Moldes tremålsscorer tror gullet havner i Trondheim i år

MOLDE/OSLO (VG) (Molde – Start 4-0) Hat-trick-helt Tommy Høiland tror ikke det er mulig å ta igjen Rosenborg - tross søndagens overbevisende seier.

Artikkelen er over fire år gammel

Etter Rosenborgs seier over Lillestrøm lørdag, hadde ikke Molde, som tapte mot Viking forrige helg, råd til enda et feilskjær da Start kom på besøk til Aker Stadion søndag kveld.

Noe feilskjær ble det ikke denne gangen: Molde gjorde som Rosenborg, og vant med god margin over gulkledde gjester. Det var mye takket være tremålsscorer Tommy Høiland.

Tross overbevisende seier mener Molde-spissen at gullet snart kan sendes nordover til Trondheim.

– Seks poeng er ikke veldig mye med tanke på hvor mange kamper som er igjen. Men de ser sterke ut, så det blir vanskelig, sier han til VG etter kampen.

– Er det mulig å ta igjen Rosenborg?

– Nei, det tror jeg ikke.

– Så da blir det gull til RBK i år?

– Ja.

VG LIVE:Les fyldig referat

Gir opp toppscorertittelen

Med tre mål mot Start er Høiland oppe i fem scoringer i Tippeligaen så langt denne sesongen. Dermed har han like mange nettkjenninger som lagkamerat Ola Kamara, men de er begge likevel et godt stykke bak den suverene målkongen til nå i år.

For i likhet med Rosenborg virker Alexander Søderlund å være ustoppelig for tiden, og har hele scoret hele ni mål i årets Tippeliga. Høiland tror heller ikke det er mulig å hente igjen Rosenborgs målkåte spiss med tanke på å bli årets toppscorer.

– Det virker som han kjører sitt eget løp for tiden. Vi andre får krangle om andre- og tredjeplassen når det gjelder toppscorertittelen også, sier Høiland.

Spesiell hjemkomst

Mens det var mye smil og glede i MFK-leiren, var tonen en litt annen hos Start-gjengen. Forsvarsspillet var under enhver kritikk, og fire baklengs kunne fort blitt flere.

– Vi var egentlig ikke i nærheten av å få poeng. Vi visste det ville bli vanskelig, særlig etter at de tapte for Viking. De var nok revansjesugne, sier Starts assistenttrener Odd Berg til VG.

Han har vært en mannsalder i MFK, og innrømmer at det var svært spesielt å være tilbake i byen som trener for en annen klubb. Etter kampen gikk han bort til hjemmefansen og jublet nærmest som om han hadde vunnet kampen.

– Det er klart det er spesielt. Jeg har jo vært i MFK i 50 år. Bare det å gå i riktig garderobe før kamp var en utfordring.Jeg har jo jobba for Molde i alle år, så skal du plutselig jobbe mot dem.

Singh serverte

Tommy Høiland headet hjemmelaget i ledelsen etter 22 minutter, servert av et presist frispark fra Per-Egil Flo. Målet kom som belønning for en god Molde-åpning.

Samme mann kvitterte etter en halvtime – og det kan han takke Harmeet Singh for. Den tidligere Vålerenga-spilleren vartet opp med et lekkert dribleshow i forkant av scoringen.

Når Molde får sving på sakene, er det morsomt å se på. Og i første omgang svingte det som bare det: Lagene gikk til pause på stillingen 2-0, men vertene kunne scoret både tre, fire og fem.

– Vi var mye bedre enn Start. Vi skapte mye, og jeg er glad for at vi gjorde en god prestasjon igjen, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Innbytter pungterte

Etter pause var det langt mindre å skryte av for Molde. Start kjempet seg inn i kampen igjen, men maktet ikke å score på noen av sjansene sine.

I stedet satte innbytter Agnaldo den berømte spikeren i kisten.

Og Høiland hadde ikke fått nok: Tre minutter før slutt fikk 26-åringen et kne på en Flo-corner. Hat trick!

Seieren betyr at Molde hopper opp på tredjeplass. Avstanden opp til serieleder Rosenborg er på seks poeng. Start, på sin side, ligger på ellevteplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder