GLASGOW NESTE: Ronny Deila vil i løpet av kort tid reise til Glasgow for å sluttføre samtalene med storklubben Celtic. Foto: Bjørn S. Delebekk

VG erfarer: Deila blir ny Celtic-manager

Agent Tore Pedersen på Celtic Park i dag

Godset-treneren kan presenteres før helgen

Forhandlinger mellom klubbene pågår

Etter det VG erfarer er det bare formaliteter som gjenstår før Ronny Deila blir ny manager i Celtic.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I dag møtte agent Tore Pedersen klubbledelsen på Celtic Park. Flere skotske journalister sier til VG at det er forventet at Deila kommer over til Glasgow i løpet av de nærmeste dagene.

Dermed er det åpenbart at Strømsgodset-treneren er enda et steg nærmere kontrakt med Glasgow-klubben.

Samtalene mellom Pedersen og klubbledelsen skal ha pågått i ettermiddag - etter at Celtic i går kveld ba om tillatelse til å snakke med Deila.

Samtidig pågår forhandlingene mellom Strømsgodset og Celtic. Etter det VG erfarer har ikke ledelsen i SIF vært imponert over de første tilbudene fra den skotske seriemesteren. Med tanke på at klubben skal ut i Champions League-kvalifisering denne sommeren er ikke timingen for å slippe suksesstreneren optimal.

Men Deila skal nærmest ha blitt lovet å få forlate Drammen - hvis det kom et fristende tilbud fra utlandet - da han i vinter forlenget kontrakten ut 2016-sesongen.

Skotsk ekspert: Må vinne ligaen med 20 poeng.

Tore Pedersen har ikke svart på VGs henvendelser onsdag kveld, men sa dette om Celtics interesse for Ronny Deila tidligere på dagen:

- Det er bare spekulasjoner. Jeg har sett mange som har vært aktuelle. Hvis det hadde vært noe mer i det, kunne jeg ikke kommentert det uansett, meldte Pedersen til VG.

- Har du vært i kontakt med Celtic-ledelsen?

- Jeg snakker med Celtic-ledelsen ofte. Blant annet på grunn av Stefan Johansen. Jeg var senest over der på den siste seriekampen, svarte Tore Pedersen - som også er agent for Celtic-spiller Johansen, med spillerfortid under Deila i Godset.

Nå tyder alt på at de gjenforenes. I Skottlands største klubb.

VG-blogg: Jobben Deila må si ja til

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder