Kirkeskov til VG: – Veldig synd at dommeren ødelegger kampen

(Tromsø – Aalesund 3-2)Aalesund-trener Trond Fredriksen og utviste Mikkel Kirkeskov skjønner lite av  dømmingen til Kai Erik Steen på Alfheim.

 • Christer Sævig
 • Yngve Gjerde

Artikkelen er over to år gammel

– Ikke si at han ble sendt ut for dette, sa Thomas Myhre i programmet Fotball Direkte på Eurosport.

Han og resten av ekspertpanelet fikk hakeslepp da de så hvorfor Aalesund-spiller Mikkel Kirkeskov fikk sitt andre gule kort og marsjorde på Alfheim, i det som var en begivenhetsrik kamp Tromsø til slutt vant 3–2.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

VG Live: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

– Det er veldig synd at dommeren ødelegger kampen, i hvert fall når kampen er så viktig som den er. I min verden er det jeg blir utvist for aldri en utvisning. Fotball er en kontaktsport – og det er ingen kontakt mellom oss, sier Kirkeskov til VG om situasjonen hvor han pådrar seg sitt andre gule kort og dermed ble utvist.

– Det er frustrerende, og jeg er forundret over at jeg blir utvist, legger han til.

Fredriksen: – Ekstremt urettferdig

Aalesunds trener Trond Fredriksen ble sendt på tribunen av dommer Kai Erik Steen, og delte Kirkeskovs frustrasjon etter kampen.

ANDRE GULE: Aalesunds Mikkel Kirkeskov ble utvist av dommer Kai Erik Steen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

– Det er selvfølgelig med på å prege kampen, det er tungt og det føles urettferdig. Jeg reagerer for sterkt selv og skal jo forholde meg roligere, men det ble som det ble i kampens hete og jeg skal ta straffen som en mann, sier han på telefon til VG.

Bakgrunn: Tromsø med første seier på 96 dager

Fredriksen sier at det var mange frustrerte Aalesund-spillere i garderoben etter kampen.

– Dersom man sammenligner Wangberg og Kirkeskov-situasjonene er det ikke noen tvil om hvor det gule kortet skulle vært, sier han.

Aalesund-sjefen sier at de ikke kommer til å anke utvisningen, fordi han føler de ikke kommer til å komme noen vei med det. Samtidig håper han kaoskampen får etterspill for pipeblåseren.

– Dommeren har dømt for noe han ser, men hva han faktisk ser er jeg usikker på. Vi opplever det ekstremt urettferdig, sier Fredriksen.

Anbefales: Gamsten kunne spilt for Juventus

Dommer Steen forklarer

Kampens dommer, Kai Erik Steen, forklarer de ulike situasjonene slik:

• Situasjon 1 (med Mikkel Kirkeskovs utvisning)

–Dommerteamet mente at Kirkeskov hindret en Tromsø-spiller, og når vi velger å blåse, så er vi nødt til å gi gult kort for å frata angrepsmulighet. Han ville kommet seg inn i feltet med flere alternativer i boks, sier Steen til VG.

• Situasjon 2 (Simen Wangberg):

– Slik jeg vurderte den situasjonen, var Mos helt alene med tre Tromsø-spillere rundt seg og at det dermed ikke er å frata en positiv angrepsmulighet. Holdingen i seg selv syntes vi heller ikke var kraftig nok til å si at det er mangel på respekt for spillet og dets idealer, sier Steen.

– Hårreisende

Slik reagerte ekspertene ved Eurosports panel etter situasjonen:

Bengt Eriksen:

– Hva i all verden galt gjorde han der?

Thomas Myhre:

– Han står der, han kan jo ikke fjerne seg! Dette er helt hårreisende. Helt ærlig, er dette en forseelse?

Bernt Hulsker:

– Han gjorde ingen verdens ting. En forferdelig filming av Norbye, helt forferdelig.

For TV-bildene viste at Norbye falt meget lett da han prøvde å forsere Kirkeskov. Tromsø-spilleren gikk rett i bakken. Aalesund-trener Trond Fredriksen var rasende og ble til slutt sendt på tribunen av den kontroversielle dommeren.

– Dette er ingenting – ikke kom å fortelle meg noe annet. Det er den verste dømmingen jeg har sett på årevis. Jeg blir oppriktig forbannet her, sa Hulsker.

Mener Wangberg skulle hatt rødt

Det var heller ikke den eneste situasjonen de reagerte på. I første omgang ristet de på hodet da Tromsø-kaptein, Simen Wangberg, ikke fikk sitt andre gule kort for å rive AaFK-spiss Mustafa Abdellaoue i trøyen.

– Det er det verste jeg har sett. Wangberg skulle vært utvist i første omgang – det skjer ikke. Forferdelig kapitale feil i første omgang, og ny feil fra dommer her, sa Hulsker.

– Han må ha vært litt ute av balanse her, Wangberg, som vanligvis er en sindig kar. Han mister hodet fullstendig, to ganger på få minutter! Vil han ut eller? Vil han ha flere kampers karantene enn den ene han uansett får for det første gule?, undret Hulsker.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesund FK

Flere artikler

 1. Lehne Olsen reddet Tromsø med kremmerhus – første seier på 96 dager

 2. Tre av fire faste forsvarsspillere kan være ute i skjebnekampen

 3. Høiland etter overtidsnedtur: – Fortjente ikke så mye mer i dag

 4. Pluss content

  Eliteserien: Alt om 18. serierunde

 5. Bamba-albue sendte Tromsø-kaptein på sykehus: – Årets styggeste

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder