KRITISK: Siri Nordby går hardt ut mot brevet der Stabæk-spillerne stiller seg bak trener Øyvind Eide. Foto: Scanpix

Fotballprofil om Stabæk-brevet: - Mest patetiske jeg har lest

Tidligere landslagsspiller Siri Nordby (35) slakter brevet fra fotballjentene i Stabæk hvor de har gått ut med full støtte til lagets omstridte trener Øyvind Eide (32).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Eide har innrømmet upassende adferd overfor tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin (32). Eide vedgår at han ble forelsket. Og at han utviste dårlig skjønn ved blant annet å gi Larsen Kaurin et gavekort på «erotisk massasje med happy ending».

Til tross for konflikten mellom trener og spilleren, som ikke har fått fornyet kontrakt med Stabæk, stiller samtlige spillere - de fleste av dem landslagsspillere - seg bak en pressemelding hvor de avviser at det har dreid seg om seksuell trakassering.
Det gjør også «Mr. Stabæk» Ingebrigt Steen Jensen.

- Hvis det er noe som helst hold i en brøkdel av det som sies, og laget vender ryggen til en medspiller på den måte, må jeg si jeg er utrolig glad for at jeg har spilt for en annen klubb hele livet, sier Siri Nordby.

ADVARER: Ingebrigt Steen Jensen ber om at Øyvind Eide ikke forhåndsdømmes. Foto: Scanpix


På sin egen Facebook-profil tar hun Larsen Kaurin i fullt forsvar.

- Sorry, men det brevet er det mest patetiske jeg har lest. Helt skandaløst, sier Siri Nordby.

Hun flyr samtidig i strupen på Ingebrigt Steen Jensen. Han sammenligner «Eide-saken» med «Gunnarsson-saken». Og mener at sentrale aktører ikke lærte noe av forhåndsdømmingen. Alle tiltalte i Gunnarsson-saken ble frikjent.

- Jeg tror personlig på alt som står der stemmer, men som Ingebrigt (Steen Jensen) hentyder er det ifølge han tydeligvis ikke det. Men jeg mener da at selv om ikke alt skulle stemme så er det likevel så langt utenfor som trener. Han (Øyvind Eide) har tross alt innrømmet at oppførselen ikke er bra, sier Nordby.

Ingebrigt Steen Jensen vil ikke uttale seg om Nordbys svar, og sier at hun selvsagt har rett til å mene hva hun vil. Han påpeker at saken har to sider og at Stabæk-jentene som står bak pressmeldingen antageligvis kjenner begge bedre enn de fleste.

- At de stiller seg unisont bak treneren og vil ha ham med videre, er selvsagt et viktig signal. Uavhengig av dette tar Stabæk saken på dypt alvor og skal drøfte den grundig i uka som kommer. I mellomtiden tror jeg alle bør huske det som skjedde med «Gunnarsson-saken», og passe seg for den forhåndsdømmingen av uskyldige mennesker som fant sted der, sier Steen Jensen.

Dette er pressemeldingen fra Stabæk-spillerne:

«Først og fremst er dette en vond sak for alle parter.

Vi i Stabæk fotball kvinner er en ansvarlig og voksen spillergruppe og ville helt klart tatt affære dersom vi hadde opplevd at noen på laget eller andre i klubben hadde blitt utsatt for seksuell trakassering.

Vi er enige i at det var upassende av Øyvind å innlede en uheldig relasjon med en av våre spillere høsten 2012, og han har beklaget dette ovenfor oss. Øyvind er blitt utsatt for mistanker og anklager som er ute av proporsjoner med det han faktisk har gjort.

Han og vår sportslige leder har vår fulle støtte, og vi står bak deres sportslige disponeringer og avgjørelser.

Nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang med sesongen 2014, der utfordringene står i kø.

Spillergruppa /v Ingvild Stensland, Ingrid hjelmseth, Trine Rønning, Cathrine Dekkerhus. (Kapteinsteam)»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder