SATTE SPORT: Vokalist Matthew Bellamy og Muse (innfelt) skapte stemning i strålende sommervær på Brann stadion på fredag, men konserten førte også til at deler av gresset må byttes ut før søndagens kamp mot Rosenborg. Foto: Brann.no/Tor Erik H. Mathiesen/VG

Gresset på Brann stadion visnet etter Muse-konsert

Må bytte ut en fjerdedel av matten før søndagens kamp mot Rosenborg

(VG Nett) Brann må bytte ut deler av gressmatten på Brann stadion etter at det britiske bandet Muse rocket Bergen på fredag.

Jørgen B. Hoff
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi har derfor besluttet av bytte ut gresset på en drøy fjerdedel av banen umiddelbart. Arbeidet er allerede igang og blir fullført i løpet av noen dager, forteller daglig leder Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

Sceneriggen etterlot spilleunderlaget uskadd, men beskyttelsesdekket som publikum sto på og som ble brukt til å transportere utstyr på ble liggende for lenge, melder bergensklubben på sine hjemmesider.

Uten lys visnet gresset hen, og dermed har banemannskapene en jobb å gjøre før søndagens fotballklassiker mellom Brann og Rosenborg, selv om det er konsertarrangør Bergen Live som hadde ansvaret for gressets forfatning.

- Vi tok høyde for dette i avtalen, men vi håpet selvsagt at gresset skulle ta mindre skade enn det gjorde. Da dekket ble tatt av var deler av gresset mer eller mindre dødt, og vi har ingen annen utvei enn å skifte det, sier Bruun-Hanssen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder