NY PARTNER: Strømsgodset skriver sponsoravtale med Redd Barna. Fra .v: Bjørn Petter Ingebretsen, Tove Wang i Redd Barna og Lars-Christopher Vilsvik. Foto: Ole Kristian Strøm , VG

Godset tar «en Barca» - skal samarbeide med Redd Barna

Med mobbing og nettvett som hovedtemaer skal Strømsgodset de neste tre årene spille med «Redd Barna» på drakten.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Barcelona har i mange år spilt med UNICEF, først på brystet, så på ryggen, og nå gjør altså Godset en norsk variant av dette.

– Jeg tror vi kaller det Strømsgodset-Redd Barna, sier Strømsgodsets daglige leder Erik Espeseth – og har ikke lyst til å gå så mye inn på sammenligningen med Barcelona.

Godsets nyvalgte kaptein Lars-Christopher Vilsvik var sammen med trener Bjørn Petter Ingebretsen på plass da klubben mandag skrev samarbeidsavtale med Redd Barna, representert ved generalsekretær Tove Wang.

Les også: Her er Moas Hannover-råd til Fossum.

Det er ingen penger involvert i samarbeidet, men tippeligaklubben skal spille med «Redd Barna» på ryggen de neste tre sesongene.

Spillerne skal også være med på å påvirke unge spillere både i Godset og samarbeidsklubbene når det gjelder mobbing og netthets.

– Kanskje er det lettere å høre slikt fra noen du ser opp til – i en alder der mamma og pappa kanskje ikke er de kuleste, sier Vilsvik.

FORBILDE? Lionel Messi og Barcelona hadde UNICEF på brystet fram til 2011, senere på ryggen. Foto: AFP ,

– Da er det kanskje greien å høre det fra folkene du ser opp til. Kanskje vi har lettere for å komme inn på de unge, sier Godset-kapteinen.

Les også: Godset selger seg ut av tittelkampen.

Han forteller at netthets tidligere gikk langt mer inn på ham.

– Da jeg kom som ny spiller, kunne jeg bli helt på gråten når jeg leste hva som sto om meg i kommentarfeltene. Nå føler jeg meg langt tryggere, takket være Godset-miljøet, sier Lars-Christopher Vilsvik.

– Vi skal finte ut mobbing, er tittelen på det vi driver med, sier daglig leder Erik Espeseth i Strømsgodset.

– Vi skal ikke bare utvikle spillere, men også mennesker. Og vi innser at vi har utfordringer, sier Espeseth.

– Det er spennende for oss å skrive kontrakt med et profilert lag som Strømsgodset, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.

Les også: Wikheim klar for Gent.

– Kontrakten går ut på å skape trygge og kompetente ledere som kan ta seg av barna. Barns trygghet er kjernen i det vi skal samarbeide om.

Hun forteller at Redd Barna ikke har vært i sportssamarbeid siden Petter Northug og «gulljakken» fra 2011-VM.

Barcelona har samarbeidet med UNICEF helt siden 2006, og Lionel Messi er en av UNICEFs goodwillambassadører.

I 2011 skrev Barca sponsorkontrakt med Qatar, som de siste sesongene har preget lagets bryst, men UNICEF fortsatte på spillernes rygger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder