Lewandowski feller brutal dom etter Danmark-ydmykelsen: – De var taktisk overlegne

Åge Hareide (63) og hans Danmark rundspilte Polen. Robert Lewandowski (29), Polens kaptein og største stjerne, var langt nede etter tapet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var aldri noen som helst tvil om hvem som skulle stikke av med poengene i Parken. Polen var sjanseløse på dansk jord, og Åge Hareides menn leverte en kamp det danske publikumet sent vil glemme.

Polens aller største stjerne, Robert Lewandowski, som til daglig nærmest gjør som han vil for klubblaget Bayern München, var oppsiktsvekkende anonym i oppgjøret. Han ble fullstendig pakket inn av danskenes kaptein Simon Kjær og hans makker Andreas Bjelland.

Bakgrunn: Hareides største danske kveld

Dette var Polens syvende kvalifiseringskamp i gruppe E, og for første gang i denne kvalifiseringen, gikk 29-åringen målløs av banen.

– Ingenting fungerte

Etter kampen var han en slagen mann, og understreket at de ble rett og slett utklasset av danskene. Han hadde både ris og ros å dele ut: førstnevnte til seg selv og lagkameratene, og det andre til Hareide & co.

– Det ble en kamp på Danmarks premisser. Vi spilte akkurat slik Danmark ville vi skulle spille. De var taktisk overlegne, de leverte en svært god kamp og ga oss mange problemer på banen, konkluderte Bayern-stjernen ifølge Ekstra Bladet.

Bendtner tilbake på landslaget: Høster ros av Hareide

Søren Olsen i avisen Politiken omtaler kampen som et «taktisk mesterstykke» av danskene.

Scoringer fra Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Thomas Delaney og et kremmerhus fra Christian Eriksen sørget for at danskene vant overlegent 4–0. Hareides 13. kamp som dansk landslagssjef – foran et nærmest fullstappet Parken med 34 570 tilskuere – ble hans største triumf. I hvert fall foreløpig.

Tidligere: Danmark er det beste laget Hareide har trent

Ingenting stemte for det polske landslaget, som er nummer fem på FIFA-rankingen.

– Det var ingenting som fungerte for oss, hverken forsvarsspillet eller angrepsspillet, konstaterte Lewandowski foran et misfornøyd polsk pressekorps. Målmaskinen var sistemann ut i pressesonen, og tok seg god tid til å uttrykke sin skuffelse.

– Dette var en kraftig påminnelse til oss, konkluderte superstjernen.

I videovinduet under kan du se den vanvittige scoringsformen Lewandowski har hatt i kvalifiseringen. Den formen uteble mot Danmark. Saken fortsetter under videoen.

Slaktes i hjemlandet

De polske avisene var enda krassere enn det Polens kaptein var. Den polske avisen Sport, omtalte polakkene som «hjelpeløse», men legger til at det ikke er katastrofe – enn så lenge. Avisen skriver videre om polske fotballfans som gråt på tribunene, og stiller spørsmålet:

– Fortjener noen bedre karakter enn 1 på børsen?

I likhet med polske medier, var ikke landets landslagssjef, Adam Nawalka, ikke særlig fornøyd han heller.

– Det finnes ingen unnskyldninger. Vi tapte mot et bedre lag. Dette var som å få en iskald bøtte vann over seg. Nå håper jeg at det vil vekke oss, sier han.

Polen er fortsatt på førsteplass i sin gruppe med 16 poeng. Mandag får de besøk av det som har vært gruppens kasteball, Kasakhstan. Danmark ligger tre poeng bak gruppelederne, og mandag venter Armenia på bortebane.

I videovinduet under kan du se høydepunktene fra den norske jubelkvelden på Ullevaal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder