BRØLTE AV GLEDE: Så glad blir man av å vinne gullballen to år på rad. Foto:Walter Bieri,Ap

Ronaldo brølte av glede for gullballseier

Brølte som etter hver scoring

Vinner for andre året på rad

Cristiano Ronaldo (29) vant gullballen for å ha vært verdens beste fotballspiller i 2014.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

En tydelig stolt Ronaldo vartet opp med et skikkelig brøl etter å ha takket for seg. Hans tredje gullball betyr at han nå kun har en opp til sin argeste rival, Lionel Messi.

- Jeg vil starte med å takke alle som stemte for meg. Og mine trenere, medspillere og andre hjelpere for å ha vunnet denne prisen, sa Ronaldo etter å ha trukket et dypt pust på podiet.

Han var ikke like rørt som i fjor, da han gråt under seremonien, men var tydelig stolt over å ha vunnet gullballen for andre år på rad. Det ble lenge spekulert i om brølet betydde noe spesielt, men Marca mener det er et helt vanlig seiersbrøl man var vitne til.

- Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle vinne denne lille ballen tre ganger. Kanskje kan jeg ta igjen Messi, sier Ronaldo.

I salen satt en smilende Carlo Ancelotti og hørte på Cristiano Ronaldos gledesbrøl før han gikk ned fra scenen. Sønnen hans ville imidlertid også ha en finger med i spillet, og "stormet" scenen før sendingen var slutt.

Ifølge FIFAs offisielle media-konto på Twitter, var Ronaldos seier overlegen.

- I høyeste grad fortjent

Viasats fotballekspert Vidar Davidsen synes prisens vinner var forutsigbar.

- Jeg synes ikke det er så overraskende at Ronaldo vant og det er i aller høyeste grad fortjent. Han har hatt et fantastisk år, igjen, sier Davidsen til VG.

Med unntak av VM, mener Davidsen at portugiseren har vært best gjennom hele sesongen. Og selv om Tysklands Manuel Neuer har vært god, mener han forutsetningene er vanskelige for målvakter.

- Det blir jo tøft for Neuer, som må sammenligne seg med Ronaldo og Messi. De er mer spektakulære over tid og man har lettere for å huske mål. Neuer må ta nominasjonen til topp tre som en stor anerkjennelse, poengterer Davidsen.

Ronaldo og Messi har nå lenge dominert pallplassene, og var de to første også i år. Viasat-profilen kan ikke se for seg at det endrer seg med det første.

- Det vil ta lang tid før hegemoniet til Messi og Ronaldo blir brutt, det har vært lenge siden noen har vært nærme å utfordre dem. De leverer på et helt utrolig nivå, i år etter år, sier Davidsen.

Også Norge-kaptein Per Ciljan Skjelbred var klar på at Ronaldo var en fortjent vinner. Men:

- Jeg liker nok Messi bedre som spiller. Ronaldo skal ha all ære for det han har gjort og at han vinner prisen er fullt fortjent, sier han til VG.

Henry ble hyllet

Thierry Henry, som nylig la opp, ble hyllet for sin karriere og var også mannen som delte ut gullballen 2014.

Colombianske James Rodriguez sikret seg Puskas-prisen for årets best scoring for sin perle mot Uruguay i VM.

På pressekonferansen før utdelingen ble Ronaldo spurt om hva han mener om Martin Ødegaard. Det han hadde å si, var at nordmannens potensial er stort og venstrefoten hans er god.

Tidligere på kvelden kåret FIFPro sitt beste lag for 2014. Alle de tre gullballnominerte spillerne var med på laget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder