Rosenborg har scoret 16 mål på fire kamper: Alexander Søderlund: - Vi er som et lokomotiv

RBK-spissen har fem mål

FOTBALL

Reserven Henderson med to scoringer

Viking-Jonevret: - Vi ble avslørt av Rosenborg

STAVANGER (VG) (Viking Rosenborg 1-4) Rosenborg topper Tippeligaen etter en ny storseier. Toppscorer Alexander Søderlund (27) synes laget virker som et lokomotiv.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 01:35

I kveld lekte RBK seg med Viking i Stavanger. For tredje gang på fire kamper rundspiller trønderne motstanderne. Målforskjellen er imponerende 16–2. Og Søderlund som ble skadefri en uke før seriestart er oppe i fem fulltreffere allerede.

– Når vi er så gode som nå skaper vi masse sjanser, og det blir litt lettere for meg, sier Alexander Søderlund.

Han skryter av trener Kåre Ingenbrigtsen. Og fremhever humøret i laget.

– Vi er som et lokomotiv. Vi bare stormer på, sier Søderlund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han tror det blir mer enn 13 scoringer i år – som han hadde i fjor – men han nøler når VG spør om han kan klare 25. Det samme som Vålerengas Kjartansson klarte.

– Hvis jeg får hjelp, så kan alt skje. Det er opp til meg, og laget hvis vi skal få det til, sier Søderlund.

– Perfekt match

Kåre Ingebrigtsen gliste godt. Etter en runde med jubelbrøl i garderoben kom han ut – og serverte følgende.

– Det var en perfekt match, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Hva har du å si til 16–2 i målforskjell på fire kamper?

– Det er utrolig betryggende. Og det er enormt viktig at vi bare har sluppet inn to mål. Det er der vi har hatt mest å hente fra i fjor. Med 43 baklengsmål blir du ikke seriemester, svarer Ingebrigtsen.

Da Viking reduserte til 1–2 kastet han innpå Liam Henderson. Innleid fra Ronny Deilas Celtic. Skotten fikk ti minutter. Nok til å score to ganger på sin egen 19-årsdag.

– Jeg ble anbefalt av Stefan Johansen å reise til Rosenborg. Men om tre måneder er jeg tilbake i Celtic. Det tror jeg i hvert fall, sier Henderson.

Bedre bursdag kunne han neppe fått. Han fylte 19 år i dag.

VG LIVE: Viking–Rosenborg

På spørsmål om det blir feiring i kveld med bursdag og to mål, svarer den blide unggutten med sterk skotsk aksent:

– Nei, det blir tidlig i seng og trening i morgen tidlig!

Skuffet Jonevret

Viking-trener Kjell Jonevret var skuffet etter hjemmetapet som samlet under 9000 tilskuere i Stavanger.

- Vi ble virkelig avslørt. Rosenborg var veldig dyktige. Men jeg tror dem var urolige før kampen. Men vi var litt dumme, og gikk rett i fellen. Når Rosenborg fikk sitt andre mål ved Mikkelsen var det akkurat slik dem smeller til, sier Kjell Jonevret.

I et intervju med CMore svarer svensken «nei» på spørsmål om han merker presset etter en svak start på sesongen.

– Det er kanskje ikke rett dag å snakke om hvordan Viking drives, men det mangler en del før vi er på nivå med de lagene jeg vil slåss med. Jeg kjenner kanskje enda mindre press etter disse første ukene. Vi har også andre utfordringer i Viking enn det som skjer på fotballbanen. Fremover må vi spille litt enklere og plukke poeng.

Rosenborg var avventende det første kvarteret. Så feide Tobias Mikkelsen til da RBK vant ballen i Vikings sone etter 18 spilte minutter. Dansken skrudde ballen utenfor Viking-keeper Iven Austbøs rekkevidde–men stolpe ut.

Det var opptakten til noe mer–og bedre. RBK flyttet seg høyere i banen. Indreløperne Mike Jensen og Fredrik Midstjø vant dueller, og fosset rette veien med skolæret på ballen. Gjestene fra Trondheim skapte sjanser.

Åpnet showet

Jonas Svensson siktet dårlig da han traff på Austrbø etter 25 minutter. På en corner syv minutter senere havnet imidlertid første ball i nettmaskene. Corner fra Mike Jensen–heading fra Stefan Strandberg i tverrliggeren–og retur som Alexander Søderlund styrte inn.

Hans femte mål på fire seriekamper. Imponerende av Tippeligaens toppscorer. Men det kan være at Søderlund får konkurranse om toppscorertittelen av lagkameraten Tobias Mikkelsen. Han gjorde det meste selv–og alt riktig–da han utfordret en ryggende Karol Mets. Viking-stopperen så svimmel ut til slutt, da Mikkelsen banket ballen inn i Austbøs langhjørne.

Les også:VG-lupen Rosenborg

Viking-boss Kjell Jonevret kastet innpå offensiv kraft med to mål under. Resultatet kom etter 77 minutter. Suleiman Abdullahi stanget inn 1–2. Innlegget fra Kristoffer Haugen var perfekt.

Men RBK hadde også kraft på benken. Liam Henderson slapp innpå, og feide inn 1–3 etter et glimrende forarbeid av Mike Jensen etter 82 minutter. Fire minutter etter hamret han inn 1–4.

Les også: VG-lupen Viking

Her kan du lese mer om