STILTE OPP: Portugals Cristiano Ronaldo poserte for en selfie etter 0-0-oppgjøret mot Østerrike på Parc des Princes lørdag. Foto: Francois Mori Ap

Tar oppgjør med norsk Ronaldo-skadefryd

PARIS (VG) (Portugal-Østerrike 0-0) Da Cristiano Ronaldo (31) misset fra straffemerket mot Østerrike fikk Ronaldo-kritikerne fart på Twitter-fingrene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen reagerer med fortvilelse på all den norske Ronaldo-skadefryden etter portugiserens mørke Paris-lørdagskveld.

– De samme som kaller Ronaldo usympatisk, er de som jubler høyest når han mislykkes. Hvorfor? Misunnelse? Hvordan kan folk juble hemningsløst mot en som ikke har gjort de noe galt? spør Mathisen i en SMS til VG.

I PARIS: VGs reporter Sindre Øgar på Parc des Princes i Paris

På Twitter spør han om hvor gøy det hadde vært med 22 roboter på banen, og han mener at man må dyrke spillere som er annerledes og byr på seg selv.

– Ingen saker er mer lest i norske aviser enn folk som mislykkes, folk som går konkurs og så videre. Hvis jeg ikke tar helt feil? Er det sånn i alle land? Ikke vet jeg! Men Janteloven i Norge står som en påle, utdyper den tidligere Start-spilleren overfor VG.

Ifølge Opta har Portugal-stjernen totalt 20 avslutninger på to kamper – ingen av dem i mål.

Les også: Ronaldos mørke kveld – bommet på alt

Tok selfie på banen

Ronaldo fikk mye kritikk for oppførselen sin og uttalelsene sine etter Island-oppgjøret, men i går var det en stjernespiller som viste et langt mildere kroppsspråk. Kanskje fordi han hadde tatt seg sammen? Eller fordi det var han, og ikke lagkameratene, som mislyktes denne gangen.

Han leverte en liten sjarmoffensiv etter 0-0-kampen mot Østerrike, da han poserte for en «selfie» med en beundrer som stormet banen.

Ronaldo penalty miss = internet meltdown... https://t.co/I1C272Lmim https://t.co/1MFgVtwNec

Den unge mannen kom ut bak det ene målet og løp over halve banen før han nådde fram til Ronaldo nær midtstreken. Portugals superstjerne signaliserte til sikkerhetsvakter at de skulle holde seg tilbake, og med armen rundt sin beundrer poserte han for et bilde. Deretter ble mannen ført bort av sikkerhetsvaktene.

Islands svar til Ronaldo: – Dårlig taper

Portugal-sjef Fernando Santos, som dagen før Østerrike-kampen fyrte seg opp noe voldsomt mot en NRK-reporter som stilte et ufarlig Ronaldo-spørsmål, nektet å snakke om Ronaldo eller andre enkeltspillere på pressekonferansen på Parc des Princes i går.

https://twitter.com/jespermathisen/statuses/744278294141480960

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder