med dommerne, men ble dyttet vekk av broren Bjørn Helge.

– Det kom i kampens hete. Jeg må bare beklage at jeg brukte de ordene som ble vist på TV. I kampens hete sier man ting man kanskje ikke tenker seg to ganger om, sier en angrende John Arne Riise til VG.

– Jeg har hørt verre ting blitt sagt, legger Riise til.

Mistet ballen

Frustrasjonen begynte allerede å bygge seg opp rett før pause.

I et forsøk på å drible seg fri utenfor sin egen 16-meter drøye 4-5 minutter før hvilen, mistet storebror Riise ballen til 19-åringen Mathias Bringaker. Spissen fikk forsere rett mot hjemmelagets mål, og plasserte ballen mellom beina til Andreas Lie og i nettet.

– Det var utrolig kjekt å se at vi lyktes med det presset vi hadde der og at jeg fikk se ballen gå mellom beina på keeper. Det er noe jeg ikke hadde forventet, men det er utrolig kjekt at det skjer i den første kampen jeg starter, sier en smørblid Bringaker til VG.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

Dette skjedde rett etter at AaFK hadde en stor mulighet til å selv ta ledelsen, men Fredrik Carlsen tvang frem en sterk reaksjonsreding av keeper Iven Austbø.

Frustrert over å tape

Selv om AaFK fikk en god start på kampen da et langt innkast av John Arne Riise omsatt i mål av Franck Boli etter bare ti minutter, snudde Viking kampen da innbytter Joackim Jørgensen spilte gjennom Suleiman Adbullahi bare noen få strakser etter at førstnevnte kom inn fra benken.

Hjemmelaget klarte aldri å finne veien forbi Austbø i den andre omgangen, og Viking påførte tangotrøyene sitt fjerde strake tap i årets sesong. Det ble for mye for storebror Riise, som sier han «hater – hater å tape».

Les også: Den utrolige hjemkomsten

Da ble fokuset i kampens hete rettet mot dommer Trond Ivar Døvle.

– Til dommeren så sa jeg at jeg synes han var fryktelig dårlig, men det er ikke derfor vi taper. Han var svak, men det var bare én del av del. Det var frustrasjonen av å tape, og hatet å tape, som kom ut der, forklarer Riise, som også understreker at han ikke er stolt over hva han sa på vei inn i garderoben.

Legger seg flat

– Jeg sa det jeg mente om dommeren, men ordbruken, som jeg har fått hørt hva jeg har sagt, på vei inn i garderoben er jeg ikke stolt over. Jeg står jeg ikke ved. Der legger jeg meg paddeflat og baklager det. Men at dommeren var dårlig står jeg ved, sier Riise.

– Han var utrolig frustrert på dommeren og lirte av seg et par kommentarer. Jeg var redd han skulle få gult kort så da måtte lillebror dytte vekk storebror. Også jeg var veldig frustrert på dommeren. Han mente vel han skulle hatt frispark før 1-1-målet. Også jeg så det sånn ute på banen, sa Bjørn Helge Riise til TV 2 rett etter kampslutt.

AaFK-trener Trond Fredriksen ønsket ikke å gå for mye i detalj om hva som ble sagt.

– Jeg fikk ikke med meg så mye, så jeg tør hverken å si det ene eller det andre på det. Men på generell basis er det ikke bra hvis det skjer. Jeg vil høre hva som ble gjort og sagt først. Fotball handler om lidenskap og det er tungt å tape, sier en diplomatisk AaFK-trener.

– Gikk for tre poeng

I Viking-leiren var stemningen derimot en helt annen. En tilsynelatende munter Kjell Jonevret var veldig fornøyd med å ha sikret seg tre nye poeng.

– Vi skapte ikke mange målsjanser, men vi hadde et bra trykk. På 1-1 i pausen så var det ingenting å snakke om – vi skulle gå for tre poeng. Jeg synes vi var det beste laget i den første omgangen, sier svensken til VG.

Sett denne? Senket Viking - fikk skyllebøtte

Stavanger-klubben henger med i toppen av tabellen etter de fem første rundene. Det sitter godt hos den tidlegere Molde-treneren, selv om han ikke tar helt av etter at de har vunnet tre av tre bortekamper.

– Vi har møtt Vålerenga, som jeg tror skal være blant de 5-6 beste. Og så Start borte, der vi hadde en bra sjanse. Mot Aalesund borte har vi vist i noen år at vi har en mulighet å vinne, og jeg synes vi skal være et bedre lag enn Aalesund. Neste bortekamp er vel mot Rosenborg, og den blir tøffere, sier Jonevret til VG.

Les også

Mer om

  1. Aalesund FK
  2. Viking FK

Flere artikler

  1. Jonevret om AaFK-statistikken: – De passer oss

  2. NFF vil vurdere Riise-straff etter dommerutblåsningen

  3. Dommer Steen til VG: - Jeg hadde kommet best ut av det med straffe ...

  4. Krise-tall for Riise i Aalesund

  5. Dommeren om Riise-raseriet: – Jeg ba ham om å være stille

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder