Stefan Johansen kåret til banens beste i ligacupfinalen i Glasgow

Celtic-spillerne får ta «noen øl», men må være i seng før midnatt

Deila hyllet etter sitt første Celtic-trofé: – Dette ga mersmak

GLASGOW (VG) (Dundee United - Celtic 0-2) Celtic-supporterne sang om Ronny Deila (39) da nordmannen ledet skottene til ligacuptriumf søndag.

  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fem år gammel

«Oh Ronny Ronny, Ronny Ronny Ronny Ronny Deila» runget fra svingen der de ivrigste Celtic-supporterne, Green Brigade, skapte fantastisk stemning på Hampden Park. Og Deila klappet tilbake. De grønne og hvite fylte rundt to tredjedeler av stadion og dominerte totalt på tribunen den småsure Glasgow-søndagen.

I Celtic handler alt om å vinne trofeer, og søndag kunne Deila feire sitt første som manager i storklubben etter 2-0-seieren. Da skottene røk ut av Europa League, snakket nordmannen om at målet var å vinne de tre resterende titlene. Nå er den første i boks.

– Jeg er veldig stolt over denne triumfen. Ligacupen var det første vi kunne vinne, og dette trofeet kan ingen ta fra oss. Dette er stort, men det var større å ta serigull med Strømsgodset. Det var en større prestasjon. Jeg er stolt av guttene og stolt over å være Celtic-manager foran slike fans. Det er godt å gi noe tilbake til dem, sier Deila til VG.

Hilste på Rod Stewart

39-åringen feiret ligacupseieren med å utføre velkjente «Ronny Roar» foran alle fire tribunedelene med Celtic-fans. Deila var sistemann opp på tribunen der han fikk pokalen av den ivrige Celtic-supporteren og superstjernen Rod Stewart.

Etter å ha feiret på podiet ute på banen omringet av flammer og konfetti, ropte spillerne frem Deila, og han fikk løfte pokalen på ny.

– Det er en herlig følelse. Å få en god start i en stor klubb som Celtic er godt. Vi skal nyte øyeblikket. Å vinne alle tre titlene er en drøm, og dette ga mersmak. Følelsen av å ha gjort noe riktig gir meg energi. Det er det jeg elsker med denne jobben. Jeg er glad for spillerne og resten av støtteapparatet. En fin dag, sier Deila.

VG LIVE:Referat fra kampen her!

BANENS BESTE: Stefan Johansen (t.v.) gir motstander Ryan Dow en skjennepreken. Etterpå ble nordmannen kåret til banens beste. Foto:Lee Smith,Reuters

Kaptein Scott Brown stjal det meste av oppmerksomheten inn mot finalen da han onsdag tok seg en tur på byen med kompiser i Edinburgh, og ble avbildet sovende på gaten etter å ha blitt kastet ut av en strippeklubb.

Deila omtalte det hele som «ingen stor sak», men sier liknende scener ikke vil bli tilfelle søndag i Glasgow. På spørsmål om når Celtic-leiren må være i seng i kveld, svarer Deila:

– Jeg eller spillerne? For spillerne blir det en rolig kveld. Vi skal på Celtic Park, ta noen øl og kose oss, men det blir tidlig i seng. Før midnatt. For støtteapparatet kan det bli noe senere... Men vi skal være klare for trening mandag klokken 13.

God Johansen

– Ronny har sagt vi går for «The Treble». Spillerne er enige, og ligacupen var første mulighet. Dette var et stort steg mot drømmen. Å vinne trofeer betyr mye for klubben, og det er artig å få være en del av dette, sier Stefan Johansen til VG.

Nordmannen ble kåret til «Man of the Match» av den britiske statskanalen BBC etter kampslutt og var meget populær i pressesonen etter kampen. Johansen ble hyppig intervjuet og var sistemann som forsvant ut fra Hampden Park sammen med målscorer Kris Commons.

– Det var mye jubel i garderoben, men ganske kontrollert. Vi har en viktig kamp igjen allerede onsdag. Jeg vet ikke helt hva planen er i kveld, men vi skal spise middag sammen nå så det blir nok rolig på de fleste, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren.

VG+: Les historien om den legendariske Celtic-manageren som døde under en kamp

Ronny Deila, som vant cupen i Norge i 2010, sto rolig helt ute ved sidelinja iført svart treningsdress med armene i kors store deler av kampen, men jublet vilt for ledermålet. Etter 2-0-scoringen gikk Deila ned i knestående og strakk armene i været.

Kris Commons var vært inn og ut av laget under Deila da Stefan Johansen ofte har blitt foretrukket i den offensive midtbanerollen, men gjorde Deila plass til dem begge.

28 minutter ut i kampen førte Johansen an på en kontring som endte med innlegg fra Anthony Stokes på venstresiden. Commons’ første forsøk ble reddet på strålende vis av Dundee Uniteds keeper, men på returen var Celtic-spilleren nådeløs og banket ballen i det tomme buret.

Tidlige sjanser

Allerede i åpningsminuttene skapte Celtic to gode sjanser til å ta ledelsen på nasjonalarenaen. Virgil van Dijks nikk ble reddet på streken og Leigh Griffiths traff nettveggen etter å ha rundet keeper.

Commons var nær ved å bli tomålsscorer sju minutter før pause da et godt skudd med venstrefoten ble vippet utenfor av keeper. Dundee United skapte lite, men kunne fått straffe like før pause da kaptein Scott Brown dyttet ned en motspiller i feltet.

11 minutter etter pause ble Sean Dillon utvist for en tøff takling og Celtic dominerte totalt de neste minuttene. Johansen fikk en av de beste sjansene til å øke ledelsen da han traff nettveggen fra kort hold midtveis.

Johansen fikk sjansen igjen med 11 minutter igjen å spille, men nordmannen kom aldri til skudd og ballen endte etter hvert hos James Forrest. Innbytteren dunket inn 2-0 og sikret allerede da i praksis cupseieren. Fem minutter før slutt ble samme Forrest revet ned i boksen, og etter litt diskusjoner tok han selv straffen, og bommet.

PS! Deila hentet Stuart Armstrong and Gary Mackay-Steven fra nettopp Dundee United tidligere I vinter. Duoen spilte ikke finalen søndag og står også over FA-cupreturen mellom de to klubbene onsdag.

Les også

Mer om

  1. Skotsk fotball

Flere artikler

  1. Pluss content

    - Det har alltid gått oppover der jeg jobber

  2. Deila hyllet av Celtic-fansen: – Jeg ble rørt

  3. Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

  4. Tvillingene Live og Thale (15) leverte pokalen til pappa Deila

  5. Inverness knuste Deilas trippeldrøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder