HENTER NY SPISS: Kjetil Rekdal møtte pressen på årets første Vålerenga-trening i Vallhall. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Islandsk spiss blir VIF-spiller

...men jakten på Vidar Örn Kjartanssons erstatter fortsetter

Som for ett år siden ser Vålerenga til Island for å hente en ny angriper. Nå er klubben enig med Keflavik om en overgang for Elias Mar Omarsson (20).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Omarsson viste seg frem på Valle i oktober og imponerte nok til at Vålerenga gikk i forhandlinger med 20-åringens klubb Keflavik.

VG vet at partene nå er enige om en overgang for det Oslo-klubben håper skal være et nytt spissfunn fra sagaøya. Omarsson kommer til Oslo i midten av neste uke for å sluttforhandle sin personlige kontrakt og gjennomgå den medisinske sjekken.

Debuterte på landslaget

Keflaviks styreformann Thorstein Magnusson ville ikke bekrefte overgangen da VG snakket med ham torsdag ettermiddag, men fortalte at klubben hadde fått en rekke henvendelser på Omarsson både fra Norge og større fotballnasjoner.

– Vålerenga er en spennende mulighet for Elias, sier spillerens agent Olafur Gardarsson til nettsiden fotboli.net.

Omarsson scoret seks mål i den islandske ligaen forrige sesong og fikk sin debut på landslaget mot Canada tidligere i januar.

Vålerenga, som også har blitt linket til KR Reykjaviks toppscorer Gary Martin, ser ikke på Omarsson som en direkte erstatter for Vidar Örn Kjartansson, men som en ung spiss som skal få tid til å utvikle seg og finne seg til rette i en ny liga.

Jakter ny toppscorer

VIF satt igjen med rundt 20 millioner kroner etter salget av Kjartansson forrige uke. Vålerenga skrev på sin egen hjemmeside fredag morgen at styret med investor Tor Olav Trøim i spissen åpner for å styrke stallen med to spisser - en man håper kan erstatte Kjartansson og et yngre talent. Med Omarsson på plass gjenstår jakten på en toppscorer.

Innenfor klubbens begrensede økonomiske rammer håper VIF å sikre seg ytterligere én spiller før seriestart. Det kan bli Daniel Braaten som har trent med laget i Vallhall i hele januar.

Den tidligere landslagsspilleren skal likevel ha utlandet som første prioritet og kan signere for en ny klubb selv etter at overgangsvinduet stenger mandag siden han er klubbløs. Braaten har kun spilt 33 minutter fotball, i privatlandskampen mot Frankrike i slutten av mai i fjor, etter at kontrakten med FCK gikk ut.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder