TO AV TRE: Frank Lampard (f.v.), Ashley Cole og Didier Drogba feirer mål på Emirates Stadium i 2009. Lampard og Cole er fortsatt med, men Arsenal-manager Arsene Wenger er mest opptatt av at Drogba ikke er det. Foto: Afp

Wenger glad for å slippe Drogba-møte

(VG Nett) Didier Drogba (34) har vært en pest og plage for Arsenal i årevis, men i sommer forlot spissen Chelsea. Foran lørdagens derby innrømmer Arsene Wenger (62) at han synes det er godt.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ivorianeren herjet i store perioder for Chelsea i de åtte sesongene han var i klubben, men mot Arsenal var han spesielt farlig.

VG Live: Følg Arsenal - Chelsea fra klokken 13.45

I lagenes 33 siste innbyrdes oppgjør i Premier League er Chelseas sjanser for å vinne svært mye bedre med Drogba på banen, ifølge Daily Mail.

* Med Drogba: Syv seire, tre uavgjort, ett tap.
* Uten Drogba: Null seire, ni uavgjort, tretten tap.

- Didier Drogba var en fantastisk spiller for oss i mange år, men det er historie og vi er nødt til å se fremover, sier Chelsea-manager Roberto Di Matteo til avisen.

I sommer forlot Drogba London til fordel for kinesisk fotball og laget Shanghai Shenhua. Den overgangen er Arsene Wenger godt fornøyd med.

- Jeg vet ikke om Chelsea savner ham, men vi gjør det i hvert fall ikke. Han gjorde mye skade mot oss, sier Wenger til Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORNØYD TYPE: Arsene Wenger klarte ikke å hente Eden Hazard til Arsenal. Kjøpene av særlig Lukas Podolski og Santi Cazorla har dog vist seg å være gode. Foto: Pa Photos

Spillet om Hazard

Til tross for tapet av Drogba har Chelsea fått en strålende start på sesongen. Laget topper Premier League - med fire seire og ett uavgjort.

Før sesongen ble Eden Hazard (21) hentet til klubben og stortalentet har virkelig levert. Belgieren var lenge ønsket av nettopp Arsenal, men valgte til slutt å dra til Stamford Bridge.

- Jeg er ikke overrasket over at han allerede er blitt en stjerne i Chelsea, sier Wenger.

Terry trolig spilleklar

Foran lørdagens storkamp ser det også ut til at John Terry er klar for spill. Rundt midtstopperen hersker det, nesten som vanlig, mye uro.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BRÅK: John Terry ønsket forsoning med Anton Ferdinand i kampen mellom QPR og Chelsea 15. september, men Ferdinand ønsket ikke det samme. Foto: Afp


Søndag avslørte han at han gir seg på landslaget. Torsdag ble han dømt for rasisme av FA, utestengt i fire kamper og bøtelagt med 220.000 pund.

Terry har nå 14 dager på seg til å anke. Først når den fristen går ut eller om anken blir avslått vil straffen tre i kraft.

To lag i form

Både Chelsea og Arsenal er ubeseiret i Premier League så langt denne sesongen. Selv om Arsenal fikk en trøblete start med uavgjort mot Sunderland og Stoke i august, har september vært bedre og senest onsdag knuste laget Coventry 6-1 i ligacupen.

Også Chelsea hadde grei skuring i ligacupen. Mot Ståle Solbakkens Wolves ble det 6-0-seier på tirsdag. Begge lag tar dermed med seg en god porsjon selvtillit inn i kampen.

VG Nett-leser:Er pessimist og tipper 1-2 til Chelsea. Et ekkelt Lampard straffespark avgjør kampen i det 80.minutt.Hvem vinner? Diskutér her!

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder