KONTRAKT TIL 2024: Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Legenden frykter for Liverpools fremtid

Liverpool-legenden Jamie Carragher uttrykker sin bekymring for hva som vil skje med klubben den dagen Jürgen Klopp er borte.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Her er alle våre oddstips!

De røde har vunnet Champions League, Premier League og klubb-VM de siste årene, til tross for at de har et budsjett som er langt mindre enn rivalene Manchester City, Manchester United og Chelsea.

Fotballobservatoriet CIES la nylig fram tall som støtter Carraghers påstand. Rapporten viste at mens Manchester City har brukt 10,6 milliarder kroner på å kjøpe sin spillerstall, ligger Liverpool på «bare» 6,8 milliarder. Både Manchester United og Chelsea ligger langt foran Liverpool.

Sommeren 2020 gjorde Liverpool tre nye signeringer – etter å ha sikret seg sin første ligatittel på 30 år. Det var Kostas Tsimikas, Thiago og Diogo Jota.

Denne sommeren mistet Liverpool Gini Wijnaldum. Inn av dørene på Anfield kom Ibrahima Konate fra RB Leipzig.

– Hvor lenge kan de fortsette å lure systemet og være med i kampen om Premier League og Champions League? spør Carragher i sin spalte i Telegraph. Han jobber nå som ekspert i flere medier.

– Nok et overgangsvindu er over, og Liverpool har brukt 14. mest i landet. For ett år siden var de nummer ti på den listen etter å ha brukt mindre på nye spillere enn Sheffield United og Newcastle.

Her lan du spille på Leeds - Liverpool!

Han «frykter hva som vil skje den dagen manager Jürgen Klopp blir borte» heter det i spalten.

– Med tanke på at sportsdirektør Michael Edwards utsetter forlengelsen av sin kontrakt lenger enn ut denne sesongen og at Klopp neppe blir lenger enn til 2024, er det mange supportere som undrer på om Liverpools suksess kommer på tross av sin businessmodell – snarere enn på grunn av den.

– Jeg tror at Klopp er den enkeltperson som har hatt største innflytelse på Liverpools suksess siden 2015.

Jürgen Klopp har selv antydet at det er slutt i 2024, og at han drømmer om å ta et friår etter det.

Jamie Carragher skriver om Liverpools omstridte eiere Fenway Sports Group (FSG):

– Vi må selvfølgelig understreke at det var FSG som headhuntet og rekrutterte Klopp og Edwards. Det var de som sanksjonerte rekordsigneringene til van Dijk og Alisson, og revolusjonerte speider-systemet som førte til gode kjøp som Salah, Mané, Fabinho og Robertson, og avsluttet 30 års venting på tittelen.

Jamie Carragher fastslår at FSG har klart å gjenoppbygge Liverpools struktur, men at det nå er nøkkelpersonell som kan bli borte, og at de nå går over i en ny nøkkelfase.

VG-tips: Leeds - Liverpool

* Leeds United jakter på høstens første ligaseier, mens Liverpool er ute etter sin tredje triumf på fire ligamatcher.

* Hjemmelaget endte opp med 1-1 ute mot Burnley sist, og står med to poeng så langt. Her er det ventet at nysigneringen fra Man. Utd – Daniel James (kant) – debuterer. Det kan bli nyttig for et Leeds-lag som så langt ser ut til å ha mistet noe av sine kreativitet. Det er også det Premier League-laget som har hatt flest skudd imot – sammen med Arsenal, ifølge The Guardian.

* Liverpool vant helt greit sine to første ligakamper med 3-0 mot Norwich og 2-0 over Burnley. Men selv med én mann mer i hele 2. omgang endte de opp med «bare» 1-1 hjemme mot Chelsea sist.

* Men: 6-1 i målforskjell vitner om et stabilt forsvar og en offensiv som stort sett leverer. FIFA har gitt opp suspensjonene på brasilianerne Alisson (k og Fabinho (f). Men Roberto Fimino (a) er skadet. Her håper vi på et fyrverkeri av en match.

* Begge lag scorer til 1,52 i odds kan være et alternativ. I HUB-oddsen tror vi mest på bortelaget til 1,70 i singleodds.

Du må spille før kl. 17.29. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium.

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no