TRIPPEL-JUBEL: Ada Hegerberg (med norsk flagg) feirer Champions League-triumfen over Wolfsburg sammen med de andre Lyon-spillerne. Foto: REUTERS

Nordlie om Hegerberg: – Ser ingen begrensninger

REGGIO EMILIA (VG) Med norsk flagg rundt skuldrene og unorsk tro på seg selv befestet 20 år gamle Ada Hegerberg sin posisjon som  Europas heteste målscorer.

Artikkelen er over tre år gammel

Mester i serie, cup og Champions League, 54 scoringer, inkludert 1-0 målet i Champions League-finalen.

Hvordan skal hun kunne toppe dette?

– Dette gir en ekstrem motivasjon. Det er bare begynnelsen, var noe av det første Hegerberg sa, da hun dukket opp i intervjusonen, en drøy time etter at straffedramet (5-4) mot Wolfsburg var over.

Her ligger nok en del av suksesshemmeligheten hennes begravd.

Ada Hegerberg jager hele tiden nye seire og mål. Selv når Lyon leder mye, som de ofte gjør, kjører hun på for fullt, litt som Cristiano Ronaldo i Real Madrid.

Tom Nordlie ble hentet inn som mental rådgiver for Ada og søsteren Andrine for et par år siden. På spørsmål om hvor han ser Ada Hegerberg om fire-fem år fra nå, svarer Nordlie:

– Jeg ser ingen begrensninger for henne.

1-0-EKSTASE: Ada Hegerberg peker bort på lagvenninnen Pauline Bremer, som gjorde forarbeidet til Lyons ledermål. Foto: AFP

– Men det er ingen konstant situasjon å være best. Hun må fortsette å jobbe, å være like ambisiøs, påpeker Nordlie. Så sent som på finaledagen i går hadde han en «mental gjennomkjøring» med Lyons målmaskin.

Og hun tok tak da Wolfsburg utlignet rett før slutt. Selv om Hegerberg så fysisk sliten, prøvde hun hele tiden å dra meg seg lagvenninnene.

Endelig ute av garderoben i den lille italienske byen Reggio Emilia, strålte hun av lykke og lettelse.

– Dette er den beste dagen i mitt liv, uten tvil, konkluderte Ada Hegerberg – vel vitende om at det kunne blitt en av de vondeste.

Hun åpnet straffespark-konkurransen for Lyon, uten frykt. Men skuddet var uten kraft, og bommen gjorde at Wolfsburg hadde føringen i flere minutter. Men det ordnet seg for Lyon, og Hegerberg kunne briljere på fransk i seiersintervjuene. Hun var det mest populære intervjuobjektet.

– Jeg har aldri opplevd en mer moden 20 år gammel idrettsutøver, sier Tom Nordlie.

STØTTESPILLER: Tom Nordlie er Ada Hegerbergs mentale samtalepartner. Foto: FRODE HANSEN, VG

– Tidligere kunne Ada ha en tendens til å la seg irritere over småting. Det har vi jobbet med. Hun skal heller skal glede seg over at hun lykkes, glede seg over at hun lever av å spille fotball, påpeker Nordlie.

Hegerberg er ikke ferdigutviklet. Fortsatt er det ting å hente med ballen i beina, og avslutningene kan bli enda skarpere.

I sommer skal det terpes videre sammen med pappa Stein Erik.

– Jeg gleder meg til det. Jeg merker at treningsøktene vi har sammen gjør meg bedre. Nå blir det en også lang pause, i og med at vi ikke skal til OL, sier Ada Hegerberg.

Det blir neppe noen lang treningspause.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder