Misnøye allerede tidlig i mai

Grindheim fortsetter trolig

Trøim jakter ny klubbledelse

TURBULENT: Vålerenga-trener, Kjetil Rekdal, ble møtt av et voldsomt presseoppbud fredag etter at han vraket kaptein Christian Grindheim til søndagens kamp mot Strømsgodset. Foto: Frode Hansen VG

Opprør nummer to fikk det til å koke i Vålerenga

Allerede for tre uker siden ytret spillerne mistillit til
trener Kjetil Rekdal internt. Etter tapet for Haugesund kokte det over i en klubb som sliter på flere fronter.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Den neste uken – som inneholder bortekamper mot Strømsgodset og Kjetil Rekdals gamle klubb Aalesund før EM-pausen – vil avgjøre mye av fremtiden både til nøkkelpersoner og Oslos eneste Tippeliga-klubb.

* Overlever Kjetil Rekdal en åpenbar mistillit i spillergruppen?

* Fortsetter kaptein Christian Grindheim i klubben – etter å ha blitt avskiltet til søndagens kamp i Drammen?

* Klarer hovedaksjonær Tor Olav Trøim, administrasjonen og styret å samle seg om en felles fremtid, retning og enighet?

Intensjonen fra ledelsen i Vålerenga skal på samtlige punkter være: Ja.

Les også: Grindheim satt ut av VIF-troppen etter Rekdal-samtale

Rekdal om at VIF-spillerne støtter Grindheim: - Ikke sjokkerende

Spilleropprør foran cupkampen mot KFUM

Men det har vært stygge skjær i sjøen den siste tiden. Skuta lekker i bauger og kanter – enten det er snakk om poeng, inntekter, publikum eller fred og fordragelighet.

MISFORNØYD: Christian Grindheims uttalelser til Kjetil Rekdal onsdag gjorde at han er ute av troppen som møter Strømsgodset søndag, men fortsetter trolig i VIF. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Etter det VG erfarer måtte det direkte kontakt mellom Trøim og kaptein Christian Grindheim til for å løse flokene mellom spillergruppen og trener Kjetil Rekdal før cupkampen mot KFUM 4. mai. Spillernes misnøye med Rekdal nådde overflaten, men etter cupseieren over Oslos nest beste lag skal partene ha blitt enige om å kjøre på videre.

Tapet for Haugesund på 16. mai og de påfølgende dagene fikk det til å koke – over. I etterkant av onsdagens trening fikk en lengre samtale mellom Rekdal og kaptein Christian Grindheim dramatiske konsekvenser. Treneren skal ha spurt Christian Grindheim om hvordan han så på fremtiden.

Kapteinen skal ha svart med å fortelle treneren at han har «mistet garderoben». Veteranen skal ha gitt uttrykk for at han selv også har mistet troen på prosjektet.

Det fikk Rekdal til å ta umiddelbar affære. Grindheim, en nær støttespiller for VIF-treneren i to perioder på Valle, ble satt ut av troppen til søndagens kamp mot Strømsgodset. I Vålerenga-miljøet er det blitt både hevdet og pratet om at Grindheim kommer til å skrive under på en sluttavtale til uken.

VG får bekreftet at det ikke er snakk om at 32-åringen løses fra kontrakten. Planen er at han er tilbake i spillergruppen på mandag, noe Grindheim skal ha fått beskjed om.

Men Kjetil Rekdal ønsket å statuere et eksempel for å vise at det ikke er spillerne som avsetter eller ansetter trenere.

Les også: Vålerenga-spillerne stiller seg bak Grindheim

På jakt etter ny klubbledelse

LETTER ETTER NY VIF-LEDELSE: Tor Olav Trøim (t.h) og tidligere daglig leder Stig-Ove Sandnes (t.v) under fjorårets hjemmeseier mot LSK. Snart er en ny toppledelse på plass på Valle. Foto: Jørgen Braastad VG

Så er spørsmålet om mannen som ledet VIF til seriegull i 2005 klarer å vinne tilbake tilliten hos de som må gjøre jobben for ham på banen. To nye tap mot Strømsgodset og Aalesund før EM-pausen vil utvilsomt vanskeliggjøre jobben.

Samtidig som at Vålerenga har slitt sportslig den siste tiden har klubben også vært gjennom turbulente tider administrativt. De siste årene har inntektene sviktet og mange stillinger forsvunnet. Stig-Ove Sandnes har gått fra å være daglig leder til å jobbe halv tid med den nye stadion (som står ferdig 1. august 2017) og halv tid som sportslig ansvarlig.

Morten Nydal overtok som daglig leder i vinter, men det er usikkert om han fortsetter i den stillingen eller går over til andre oppgaver i administrasjonen.

– Det jobbes med å få på plass en slagkraftig organisasjon som skal lede arbeidet i Vålerenga fremover – og inn i den spennende tiden vi har i vente med ny stadion. Det arbeidet er jeg selvfølgelig involvert i, sier Nydal.

Etter det VG forstår ønsker klubbens hovedaksjonær, Tor Olav Trøim, å hente inn et nytt team til å forvalte klubbdriften på Valle. Det kan bli aktuelt å hente inn ny daglig leder, ny sportsdirektør og ny markedssjef – med et mål om at klubben skal klare å få ut det potensialet det jevnlig har blitt snakket om.

Men svært sjelden realisert.

Trøim håper på fornuftig løsning

VG har vært i kontakt med Tor Olav Trøim. Han gjør det klart at han håper at Christian Grindheim snart er tilbake på banen for Vålerenga.

– Grindheim er en viktig spiller for VIF og jeg håper at denne situasjonen kan løses på en fornuftig måte. Vi trenger topp motiverte trenere og spillere for å møte de utfordringene vi nå står overfor, sier den mangeårige Vålerenga-investoren med base i London.

Tor Olav Trøim bekrefter også at det arbeides med en større plan som skal styrke klubbens administrasjon og bygge en mer profesjonell organisasjon for fremtiden.

Husker du denne? Trøim tror på nye Rekdal-år

Kjetil Rekdal ble møtt av et stort presseoppbud på fredagens trening. 10 poeng på 11 kamper er dårlig nytt i seg selv, nå måtte han også snakke om konflikten med spillerne.

– Vi har fått påpakning fra spillergruppen om hva vi kan gjøre bedre. Det har vi tatt innover oss. og prøver å rette på, sier Rekdal og legger til at spillernes har et like stort ansvar for å endre seg.

PS! Christian Grindheim, som har kontrakt med Oslo-klubben ut 2017-sesongen, har ikke svart på VGs henvendelser.

Les også: Tippeligaen forsvinner som navn

Les også

 1. Vålerenga-spillerne stiller seg bak Grindheim

  VALLE HOVIN (VG) Christian Grindheim (32) var ikke til stede på fredagens Vålerenga-trening.
 2. Grindheim satt ut av VIF-troppen etter samtale med Rekdal

  Det ulmer i Vålerenga: Kaptein Christian Grindheim (32) får ikke være med på søndagens bortemøte med Strømsgodset etter…
 3. VIF-Brown raser mot landslaget: – De behandler meg urettferdig

  Deshorn Brown (25) slakter Jamaicas landslagsledelse som ikke tok ham ut i troppen som skal spille Copa América i sommer.
 4. Dempsey strålte etter seieren: – Dette laget har overrasket meg

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Haugesund 0-1) Trener Mark Dempsey (52) og FK Haugesund fortsetter å levere solide resultater.
 5. Wæhler etter ny VIF-smell: – Vi taper egentlig kampen før den har startet

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-FK Haugesund 0-1) Nigerianske Ibrahim Shuaibu (26) ble matchvinner da han satte inn sitt første…
 6. Centimetre fra å senke VIF på overtid: – Hadde fortjent mer

  (Bodø/Glimt - Vålerenga 0-0) Med to store sjanser tre minutter før slutt og tre minutter på overtid var Mathias Normann…

Mer om

 1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Grindheim tror på «kjempeboost» etter VIF-oppvasken

 2. Trøim varsler ny storsatsing i Vålerenga

 3. Rekdal om at VIF-spillerne støtter Grindheim: – Ikke sjokkerende

 4. Grindheim satt ut av VIF-troppen etter samtale med Rekdal

 5. Grindheim tok kraftig lønnskutt for Haugesund-kontrakt

Fra andre aviser

 1. Krisen i Vålerenga: Grindheim og Rekdal har skværet opp

  Aftenposten
 2. Full splid i Vålerenga

  Aftenposten
 3. Rekdal om VIF-bråket: - Det handler ikke om at jeg er for autoritær

  Aftenposten
 4. Rekdal om VIF-bråket: - Det handler ikke om at jeg er for autoritær

  Bergens Tidende
 5. Rekdal om VIF-bråket: - Det handler ikke om at jeg er for autoritær

  Fædrelandsvennen
 6. Vålerenga i krise: - Vi har ikke barket sammen i slåsskamp

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder