I TRYGGE HENDER: Liverpool-keeper Simon Mignolet har fått noe kjeft denne sesongen. Men akkurat mot Manchester City i slutten av november leverte belgieren. Her med lagkompis Dejan Lovren og Citys Raheem Sterling. Foto: Jon Super , Ap

Mignolet pekes ut som Liverpools svake punkt

Får støtte av Klopp etter kritikken

VGs oddstips: Tror Liverpool vinner igjen

Da Liverpool-keeper Simon Mignolet (27) holdt buret rent mot Leicester lørdag, var det andre gang på åtte ligakamper. Belgierens Liverpool-statistikk er ikke bare hyggelig lesning.

Publisert:

Etter en imponerende 2012-13-sesong for Sunderland ble belgieren Liverpools eiendom for ni millioner pund. To og et halvt år ut i femårskontrakten har han måttet tåle kritikk for flere tabber - senest etter hjemmekampen mot West Bromwich rett før jul.

Såpass ille har kritikken vært at manager Jürgen Klopp har sett seg nødt til å forsvare sisteskansen:

– Jeg har hatt flere keepere opp gjennom årene, og Simon Mignolet er den smarteste jeg har hatt, sa Klopp, ifølge The Guardian. Samme avis hevder dessuten at Mignolet nærmer seg en forlengelse av kontrakten.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Statistikk-siden WhoScored.com har gransket belgierens innsatser - gjengitt i Skysports.com. I forkant av Leicester-kampen rett før jul sammenlignet de Mignolets innsatser med 30 andre Premier League-keepere som har spilt over 20 matcher etter at burvokteren ble Liverpool-spiller.

* Ingen annen keeper har gjort flere feil som har ledet til baklengsmål enn Mignolet etter Liverpool-overgangen. Bommerten mot WBAs første mål var den åttende gangen han har vært direkteårsaken til et baklengsmål i Premier League.

* Når det gjelder antallet ganger å unngå baklengsmål er Mignolet blant de beste i ligaen (28 tilfeller). Bare Man.Citys Joe Hart har unngått baklengsmål flere ganger i Permier League siden starten av 2013-14-sesongen.

* Kun Aston Villas Brad Guzan og Newcastles Tim Krul har sluppet inn flere mål - 112 i tallet. Nå kan Mignolet neppe alene bebreides for alle disse baklengsmålene. Forsvarsarbeidet deler han med andre. Men det er en indikasjon på at standarden er ikke er på topp.

* Mignolet viser nøling eller en sviktende evne til å håndtere innlegg. Den belgiske landslagskeeperen har valgt å bokse innlegg istedet for å fange dem mer enn noen annen PL-burvokter - hele 80 ganger.

WhoScored.com sin konklusjon over de 31 keepere som har spilt 20 ligaoppgjør eller mer i de siste tre årene er at kun ni av dem har lavere tall en Liverpool-stjernens 6,66.

Nå kan selvsagt statistiske tall brukes til så mangt. Vi iler til å nevne at ifølge den ledende Liverpool-bloggen Empire of The Kop så har ingen holdt buret rent flere ganger enn nettopp Mignolet i 2015 - hele 15 ganger. Og manager Klopp har distansert seg fra ryktene om at han skal være på jakt etter Stokes Jack Butland.

I kveld er det nye muligheter for Mignolet - borte mot sin gamle klubb Sunderland. Vertene har tapt fire kamper på rad. Ryker de i kveld blir det første gang siden april 2014 at formen er så svak. Laget har sluppet inn hele 37 baklengsmål - det er flest i høstens Premier League.

Her er John O'Shea (f), Younes Kaboul (f) og Sebastian Larsson (kant) skadet. For Liverpools del er James Milner (mb) ute. Men Jordon Ibe (mb) er tilbake og Divock Origi (a) er tvilsom. Daniel Sturridge (a) får ikke slippe til med mindre han er helt skadefri, ifølge Klopp.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Skal vi kort oppsummere gjestenes første del av sesongen er det at laget har hatt både oppturer og nedturer, men at situasjonen virker lysere enn i august. Med gjentakelse av Leicester-innsatsen tror vi det er akkurat nok til seier over Sunderland i aften. Borteoddsen er 1,68, spillestopp er kl. 20.40 og TV2 Sport Premium sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder