HETE: Fra venstre: Paul Pogba, Michy Batshuayi og Henrikh Mkhitaryan. Foto: REUTERS / AFP / AFP

Sommervinduet har åpnet: Her er ni av de heteste navnene på ryktebørsen

Kalenderen viser 1. juli, og det internasjonale overgangsvinduet er åpnet. Her får du en oversikt over ni hete navn som ser ut til å få et tidlig klubbskifte i sommer.

 • Lillian Holden
 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over tre år gammel

Den har vært i full gang lenge: Silly Season. Rykter har surret og gått i lange tider, og enkelte klubber har allerede startet sommerkjøpene. Arsenal var tidlig ute med å skaffe seg Granit Xhaka fra Borussia Mönchengladbach, mens Pep Guardiola gjorde Ilkay Gündogan til sin første signering som City-manager.

Torsdag kom sommerens første virkelig store nyhet - Zlatan bekreftet i sosiale medier at han er klar for Manchester United. Det er en enorm signering for José Mourinho, og den svenske stjernespilleren får endelig forsøkt seg i Premier League. Omtrent samtidig ble den franske stopperen Samuel Umtiti (22) klar for Barcelona. Han koster angivelig nær 280 mill. kroner.

Kommentar: Zlatan er tidenes overgang i engelsk fotball

Kontrakten til Zlatan er ventet å bli signert så snart som mulig, siden juli måned nå er i gang. Det har man merket i mediene i dag - i skrivende stund i hvert fall følgende signeringer blitt fullført i dag: Nolito til Manchester City, Hatem Ben Arfa til PSG, Andros Townsend og Steve Mandanda til Crystal Palace, samt Dwight Gayle til Newcastle.

Arne Scheie: United er en gullkandidat

Ni spillere som er på vei

Overgangsvinduet har med andre ord åpnet med et smell, og det er bare å lene seg tilbake og vente på resten. Det er en del navn som er ekstra hete på ryktebørsen om dagen, og som nærmer seg en overgang med stormskritt. Her får du ni av dem.

1. Henrikh Mkhitaryan, 27. Ryktes til: Manchester United.

Mkhitaryan har vært Borussia Dortmund-spiller siden 2013, og har lagt bak seg en sterk sesong i tysk fotball. Han ble stemt fram som årets spiller i Bundesliga av spillerne selv, og ble seriens assist-konge. Nå skal han være på vei til Premier League. Ryktene rundt en mulig overgang til Manchester United har versert en stund, og nå skal en kontrakt være like om hjørnet, dersom britiske medier har rett.

I går var det nemlig på Uniteds nettsider mulig å kjøpe drakter med Mkhitaryans navn på ryggen, noe som for alvor satte fart på spekulasjonene rundt om armeneren er klar.

FORLATER PSG: Gregory van der Wiel. Foto: AFP

2. Michy Batshuayi, 22. Ryktes til: Chelsea.

Den belgiske spissen Batshuayi er for tiden i full sving med EM-fotball, og skal i kveld ut i kvartfinale mot Wales. Men mens 22-åringen har herjet EM-gresset, har ryktene rast rundt hans framtid. Ifølge franske medier har Marseille godtatt et bud fra Chelsea på spissen, et bud som skal ligge på rundt 40 millioner euro. Det tilsvarer cirka 371 millioner kroner. Flere klubber skal ha vært interessert i å sikre seg Batshuayi, men Chelsea skal ha vunnet budkrigen. Han noterte seg for 17 mål på 36 kamper i League 1 forrige sesong.

3. Paul Pogba, 23. Ryktes til: Real Madrid og Manchester United.

Forlot Manchester United som tenåring etter å ha havnet i klinsj med Sir Alex Ferguson, men nå kan han faktisk være på vei tilbake. Den 23 år gamle Juventus-spilleren har fått en prislapp på over 1,1 mrd (!) festet på seg, og vil med det bli tidenes dyreste overgang skulle den gå gjennom.

Men Manchester United er ikke den eneste som har ham på ønskelisten. Agent Mino Raiola har bekreftet at han har hatt overgangssamtaler med Real Madrid, og trener Zinedine Zidane har ikke lagt skjul på at han ønsker seg spilleren.

4. Gregory van der Wiel, 28. Ryktes til: Fenerbahce.

Van der Wiel kom til PSG i 2012, og var spådd en lysende karriere i klubben. Det slo aldri helt til, og nå skal han være klar for et klubb-bytte. Neste destinasjon, og nasjon, skal være Tyrkia og Fenerbahce.

5. Martin Skrtel, 31. Ryktes til: Fenerbahce.

Når vi først er inne på tyrkisk fotball: Van der Wiel kan komme inn Fenerbahce-porten omtrent samtidig som Martin Skrtel. Han skal også være hårfint unna å skaffe seg tyrkisk visum - og at han er på vei vekk fra Liverpool, er det i alle fall liten tvil om. I går måtte han legge seg langflat etter et bilde publisert i sosiale medier av Jürgen Klopp, fulgt av en penis-kommentar, som Skrtel sto bak.

FORLATER LIVERPOOL: Martin Skrtel. Foto: AP

6. Vincent Janssen, 22. Ryktes til: Tottenham.

Janssen har ikke lagt skjul på at han er klar for å forlate nederlandske AZ Alkmaar, en klubb han kom til i fjor. Nederlenderen har hatt en kjempesesong, og endte opp som seriens toppscorer med 27 mål. Det har fått flere klubber til å melde sin interesse, og en av dem er Tottenham. Nylig kom de med et bud på 16,5 millioner pund - cirka 183 millioner kroner, men AZ sa nei. Etterpå gikk Janssen ut og sa han var skuffet over at budet ikke ble godtatt, og nå gjenstår det å se om Tottenham legger flere kroner på bordet for 22-åringen.

7. Nani, 29. Ryktes til: Valencia.

Nani, som var i Manchester United fra 2007 til 2015, endte til slutt opp som en ikke-spiller under Louis van Gaal. I fjor ble han solgt til tyrkiske Fenerbahce, og 29-åringen har tydelig hatt et oppsving. For tiden herjer han for Portugal i EM, og er en viktig brikke på laget som i går tok seg videre til semifinale. Etter mesterskapet er det ventet at han kommer til å signere for Valencia, noe også Fenerbahces president skal ha bekreftet.

8. Álvaro Morata, 23. Ryktes til: Chelsea og Real Madrid.

Real Madrid har allerede benyttet seg av tilbakekjøpsklausulen som betyr at Morata blir deres for 30 millioner euro. Spørsmålet er om Zinedine Zidane ønsker ham i troppen eller om spissen selges videre.

Skjer sistnevnte kan Chelsea bli hans neste stoppested. Antonio Conte var treneren til Morata i Juventus, men etter EM tar han over nettopp London-klubben. Spekulasjonene går på at de to gjenforenes der for en sum på over 500 mill. kroner.

9. Alvaro Arbeloa, 33. Ryktes til: Newcastle.

Arbeloa, som har mange år bak seg i Real Madrid, har manglet spilletid de siste tre sesongene. I vinter var han i startelleveren kun ved to anledninger, og nå er han bosman-spiller uten ny Real-kontrakt. Han linkes til Newcastle, klubben som for tiden trenes av Rafael Benitez. De to kjenner hverandre godt fra før - det var Benitez som hentet Arbeloa til Liverpool i 2007.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Tysk fotball
 3. Fransk fotball
 4. Tyrkisk fotball
 5. Nederlandsk fotball
 6. Spansk fotball

Flere artikler

 1. Ekspertenes dom over Premier League-kjøpene

 2. Har hentet Zlatan – nå fortsetter United stjernejakten

 3. Chelsea sprenger banken og henter Álvaro Morata

 4. Sánchez er klar for United: – Jeg er utrolig stolt

 5. Mkhitaryan og Carrick kan miste cupfinalen etter kampen i Saint-Étienne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder