DAGEN FØR KAMP: Her er landsalgssjef Per-Mathias Høgmo og Martin Ødegaard under mandagens treningsøkt på Ullevaal, dagen før oppgjøret mot Finland. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Ødegaard på høyde med Mahrez og Vardy – kan se ned på Rooney

LILLESTRØM/ULLEVAAL (VG) Martin Ødegaard (17) tror han er utvokst. Han kan – med god samvittighet – se ned på spillere som Wayne Rooney (176 cm) og Neymar (174 cm).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Norges juvel befinner seg omtrent i samme luftrom som Leicester-duoen Jamie Vardy (178 cm) og Riyad Mahrez (178-179 cm) – rett under hårstråene til Arsenals kreative sjel Mesut Özil (180 cm).

– Det er vanskelig å si, egentlig. Jeg tror jeg er utvokst nå, så vi får se. Jeg har i hvert fall ligget på denne høyden en stund, sier Martin Ødegaard til VG.

Han sier at kroppen nå strekker seg «akkurat under 1,80». Ødegaard er ikke sikker på om han er 178 eller 179 cm, men det har i hvert fall stoppet opp.

Wikipedia, som operer med 176 centimeter, og kan med hell oppjustere den norske gutten noen hakk.

VG DIREKTE: Følg Norge-Finland fra klokken 20:00

Tirsdagens privatlandskamp mot Finland gir det norske publikum kanskje en ny mulighet til å få et glimt av Real Madrid-spilleren – og kanskje gir Ødegaard et svar på det «alle» lurer på: Har han utviklet seg noe siden sist?

– Jeg føler først og fremst at jeg er blitt fysisk bedre rustet. Litt raskere. Litt mer eksplosiv, sier han – og slenger på et beskjedent «føler jeg» til svaret.

Les også: Høgmo lanserer Ødegaard og Elabdellaoui som fremtidens høyreside

– Stresser ikke

– Jeg har hatt fokus på å komme i scoringsposisjoner, og å score mål. Jeg har jo ikke scoret så mange mål, men jeg har i hvert fall kommer til sjanser, sier Real Madrid-gutten som fylte 17 år like før jul i fjor.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren følte seg bedre mandag, etter at en forkjølelse satte en stopper for søndagens trening.

– Hva sier testene om den fysiske utviklingen din?

– Jeg har ikke testet så mye under sesong. Det handler mer om å forebygge og jobbe med kroppen for å holde den frisk og skadefri – og hele tiden utvikle kroppen. Jeg føler kroppen er i fin utvikling – og stresser ikke så mye.

Les også: Full krig mellom NFF og supporterne

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ville ikke ta noen klar stilling til om stortalentet bør komme seg bort fra Real Madrid til sommeren for å få matching på et høyere nivå som sikrer bedre utvikling.

– Martin har på tross av sin relativt unge alder oppnådd mye. Og han tar steg i det daglige. Han har hatt noen gode kamper for Castilla (Real Madrids B-lag). Så får man se. Jeg har ikke noen fasit på hva som skjer i et eventuelt sommervindu, sier Høgmo

– Hvis du ser på fysikken hans, så ser du at han er i utvikling fysisk, legger han til.

Les også: Kritisk til Zidanes håntering av Ødegaard

Ødegaard vil se det an før han tar en avgjørelse om fremtiden.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Fokuset mitt er å utvikle meg som fotballspiller, og det føler jeg at jeg gjør. Sånn sett er jeg fornøyd med det jeg gjør nå. Jeg trener med A-laget og spiller kamper hver helg, så får vi se til sommeren om det er bra nok da.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder