Messi fikk Gullballen: - Ikke fortjent

Argentina-kapteinen kåret til VMs beste spiller

Scheie og Solbakken uenig med FIFA: - Neuer, Robben og Rodriguez har vært bedre

RIO DE JANIERO/OSLO (VG) Lionel Messi (27) ble kåret til VMs beste spiller rett etter finaletapet for Tyskland. Helt feil, mener ekspertene.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg ble overrasket da jeg så han motta Gullballen. Manuel Neuer har etter min mening hatt et større VM. Arjen Robben også, ikke minst! James Rodriguez har vært glimrende og blir VMs toppscorer. Det eneste som taler i mot han er at han fikk noen færre kamper, sier mangeårig fotballkommentator i NRK, Arne Scheie.

Han får støtte av FC København-trener Ståle Solbakken, som i likhet med Scheie trekker frem de samme tre spillerne som mer fortjente vinnere.

- For meg er Lionel Messi VMs fjerde beste. Bak Robben, Rodriguez og Neuer, sier Solbakken til VG, før han utdyper.

- Messi har vært god. Jeg synes han leverer opp til ryktet sitt som verdens beste spiller. Men best i VM har han ikke vært, sier den tidligere norske landslagsspilleren.

VG LIVE:Les fyldig referat: Tyskland - Argentina 1-0 e.e.o.

Messi støttes av landslagssjefen

Argentina-trener Alejandro Sabella er imidlertid ikke enig i at Messi ikke er Gullballen verdig.

- Var det passende at Messi fikk Gullballen som VMs beste spiller?

- Ja, jeg synes det. Han fortjener det. Han spilte en fantastisk turnering og var fundamental for laget som gikk til finale. Så helt klart, han fortjente det, svarte Sabella på pressekonferansen etter Tyskland-nederlaget.

- Er du enig i at Messi må vinne VM for å regnes som en av de største, som Pele og Maradona. Og hvor fit var Messi mot slutten av turneringen? Faren hans har sagt at han er utslitt.

- VM krever veldig mye. Han er uansett blant de aller største.

Umåtelig skuffet

Lionel Messi skulle kopiere legenden Diego Maradona ved å lede Argentina til VM-gull. I stedet ble det finaletap for Tyskland og en slukøret Messi måtte tusle skuffet av gressmatten på mektige Maracanã.

Minutter etter kampslutt ble Messi, som noterte seg for fire mål i gruppespillet, kåret til VMs beste spiller av FIFA. Uten at det fikk smilet tilbake hos den 27 år gamle superstjernen.

Barcelona-profilen måtte stille seg opp ved siden av Manuel Neuer under utdelingen på tribuenen. Neuer - som fikk Gullhansken som bevis på at han er VMs beste keeper - klarte naturligvis ikke å holde smilet tilbake. Messi på sin side var umåtelig skuffet der han sto. Blikket flakket og det kunne se ut til at Argentina-kapteinen slet må å holde tårene tilbake.

- Han har det tungt nå

Tittelen som VMs beste spiller kunne ikke lette på humøret til Argentinas nummer ti. Mannen hele nasjonen satte sin lit til klarte ikke å avgjøre sitt livs største kamp.

- Jeg synes ikke han har vært så god i VM. Vi vet hva han har prestert tidligere. Han leverer ikke på det nivået. Han har kanskje ikke skuffet, men han har ikke vært så god som forventet, sier Scheie.

- Jeg tror han har det tøft nå. Det gjelder naturligvis alle de argentinske spillerne. Dette ble ikke prikken over i-en for Messi. Han sammenliknes stadig med Maradona, men han er ikke i nærheten. Selv ikke et VM-gull kunne gjort noe med det, er den klare dommen fra Scheie.

LANG VEI: Lionel Messi tusler opp trappetrinnene på trbunen for å motta gullballen. Tunge steg for en spiller som har tilbakelagt 120 minutters fotball uten å ende opp med VM-gullet. Foto:Hassan Ammar,

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reagerer på kåringen

Flere kjente fotballpersonligheter er i likhet med Scheie og Solbakken overrasket over valget av Messi som mottakeren av Gullballen.

C More-kommentator Kenneth Fredheim skriver blant annet følgende på Twitter:

Også anerkjente Henry Winter i The Telegraph klør seg i hodet over kåringen.

Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft, som har vært gjest i VGTV-studio under fotball-VM, stiller spørsmål ved juryens valg:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder