Selnæs raste etter Europa-exit: – Dommeren avgjør kampen

Straffe-mareritt knuste Rosenborgs Europa-håp

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - St. Etienne 1-1) Rosenborg røk på hodet ut av Europa League. Ole Selnæs (21) mener trønderne fikk god hjelp av dommeren til å få Europa-drømmen knust.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

– Dommeren avgjør kampen på mange måter. Det er det ikke tvil om. Og det er bittert, sier Selnæs til VG etter kampslutt.

Det var en takling fra nettopp Sælnes som fikk dommer Vitaly Meshkov til å peke på straffemerket. Men selv kaller trønderen Romain Hamoumas fall i feltet for en «soleklar dive».

– Det var ikke bare den situasjonen, men det er også en fransk spiller som handser på mållinjen på stillingen 1-0 til oss. Det skulle vært straffe og rødt kort, og da hadde kampen vært avgjort. I tillegg ble Søderlund meid ned like før det, sier han.

Disse situasjonene gjorde poengdelingen og dermed et knust Europa-håp ekstra bittert for Selnæs.

– Vi skulle stått igjen med tre poeng, men det føles som vi blir frarøvet det fra en dommerfemmer, utrolig nok.

Trener Kåre Ingebrigtsen er enig.

– De er seks dommere utpå der, men de ser ikke at en spiller stopper ballen med hendene på streken. Da kan man lure på hva han som står på streken og skal dømme faktisk gjør der. Det er skuffende for oss, det handler om marginer som avgjør kampen. Nå skal vi ikke stå her og skylde på dommeren for at vi kun har to poeng i Europa League, men i dag er vi ikke heldig, sier Ingebrigtsen til VG.

Måtte vinne

Stående med ett fattig poeng etter fire spilte kamper i Europa, trengte Rosenborg desperat en seier hjemme foran Lerkendal-publikummet i kveld for å fortsatt kunne ha et håp om avansement i Europa League.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Da dommer Vitaly Meshkov blåste i gang kampen på Lerkendal, tok trønderne raskt grei kontroll. Og det tok ikke mer enn et lite kvarter før de greide å blåse liv i et småfrossent Lerkendal-publikum: Tobias Mikkelsen fikk en bitteliten julegave langt på forskudd da St. Etienne-stopperen Loic Perrin sendte en klarering rett i beina hans.

Men Mikkelsen nølte noen tideler for lenge, og avslutningen hans ble blokkert. Likevel: et aldri så lite sjanse-show var satt i gang på trøndergresset.

Noen minutter senere var årets store spiller, Ole Sælnes, uhyre nær ved å tegne seg på scoringslisten som førstemann. Han sendte av gårde et knallhardt skudd, som gikk via en St. Etienne-spiller i rett i stanga så det sang på Lerkendal.

Kommentar: Kåres gull-lag nærmer seg disse RBK-legendene

Søderlund-mål

Minuttet etter var det nok en gang marginene som var kranglevorne i Trondheim, en corner endte på pannebrasken til Holmar Eyjolfsson, som sendte et godt hodestøt ut mot stanga - men på streken sto en fransk spiller og fikk berget gjestene i siste liten.

Men årets toppscorer i Tippeligaen, Alexander Søderlund, har vist at han vet hvor stengene står og hvordan han skal tråkle ballen inn på rett side.

I det 40. minutt sendte Selnæs et godt innlegg inn i boksen, og ballen duppet ned hos Søderlund. Alene mot keeper Stephane Ruffier bredsidet han inn ledermålet for RBK.

Fikk du med deg denne? Stolt Eggen: – Pokalen er din, Kåre

Omgang nummer to på Lerkendal fortsatte i samme stil som den første. Franskmennene hadde en del ballinnehav, men greide ikke komme til de helt store sjansene.

Men med drøye ti minutter igjen å spille ble det høydramatisk på Lerkendal. En takling fra Selnæs på Romain Hamouma inne i boksen fant ikke nåde for dommerens øyne, som pekte på straffemerket. Og akkurat som da lagene møttes forrige gang, utlignet gjestene fra krittet - og nok en gang var det Nolan Roux som gjorde det for franskmennene.

Utligningsmålet ble det siste på Lerkendal, og RBK må vinke farvel til videre spill i Europa.

– Det er bittert. Vi blir hardere straffet på dette nivået. I Tippeligaen kunne vi kanskje sluppet unna og vunnet, men her får vi en pissopplevelse, sier Pål André Helland til VG.

Mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. Ole Selnæs

Flere artikler

  1. Alexander Søderlund klar for fransk toppklubb

  2. Dobbelt-mesteren må ha en erstatter for Søderlund: Rosenborg kjøper trolig Gytkjær

  3. RBK-Dorsin etter bortesmell: – Kanskje det hadde vært best å spille 11 mot 11

  4. Søderlund på plass i Frankrike: – Ingenting er klart

  5. Selnæs om Rosenborgs Europa-start: – Latterlig skuffende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder