Rosenborg-legenden med kritisk stikk til erkerivalen foran storkampen

NYTT KUNSTGRESSLAG: 9 av 16 Tippeliga-lag spiller nå hjemmekampene på kunstgress. Molde og Tor Ole Skullerud er det siste laget som la om. Her fra fjorårets hjemmekamp mot Sogndal. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Eggen tror Molde taper på «kunstgress-tabben»

Foran den heftige og utsolgte storkampen på Lerkendal i
kveld sender Nils Arne Eggen (73) et kritisk stikk til erkerivalen Molde.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Rosenborgs trenerlegende mener de regjerende mesterne fra nabofylket får dårligere resultater etter å ha lagt om til kunstgress på Aker stadion.

Les også: Røkke og Gjelsten betaler for kunstgress i Molde

– Molde har gjort en tabbe

Mannen som fungerer som en mentor for trener Kåre Ingebrigtsen tror at fjorårets dobbeltmester kommer til å tape både seriepoeng og internasjonale muligheter i fremtiden etter å ha fjernet naturgresset.

LIKER IKKE UTVIKLINGEN: Nils Arne Eggen er sterkt kritisk til at en storklubb som Molde har valgt å gå over til kunstgress. Til venstre: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Molde har gjort en tabbe, vet du. Det å legge kunstgress på Molde stadion… Altså! sier en hoderystende Eggen – mens han snakker om det som nå heter Aker stadion.

– Nå må de ut å spille på vanlig gress ofte og der har de trøbbel. De er gode hjemme, men får ofte trøbbel i 2. omgang på bortebane, påpeker 73-åringen.

Han er ikke den eneste som er skeptisk til utviklingen der stadig flere norske toppklubber bytter ut naturgresset med kunstig underlag. Jan Åge Fjørtoft truer med å lenke seg fast hvis NFF fjerner gressmatta på Ullevaal.

– For meg er det noen stadioner som aldri skal ha kunstgress. Ullevaal, Brann stadion, Viking, Molde, Lerkendal og Åråsen ha gress, sa A-landslagets «team manager» Jan Åge Fjørtoft til VG på torsdag.

Molde har ikke vunnet på naturgress i år

Molde har spilt tre bortekamper på naturgress denne sesongen. Det har endt med to tap (Viking og Lillestrøm) og en uavgjort (Haugesund). Snart skal også Molde ut i Champions League-kvalifisering. Eggen tror romsdalingenes sjanser i Europa forringes av at man må spille bortekamper på «uvant» underlag.

– Det er et problem hvis du skal være med internasjonalt. Der er du nødt til å spille på gress, nesten uansett hvor du er. Vi spilte mot Spartak Moskva i minus ni grader uten varme i banen, beskriver Nils Arne Eggen.

Les også: Kåre Ingebrigtsen har sin Eggen-stil

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen avviser kritikken fra Norges mestvinnende klubbtrener.

– Vi er trygge på at vi har gjort en riktig vurdering med å legge kunstgress. Fremtiden vil vise om vi har rett, sier Jacobsen, som også påpeker at Molde vant «The Double» på kunstgress i fjor.

Trener Tor Ole Skullerud føler heller ikke at dekket på hjemmebanen har noe å si for Moldes resultater.

– Neeei, det tenker jeg ikke så mye om, sier Skullerud til VG.

Har trent på gress denne uken

For å være maks forberedt til bortekampen på Lerkendal har MFK denne uken flyttet treningene bort fra stadion og til en gressbane.

– Denne uken har vi trent på gress. Nå som Lerkendal-matta har satt seg og det er et bra gressteppe der, skal vi i hvert fall ikke skylde på det hvis vi mislykkes, sier han.

Nils Arne Eggen, som understreker at han håper Molde sørger for sårt tiltrengt norsk Champions League-suksess i år, mener at blåtrøyene har fått dårlig betalt denne sesongen.

– Av det jeg har sett i år, så er Rosenborg det beste laget. Men ut fra spill er Molde en god nummer to.

Må vinne for å være med i gullkampen

– Jeg synes fortsatt vi har gjort mange gode prestasjoner, men vi har tapt mange jevne kamper i motsetning til i fjor, sier Skullerud, som ikke vil sutre over at marginene har gått mot fjorårets dobbeltmester.

– Det hjelper oss ingenting, men jeg er fast i troen på at vi kan reise til Lerkendal for å vinne.

Men med 11 poeng opp til Rosenborg innser han at Molde bør vinne for å holde liv i gulldrømmen.

– Vi kan ikke tape i morgen for så å tro at vi kan ta igjen Rosenborg. Men det preger ikke vår inngang til kampen. Jeg hadde angrepet denne kampen ganske likt uansett, sier Tor Ole Skullerud.

Kåre Ingebrigtsen er i en langt mer behagelig situasjon foran storkampen.

– Vi er i en situasjon der vi blir seriemester hvis vi vinner resten av kampene, sier Rosenborg-treneren, rimelig avslappet og tilfreds etter 32 poeng på 13 kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder