MØTTE STJERNEN: Raúl (til høyre) var med på New York Cosmos' treninger i en ukes tid i høst. I januar slutter han seg ifølge Mads Stokkelien til laget.
MØTTE STJERNEN: Raúl (til høyre) var med på New York Cosmos' treninger i en ukes tid i høst. I januar slutter han seg ifølge Mads Stokkelien til laget. Foto:Privat,

Stokkelien får spille med Raúl: - En barndomsdrøm

FOTBALL

Mads Stokkelien (24) stakk fra Tippeligaen for å prøve lykken i USA. Nå er tidenes mestscorende spiller i Real Madrid og Champions League, Raúl (37), hans nye konkurrent om spissplassen.

  • Øyvind Askeland
Publisert: Oppdatert: 30.10.14 20:23

Overgangen ble først bekreftet av klubben torsdag, men spanjolen har for lengst både trent med og hilst på sine nye lagkamerater i New York Cosmos. Spiss Mads Stokkelien, som forlot Stabæk og Tippeliga-spill til fordel for New York i januar, gleder seg til konkurransen.

- Først og fremst viser signeringen av Raúl hvorfor jeg valgte å dra til Cosmos og USA. Klubben satser tungt og det sportslige nivået er på høyde med det jeg kunne fått i Tippeligaen. Det å få spille sammen med Raúl er naturligvis en barndomsdrøm og noe som helt sikkert vil kunne gi meg et sportslig løft, sier Stokkelien til VG.

24-åringen herjet i 1. divisjon i fjor da Stabæk rykket opp, med 17 mål og syv målgivende pasninger på 30 kamper. I Cosmos har han scoret syv ganger på 26 kamper denne sesongen.

- Verdensklassespiller

- Det blir selvfølgelig en tøff kamp om plassene når vi får en verdensklassespiller som Raúl inn, men jeg tror vi kunne utfylt hverandre på topp. En liten spansk magiker og en stor norsk viking er jeg sikker på kan bli en bra kombinasjon, sier Stokkelien.

37 år gamle Raúl skal, foruten å kjempe om en plass på laget, være en bidragsyter på klubbens ungdomsakademi når han kommer til USA i januar.

- Alle i fotballverden kjenner Cosmos sitt navn og arven etter spillerne som har vært her tidligere. De har hjulpet til med å etablere fotball i USA, og jeg er beæret over å følge i deres fotspor, sier spanjolen til Cosmos' nettsider.

Raúl startet sin profesjonelle fotballkarriere i 1994 i Real Madrid, og spilte i klubben de neste 16 årene. Spissen ledet klubben til seks seriemesterskap, fire cupmesterskap og tre Champions League-titler. I 2010 forlot han klubben til fordel for FC Schalke 04, før han gikk til Al-Sadd i Qatar to år etter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Champions League-rekord

Han har scoret 71 ganger i Champions League, en rekord Real Madrids Cristiano Ronaldo (70 mål) og Barcelonas Lionel Messi (69 mål) nå jakter.

Nå blir Raúl en ny stjerne i Cosmos, som tidligere har hatt både brasilianske Pelé og tyske Franz Beckenbauer på laget. Laget ligger for øyeblikket på tredjeplass i North American Soccer League, divisjonen under Major League Soccer.

I desember går Mads Stokkeliens kontrakt med klubben ut. Til tross for at han er nærmest fast inventar på laget, har ikke Stokkelien bestemt seg for om han fortsetter i New York.

- Det er ikke noe jeg stresser med. Det er jo bare to uker igjen av sesongen, så jeg kommer til å fokusere på det, og så ta kontraktsbiten etterpå, sier han, men presiserer at klubben ønsker ham med videre.

PS: Lørdag spiller New York Cosmos mot San Antonio Scorpions. Det er lagets siste kamp i årets grunnserie.

Her kan du lese mer om