Stabæk-helten Gorozia: - Jeg fikk sjokk av scoringen

Sist Vålerenga hadde null poeng etter fire serierunder rykket de ned

Rekdal vurderer å stenge Vålerenga-treningene

BEKKESTUA (VG) (Stabæk – Vålerenga 2-1) Innbytter Giorgi Gorozia sørget for Stabæks første seier i årets Tippeliga. For Vålerenga derimot fortsetter marerittet. Nå vurderer Kjetil Rekdal å stenge treningene.

 • Bjørn Arne Johannessen
 • Hans-Kristian Rangnes
 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi er nødt til å holde media unna spillerne så godt vi kan. Sannsynligvis må vi stenge treningsfeltet på Valle, så får vi holde på med det vi skal. Vi skal ikke være redd for pressen, men å prate om negative ting er energitappende, sier Kjetil Rekdal.

Les også: Bengt Eriksen om VIF: - Grått og trist

Han synes det har vært mye skittsnakk å forholde seg til etter den svært dårlige sesongstarten. Vålerenga står med null poeng etter fire kamper. Sist det skjedde – i 1996 – rykket Oslo-klubben ned.

– Det kommer ikke til å skje i år. Det trenger dere ikke tenke på. Og det er bare å se hva vi leverer. Vi har et veldig godt spill. Her møtte vi et hjemmelag som lå bakpå og spilte «Drillo-fotball» i 75 minutter, sier Kjetil Rekdal.

Han klaget på tre situasjoner som han mener burde gitt straffe til Vålerenga. Og la på at nå er de snytt for fire straffer i år. Inkludert ett mot Sogndal.

– Men det er klart vi må begynne å ta poeng. Neste sjanse er mot Tromsø. Mine spillere har enormt press på seg, og da synes jeg det er sterkt av dem å levere en så god kamp som denne, sier Rekdal.

I siste ordinære spilleminutt kom Stabæk-innbytter Gorozia fri og vippet ballen elegant i mål. Endelig kunne Stabæk slippe jubelen løs for årets første seier i bunnoppgjøret på Nadderud i kveld.

– I sjokk

– Jeg er i sjokk. Det er vanskelig å huske hvordan jeg scoret. Jeg er bare veldig lykkelig. Dette kommer som belønning etter tre måneder med hard opptrening for meg, sier Giorgi Gorozia, fra Georgia.

VIF-spissen Deshorn Brown banket ballen inn etter 68 minutter. Det gjorde slutt på 338 minutter uten scoring for Vålerenga. Men bevegelsen før han sørget for 1–1 var omdiskutert. TV-bildene viser at ballen treffer hånden hans. Det så åpenbart Stabæk-spillerne også. Men det hjalp ikke med ville protester.

Kanskje dommer Svein-Erik Edvartsen tenkte kompensasjon. Minuttet tidligere dømte han frispark til Vålerenga centimeter utenfor 16-meteren. Edvard Linnebo Race plantet armene i Rasmus Lindkvist på vei gjennom.

– Kampens vanskeligste situasjon for min del. TV-bildene viser at han (Lindkvist) ble tatt rett utenfor. Korrekt med frispak, sier Svein-Erik Edvartsen.

«Brown-hånden» kaller han en ikke fortsettlig handling. Korrekt å ikke blåse, ifølge Edvartsen.

VG LIVE: Sjekk kampen minutt for minutt

Sjanse-bonanza

Tippeligaen har fått pryl for elendig kvalitet i sesongstarten. På Nadderud kom det en «vårflom» av sjanser. Totalt 13. Forunderlig nok lå bare én ball i nota etter de første 45 minuttene.

Det tok bare 47 sekunder så var Stabæk i ledelsen. Ernest Asante spilte igjennom Luc Kassi som banket til med strak vrist. Ballen suste inn bak Aslak Falch og Vålerenga virket helt paralyserte.

– I sumpen

– Det blir en tøff uke frem til neste kamp. Vi er i sumpa. Det er fryktelig skuffende at vi ikke reiser fra denne kampen med poeng. Det er nesten det verste jeg har vært med på. Jeg vil anta at det er 80-20 i ballinnehav i vår favør i 2. omgang, sier Kjetil Wæhler.

Overfor VG er han klar på at poengkrisen ikke kan fortsette lenger.

– Vi må trene godt, og fortsette med spillet vårt. Men det mangler litt sprudling. Før eller siden vil det snu. Men det er klart at vi kan ikke fortsette slik, uke etter uke uten poeng, for da rykker vi ned, sier Wæhler

Les også: Vålerengas svakeste på 20 år

Deshorn Brown blåste ballen over etter åtte minutter. Det var signalet på at de hadde ristet av seg sjokket. Etter 15 spilte minutter hadde han sjansen igjen. Og den var stor. Inn fra Niklas Castro. Headingen traff Mande Sayouba på kloss hold. Utligningen der hadde vært på sin plass.

Saken fortsetter under bildet

JUBELGUTTER: Deshorn Brown utlignet til 1-1. Ghayas Zahid, Niklas Castro og Rasmus Lindkvist kaster seg inn i feiringen. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Fabelaktig Asante

Men det var Stabæk som hadde grepet. Takket være Ernest Asante. Kanskje Tippeligaens raskeste herjet med Vålerenga. Gang etter gang kom han seg fri takket være sin hurtighet og finslepne teknikk. I løpet av fire minutter fikk han tre store sjanser. Den beste fikk Kjetil Wæhler blokkert. Ballen gikk via låret på VIF-veteranen og utenfor.

– Jeg synes Asante var helt fabelaktig i dag. Jeg tror vi alle har ventet på at han skulle «ta fyr». Det gjorde han i dag, skryter Stabæk-trener, Billy McKinlay.

Sjekk denne: Stabæk-spiller fikk hjernerystelse av spøk

Vålerenga gikk ut i hundre etter pause. Det resulterte i to gode sjanser. Først Christian Grindheim etter 46 spilte minutter. Avslutningen sto ikke i stil med forarbeidet til Rasmus Lindkvist. VIF-kapteinen klinket til – men utenfor.

Brown skjøt over fra godt hold to minutter etterpå. Men over. Så i det siste ordinære spilleminuttet dukket altså Gorozia opp på enden av pasningen til Asante og sørget for at alle tre poengene ble igjen på Nadderud.

VGTV

Les også

Mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Stabæk tapte for femte gang på rad

 2. Rekdal: – Hvis vi kommer til finalen ligger vi godt an

 3. Gauseth med Vålerenga-salve: – En kronisk underpresterende
  klubb

 4. 4. serierunde: Keeper best på rundens lag

 5. Frustrert Wæhler (40) reddet poeng: – Må frem av og til

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder