Rosenborg-legenden med kritisk stikk til erkerivalen foran storkampen

NYTT KUNSTGRESSLAG: 9 av 16 Tippeliga-lag spiller nå hjemmekampene på kunstgress. Molde og Tor Ole Skullerud er det siste laget som la om. Her fra fjorårets hjemmekamp mot Sogndal. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Eggen tror Molde taper på «kunstgress-tabben»

Foran den heftige og utsolgte storkampen på Lerkendal i
kveld sender Nils Arne Eggen (73) et kritisk stikk til erkerivalen Molde.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Rosenborgs trenerlegende mener de regjerende mesterne fra nabofylket får dårligere resultater etter å ha lagt om til kunstgress på Aker stadion.

Les også: Røkke og Gjelsten betaler for kunstgress i Molde

– Molde har gjort en tabbe

Mannen som fungerer som en mentor for trener Kåre Ingebrigtsen tror at fjorårets dobbeltmester kommer til å tape både seriepoeng og internasjonale muligheter i fremtiden etter å ha fjernet naturgresset.

LIKER IKKE UTVIKLINGEN: Nils Arne Eggen er sterkt kritisk til at en storklubb som Molde har valgt å gå over til kunstgress. Til venstre: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Molde har gjort en tabbe, vet du. Det å legge kunstgress på Molde stadion… Altså! sier en hoderystende Eggen – mens han snakker om det som nå heter Aker stadion.

– Nå må de ut å spille på vanlig gress ofte og der har de trøbbel. De er gode hjemme, men får ofte trøbbel i 2. omgang på bortebane, påpeker 73-åringen.

Han er ikke den eneste som er skeptisk til utviklingen der stadig flere norske toppklubber bytter ut naturgresset med kunstig underlag. Jan Åge Fjørtoft truer med å lenke seg fast hvis NFF fjerner gressmatta på Ullevaal.

– For meg er det noen stadioner som aldri skal ha kunstgress. Ullevaal, Brann stadion, Viking, Molde, Lerkendal og Åråsen ha gress, sa A-landslagets «team manager» Jan Åge Fjørtoft til VG på torsdag.

Molde har ikke vunnet på naturgress i år

Molde har spilt tre bortekamper på naturgress denne sesongen. Det har endt med to tap (Viking og Lillestrøm) og en uavgjort (Haugesund). Snart skal også Molde ut i Champions League-kvalifisering. Eggen tror romsdalingenes sjanser i Europa forringes av at man må spille bortekamper på «uvant» underlag.

– Det er et problem hvis du skal være med internasjonalt. Der er du nødt til å spille på gress, nesten uansett hvor du er. Vi spilte mot Spartak Moskva i minus ni grader uten varme i banen, beskriver Nils Arne Eggen.

Les også: Kåre Ingebrigtsen har sin Eggen-stil

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen avviser kritikken fra Norges mestvinnende klubbtrener.

– Vi er trygge på at vi har gjort en riktig vurdering med å legge kunstgress. Fremtiden vil vise om vi har rett, sier Jacobsen, som også påpeker at Molde vant «The Double» på kunstgress i fjor.

Trener Tor Ole Skullerud føler heller ikke at dekket på hjemmebanen har noe å si for Moldes resultater.

– Neeei, det tenker jeg ikke så mye om, sier Skullerud til VG.

Har trent på gress denne uken

For å være maks forberedt til bortekampen på Lerkendal har MFK denne uken flyttet treningene bort fra stadion og til en gressbane.

– Denne uken har vi trent på gress. Nå som Lerkendal-matta har satt seg og det er et bra gressteppe der, skal vi i hvert fall ikke skylde på det hvis vi mislykkes, sier han.

Nils Arne Eggen, som understreker at han håper Molde sørger for sårt tiltrengt norsk Champions League-suksess i år, mener at blåtrøyene har fått dårlig betalt denne sesongen.

– Av det jeg har sett i år, så er Rosenborg det beste laget. Men ut fra spill er Molde en god nummer to.

Må vinne for å være med i gullkampen

– Jeg synes fortsatt vi har gjort mange gode prestasjoner, men vi har tapt mange jevne kamper i motsetning til i fjor, sier Skullerud, som ikke vil sutre over at marginene har gått mot fjorårets dobbeltmester.

– Det hjelper oss ingenting, men jeg er fast i troen på at vi kan reise til Lerkendal for å vinne.

Men med 11 poeng opp til Rosenborg innser han at Molde bør vinne for å holde liv i gulldrømmen.

– Vi kan ikke tape i morgen for så å tro at vi kan ta igjen Rosenborg. Men det preger ikke vår inngang til kampen. Jeg hadde angrepet denne kampen ganske likt uansett, sier Tor Ole Skullerud.

Kåre Ingebrigtsen er i en langt mer behagelig situasjon foran storkampen.

– Vi er i en situasjon der vi blir seriemester hvis vi vinner resten av kampene, sier Rosenborg-treneren, rimelig avslappet og tilfreds etter 32 poeng på 13 kamper.

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Molde FK

Flere artikler

  1. Fjørtoft varsler aksjoner mot kunstgress på Ullevaal stadion

  2. Fotball-Norge splittet før seriestarten: – Helt håpløst

  3. RBK-Ingebrigtsen: – Feilspor å snakke om kunstgress

  4. Strandberg skjeller ut Høiland som klovn

  5. Nye kunstgress-tall skaper debatt:
    RBK-Kåre omtaler Eliteserien som «breddeidrett»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder