SEIER: West Ham-duoen Cheikhou Kouyate (t.v.) og 16 år gamle Reece Oxford jubler her for scoring i kampen mot Arsenal. Kampen endte 2-0 i favør bortelaget West Ham. Foto:Adrian Dennis,Afp

Hyller West Ham og en 16-åring etter Premier League-åpningen

Redknapp: - Arsenal kan ikke vinne tittelen med bare Giroud på topp

Fortsatt gjenstår én kamp av den første runden i Premier League, men ekspertene har allerede latt seg imponere - spesielt av en 16 år gammel West Ham-spiller.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

TV 2-ekspert Petter Myhre er blant dem. Han overvar to kamper fra arenaen - og fulgte med på det meste annet via skjermen.

West Hams managerdebutant Slaven Bilic’ tilnærming mot gullutfordrer Arsenal, med bruk av 16-åringen Reece Oxford som midtbaneanker, var det Myhre vil huske aller best.

Fikk du med deg? Kjempetabbe av Cech da Arsenal gikk på en smell

– Hvis det er lov å bruke uttrykket etter man har passert 40; Det var kult! Det er kult når folk tør å gamble og lykkes, at han tør gå ut med en 16-åring som skal beskytte forsvaret mot Arsenal. Og West Ham la seg ikke i forsvar, de hadde trøkk, de forstyrret Arsenal og bød på fine detaljer. Det var ikke bare resultatet, men måten de gjorde det på, sier TV 2-eksperten til VG.

Klubben røk ut av Europa League for rumenske Astra, men i Premier League-åpningen mot Arsenal fremsto West Ham som en topptrimmet Porsche.

Europa League: Siste hinder før gruppespillet for de norske klubbene

– Mange har med rette vært kritiske til West Ham i Europa, men det viser at det som betyr noe for engelske lag, er Premier League. Jeg tror de kan få en god sesong. De har handlet spennende og spilte på en måte jeg hadde sansen for, påpeker Petter Myhre.

Ellers lærte den mangeårige fotballeksperten og tidligere topptreneren at resultater i forsesongen betyr lite eller ingenting, at potensielle favoritter kan gå på smeller og at nedrykkstruede lag kan vinne. Og at det er altfor tidlig å konkludere med noe som helst.

VG Direkte: Kl. 21:00: West Bromwich - Manchester City

Les også: Fem grunner til at City får en drømmestart

– Det var vel så «kokos» man kunne håpe og tro. Det var uforutsigbart, og jeg tror det var en liten bekreftelse på at det denne sesongen blir spenning hele veien. Det trenger ligaen etter forrige sesong, der du følte at alt var avgjort ved juletider, mener Petter Myhre.

Harry Redknapp, som kan vise til en lang merittliste som manager i Premier League, har imidlertid konkludert med i hvert fall én ting i sin spalte for The Telegraph.

– Arsenal må signere en verdensklassespiss for å vinne ligaen. Å bare ha Olivier Giroud som spiss er ikke nok, skriver han.

Sjekk målsnittet: Liverpool-helten scorer bare hver femte kamp

WEST HAM-MANAGER: Harry Redknapp, her med signeringen Ian Wright i 1998, var manager for West Ham fra 1994-2001. Han har også spilt over 100 kamper som spiller for klubben. Foto:Paul Hackett,Reuters

– Wenger har en nesten perfekt tropp, og jeg har hatt en følelse av at de kunne gå helt til topps i år. Én kamp er ikke nok til å forandre på det, men for at det skal skje, stoler jeg på at Arsène Wenger henter inn en ny spiss, fortsetter Redknapp.

Han ble i likhet med Myhre mektig imponert av West Hams opptreden, og tok seg også tid til å hylle 16 år gamle Oxford.

– Jeg tekstet Slaven Bilic (West Ham-manager) før kampen og ønsket ham lykke til. Da jeg så at han stilte med en 16-åring på sentral midtbane, tenkte jeg ærlig talt at han kom til å trenge det og. For en modig avgjørelse, spesielt å gjøre det i den første kampen. Men Reece Oxford var fantastisk, og hele laginnsatsen var superb, skriver Redknapp i den britiske avisen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder