Gulbrandsen: – Deilig å score

Straffetaker Aursnes: – Hadde en god følelse

Brann frustrerte Molde i 80 minutter

MOLDE (VG) (Molde - Brann 2-0) Men så glapp alle poengene for Vadim Demidov og co da Eirik Hestad ble akkurat for kjapp for Brann-kapteinen.

 • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Ikke siden 15. august i fjor hadde Molde gått målløse av banen på eget gress i serien. Den gangen endte det 0-0 mot Sarpsborg 08. Det så ut til å bli tilfellet igjen da Brann kom på besøk, men:

– Det blir ikke 0-0 med de guttene her. Jeg sier til dem at dersom vi ikke slipper inn mål, så vinner vi, men så har vi også sluppet inn altfor mange, smiler Molde-trener Ole Gunnar Solskjær lurt i samtale med VG etter kampen.

Og Molde-treneren kunne glise bredt etter å ha sikret seg til ytterligere tre poeng på hjemmebane. I over 80 minutter frustrerte de tilreisende fra Bergen hjemmelaget, men så, i det 82. minuttet, løsnet det til slutt for Molde.

Innbytter Eirik Hestad dro seg inn fra høyresiden, og ble felt av kaptein Vadim Demidov – som kom på etterskudd. Dommer Dag Vidar Hafsås hadde ingen andre valg enn å peke på straffemerket.

Tok ansvar

Den skulle egentlig veteranen Eidur Gudjohnsen ta, men han hadde blitt byttet ut for over et kvarter siden. Da var det 20-åringen Fredrik Aursnes som tok ballen og gjorde seg klar.

– Fredrik har hatt litt ymse hell med straffer. I går på trening avgjorde han på straffe i «gammel mot ung» der han scoret akkurat som mot Brann, sier Solskjær til VG, og fortsetter:

– Men i forrige uke sklei han, traff ballen med begge beina og bomma. Så det var tøft gjort å ta ansvar der, roser Solskjær den unge midtbanespilleren.

VG Live: Fyldig kampreferat!

Den sjansen tok Fredrik Aursnes godt vare på og lurte ballen under Alexander Horwath, som var nære å avverge mål fra midtbanespilleren.

– Jeg hadde en god følelse. Det var egentlig bare det, sier en beskjeden Aursnes selv, som gjorde at slektning og tidligere trener i Hødd, Lars Arne Nilsen, gikk poengløse hjem fra Molde.

– Straffesparket ødela for oss i dag, sa Lars Arne Nilsen til rettighetshaver TV 2 rett etter kampslutt.

Og med en klar ambisjon om å få med seg i alle fall ett poeng, utnyttet innbytter Fredrik Gulbrandsen sine friske bein. Ute på Moldes høyresiden gjorde spissen akkurat som han ville, og dro seg inn i feltet. Etter å ha leket seg frem til målet satte han keeper Horwath ut av spill, og satte inn 2-0 for vertene.

– Vi sleit i 80 minutter, men så fikk vi straffen. Så det var deilig at vi klarte å dra det i land, sier en lettet Gulbrandsen til VG.

Bare noen minutter senere fikk Gulbrandsen selv notere seg på scoringslisten. Innbytteren fikk bortimot gjøre som han ville med Brann-forsvaret, og satte inn 2-0 bak Alexander Horwath etter å ha dratt seg inn fra høyresiden.

«Klumsa» med seg ballen

– Jeg prøvde bare å sette fart, så ble det litt surr inne i boksen. Heldigvis så klarte jeg å dra med meg ballen, eller jeg klumsa med meg ballen, og satte den i mål. Det var deilig, oppsummerer en smilende målscorer til VG.

Sett denne? Frykter at spillerne fjerner Rekdal

Etter å ha forsvart seg godt i over 80 minutter var da mye av energien brukt opp i Brann-leiren, ifølge keeper Horwath.

– Spillerne var slitne, og de prøvde å få med seg ett poeng. Så jeg så ikke noen grunn til å kjefte (etter 2-0-scoringen). Barmen hadde gjort et godt returløp og det er vanskelig, sier den 1.93 meter høye amerikaneren sympatisk.

Men før de to scoringene til slutt skulle komme, var det en ellers tam forestilling på Aker stadion. Det det ikke mange sekundene før Brann var nære å sjokkere vertene på Aker stadion. Bare halvminuttet var spilt da Remi Johansen prøvde lykken med et langskudd på venstresiden, men ballen seilet en meter eller to utenfor Molde-keeper Andreas Lindes venstre stolpe.

Det meste Linde hadde å gjøre de første 20 minuttene var å sparke bort en ball nummer to som hadde lurt seg inn på banen i det Molde var i angrep, men så kom det litt flere arbeidsoppgaver.

God Braaten

Branns mest farlige spiller i første omgang var uten tvil Daniel Braaten, og den tidligere utlandsproffen holdt på å gjøre dagen bitter på en ellers fin dag for fotball, som Arne Scheie ville ha sagt.

Et svakt klareringsforsøk av Per-Egil Flo havnet rett i beina til Braaten, og etter å ha fintet ut Harmet Singh sendte han i vei et skudd i det nærmeste hjørnet. Der var Linde med på notene og slo ballen fint ut til et hjørnespark.

Sett denne? Fagermo spår Zekhnini på landslaget

Slik kampen utviklet seg utover i omgangen ble det lenge mellom hvert høydepunkt, men så våknet plutselig publikum i Molde. En fin crosser av Fredrik Aursnes ble pisket inn fra høyresiden med halvtimen spilt.

Inne i feltet stod ringreven Gudjonhnsen og tenkte «hvorfor ikke?» og prøvde seg på et frekt brassespark. Avslutningen gikk et godt stykke utenfor mål, men de fremmøtte ble likevel begeistret over å se det akrobatiske forsøket fra 37-åringen.

Kjempesjanse

Brann skapte nestne ingenting på sin venstreside – før det var spilt over 40 minutter. Først kom en en langpasning fra Kristoffer Barmen. Singh så ut til å oppheve offsiden, og Jakob Orlov fikk fosse fremover på siden. Sjansen stoppet derimot opp på 16-meterstreken da Brann-spilleren mistet ballen og laget i stedet frispark.

Så holdt det på å gleppe igjen på Moldes høyreside. Kasper Skaanes smatt forbi Ruben Gabrielsen, men gikk i bakken i det han kom seg forbi. Brann-spilleren fikk pirket ballen videre til en godt plassert Barmen, som spilte ballen rett i grepet til Linde.

Les også: Høgmø med flere overraskelser i troppen

I løpet av de tre første minuttene etter sidebytte hadde begge lagene hver sin mulighet til å få et tidlig ledermål, men hverken Demidov eller Thomas Amang maktet å få ballen utenfor rekkevidden til forholdsvis Linde og Horwath.

Nesten «rugbymål»

Vertene hadde initiativet de siste 45 minuttene, men uttellingen lot vente på seg. Med unntak av en haug med hjørnespark var det langskudd som var den farligste trusselen for blåtrøyene.

Først prøvde Aursnes seg på hel volley som så ut til å gå langt, langt over stadion, men i stedet stoppet ballen opp og dalte ned mot mål igjen. Hadde det ikke vært for at dette var en fotballkamp, og ikke rugby, kunne det ha blitt en fin scoring av den tidligere Hødd-spilleren.

Samme spiller testet skuddfoten litt senere, denne gangen var forsøket langt bedre. Men Horwath fikk hanskene på ballen og rensket unna til hjørnespark.

Det ineffektive agrepsspillet holdt på å straffe seg da Demidov fikk en stort mulighet til å heade inn et ledermål for bergenserne i det 73. spilleminuttet. Avslutningen var derimot såpass midt på Linde at sisteskansen fikk enkelt kontroll på ballen.

Men uttellingen skulle komme til slutt, og Molde kunne feire tre viktige poeng i jakten på serieleder Rosenborg, som med én kamp mindre spilt ligger fire poeng foran romsdalingene.

Les også

 1. Hevder «Drillo» har reddet dansk fotball

  «Drillo-fotball» ble nærmest et skjellsord i dansk fotball. Nå får Egil Olsen sin oppreisning - av en dansk…
 2. Rekdal om at VIF-spillerne støtter Grindheim: – Ikke sjokkerende

  VALLE (VG) Det blåser en sur vårvind på Oslos østkant. Kjetil Rekdal (47) peker i en retning på Vålerenga-treningen.
 3. Sarpsborg 08 fortsetter å plage Odd

  SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08-Odd 0-0) Odd var heldig som slapp unna baklengs mot Sarpsborg 08 i kveld.
 4. Dempsey strålte etter seieren: – Dette laget har overrasket meg

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Haugesund 0-1) Trener Mark Dempsey (52) og FK Haugesund fortsetter å levere solide resultater.
 5. Tromsø-spillerne svarte fansen etter utskjelling i 17. mai-toget

  BEKKESTUA (VG) (Stabæk – Tromsø 0-3) Tromsø-spillerne ble skjelt ut i 17. mai-toget etter tapet for Bodø/Glimt.

Mer om

 1. Molde FK
 2. SK Brann
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Brann «stilte» i en 5-0-5-formasjon mot Molde: – Artig

 2. Solskjær etter Molde-tap: – Dårlig markering og manglende press

 3. Demidov ber Fagermo holde munn

 4. Frustrert Demidov etter nytt bortetap: – Vi fortjener å ligge under streken

 5. Matchvinner Gulbrandsen: – Skulle reise oss etter en flau opptreden

Fra andre aviser

 1. Molde avgjorde i sluttminuttene

  Aftenposten
 2. Brann-muren slo sprekker til slutt

  Aftenposten
 3. Gulbrandsen sa unnskyld med scoring

  Aftenposten
 4. Brann-muren slo sprekker til slutt

  Fædrelandsvennen
 5. Gulbrandsen sa unnskyld med scoring

  Bergens Tidende
 6. Gulbrandsen sa unnskyld med scoring

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder