USIKKER FREMTID: Mario Balotelli blir sannsynligvis i Liverpool minst fram til sommeren. Her er han sammen med Brendan Rodgers etter å ha blitt byttet ut mot Chelsea i november. Foto:Phil Noble,Reuters

Rodgers' beskjed til Balotelli: Skift spillestil eller bli benket

Hvis Mario Balotelli (24) vil unngå å varme benken resten av sesongen, må han gjøre en skikkelig innsats for å tilpasse seg Liverpools spillestil.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Han har ennå ikke scoret mål i Premier League, og den siste tiden har han vært nødt til å se Raheem Sterling bli valgt på spissplass foran ham selv.

Mario Balotelli ble kalt en «kalkulert risiko» da Brendan Rodgers valgte å hente ham til Liverpool i sommer. Etter et halvt år i klubben er 24-åringen fremdeles langt unna å være verdt millionene som ble lagt på bordet for å kjøpe ham.

Rodgers har forsøkt å lokke ut det beste i Balotelli denne høsten og førjulsvinteren, men han har ikke lyktes. Nå får italieneren beskjed om å tilpasse seg den stilen Liverpool ønsker å spille.

VG LIVE:Burnley - Liverpool LIVE fra 16.00

Annen spillertype

Med en 3-4-3-formasjon er klubben avhengig av høyt press og høy intensitet i spillet, men en slik måte å spille på er ifølge Rodgers ikke helt Balotellis stil.

- Etter å ha jobbet med ham i en periode nå, ser vi at han antakelig er en spiller som er bedre i og rundt boksen. Men man må bare forsøke å få ut det beste i de spillerne man har, og bruke de kvalitetene de har. Det er noe vi må fokusere på, sier Rodgers ifølge The Telegraph.

Dersom Balotelli ikke greier å tilpasse seg slik Rodgers ønsker, må han finne seg i å sette seg på benken mens lagkompisene er ute på matta og spiller. Og manageren krever at 24-åringen takler det.

- Det må han. Hvis laget trenger ham fra benken, må han tilpasse seg det. Slik er det for alle spillere, ikke bare ham. Når man skal innpå, om det er fra start eller fra benken, skal spillerne være klare, slår Rodgers fast.

Lallana-skryt

Mange spår at en retur til italiensk fotball er det mest sannsynlige utfallet for Balotelli i tiden fremover. Men Liverpool har slått fast at de ønsker å beholde ham minst fram til sommeren.

The Telegraph mener imidlertid å vite at klubben skal være villige til å la 24-åringen gå dersom et godt bud kommer på bordet.

Mens Balotelli får beskjed om å jobbe mer, får et par andre av Rodgers sine ferskeste signeringer ros fra sjefen sjøl. Adam Lallana, som ble hentet under sommerens overgangsvindu, har imponert ham stort.

Det er særlig arbeidsmoralen, teknikken og ballbehandlingen manageren har sansen for.

- Jeg har sagt helt fra starten av at så snart han har kommet ordentlig på plass som Liverpool-spiller, og får noen kamper bak seg, vil han vise hvor god spiller han er. Det tror jeg man ser nå, sier Rodgers.

PS! Liverpool møter Burnley på bortebane i dagens Boxing Day-runde. Kampen starter 16.00, og du kan følge den LIVE her.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder